Ja wat moet je dan zeggen. Een lokaal artikel met de langste mest indrukwekkende fotoserie heb je hierrr. Om copyright shit te voorkomen even een screenshot genomen uit deze tweet:

Waar o waar is dit? Nou stel je noemt je dorp iets met loodgieter en badkuip …. dan vraag je er toch om? Dat is net als Prato Nevoso in Piemonte waar elke winter meters sneeuw vallen. Maar het is echt ongelofelijk: het dorp heet echt Plombières-les-Bains.

Nu zie ook waar het ligt. Het zal maar over je heen trekken. Maar heel Europa krijgt er dus van langs. Tsjechië de tornado. Oostenrijk de mega hagelstenen. En nu Frankrijk een halve meter hagel. Een dump noemen we dat op dit platform.

Ook op Severe Weather zien we mooie dingen…

Nog weer iets geleerd ook:

Groene kleur wijst op hagel! Wist je dat? Ik niet.

En ook hier in Kaprun is de schoonheid van slecht weer te waarderen … Mijn foto.

Passagier genoot

Even daarvoor nog. Weer ’n mooie dag op kantoor. Nou goed. De Duitsers er ook uit. Nu ff kijken wie zich als laatste plaatst voor de kwartfinale.

Categorieën: Crazy shit

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Jeff · 29 juni 2021 op 21:29

Leuk verhaaltje zo om terug te lezen veel mee gemaakt zo te horen

DP · 29 juni 2021 op 21:38

Leuk bericht weer Hajo!

carl · 30 juni 2021 op 08:38

Leuk bericht Hajo. In Belgie veel overstromingen. Storing blijft echt plakken. Weermannen zeggen dat er zoveel regen is gevallen als in een hele maand.

kirsten_dl · 30 juni 2021 op 23:13

Leuk bericht weer @Hajo!
Om effe terug te komen op jouw artikel van 3 (drie) dagen geleden; het was écht allemaal oh zo voorspelbaar dat we, nadat de covid-19-8-4 hype weer stilaan aan terrein verliest, opnieuw zouden overstelpt worden met dramatische berichten omtrent klimaatopwarming.
Puntje op de agenda van het WEF van nazi Schwab en zijn elitaire technocraten.
Negatieve berichten verspreiden, mensen bang maken en in een soort van angstpsychose brengen.
Met een bang volk krijg je immers, nou ja, zowat alles gedaan.

Maar goed, momenteel niet bijster goed op veel neerslag, bewolking en winderig na. Hopelijk weldra ietwat beterschap met meer zonuren, droog en ietwat minder fris.

  Hajo · 30 juni 2021 op 23:42

  Je hebt 100% gelijk Kirsten. Exact zo is het en zo gaat het. Men wind er ook geen doekjes meer om. Maar daarmee verliest het steeds maar herhalen ook wel een beetje zijn functie …. want … tja het is dus allemaal bekend. Zoals jij nu vaak komt is alsof ik overal bij ga schrijven dat het in Nederland gebruikelijk is kinderen van onder de 7 in de waan te brengen dat Sinterklaas bestaat. Of dat en autoverkoper jou in de waan wil brengen dat juist die ene auto in zijn showroom jou helemaal gelukkig gaat maken. Als het nog een beetje verborgen gebeurde had het zin het te noemen…. maar we zijn op een punt dat zelfs de believers donders goed weten dat het allemaal niet oké is, Youtube en Facebook censuur in samenspraak met de overheid etc etc, men weet het, ziet het, maar heft gewoon geen incentive om in actie te komen. En dat gaan wij hier dus ook niet doen. Met klimaat had je nog “climatgate”, maar nu kan het ze al niets meer schelen. Ze houden niets verborgen…. dus ik zou zeggen: ga er eens op speuren of je buurman gen geheime affaire heeft…. dat is spannender… dat kan tenminste nog vuurwerk opleveren.

   Kirsten_dl · 2 juli 2021 op 13:00

   Of mijn buurman wel of geen geheime affaire heeft laat me koud en boeit me niet.
   Zijn leven en daarmee doet ie wat hij zelf wil en/of bepaald. Al houdt ie er tien geheime affaires op na kan mij echt niet boeien.
   Waarmee ik wel bezig is het feit dat ik sinds kort een dagelijkse wagen heb en dat ik daarvoor net geen 800€ neer moest dokken om met het ding te mogen rijden.
   Als je ziet hoeveel van dat bedrag naar het klimaat en milieu (om het te redden uiteraard) gaat sla je achterover van je stoel.
   Komt daarbij dat ik steeds minder welkom ben in steden en andere locaties omwille van hun milieuzones. En dat terwijl ik wel een flink bedrag mag neertellen om met de wagen te kunnen rijden.
   Dat soort zaken houdt mij bezig en daartegen moeten wij gezamenlijk een keer in opstand komen of iets dergelijks.
   In plaats van telkens toe te geven en met argumenten komen aandraven zoals ‘niemand zegt je dat je een wagen moet hebben’ of ‘koop een “milieuvriendelijke” wagen dan betaal je een pak minder.’
   Maar zolang de overgrote menigte als kippen zonder kop blijven rondlopen, hun kop in het zand steken en alles wat de ‘leiders’ prediken voor waarheid aannemen verandert er helemaal niks en stevenen we in rechte lijn af op een onleefbare situatie.
   Zelfs verkiezingen helpen daarbij niks, de stem van het volk wordt vierkant genegeerd.
   En dat allemaal samen zorgt ervoor dat ik mij soms wel een beetje boos maak. En terecht, vind ik. Toch ?

Gesloten voor reacties.