Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Elke zes uur weerkaarten spotten weer leukste hobby naast Sochi kijken

check ook eens

36 Reacties

 1. jeroen schreef:

  ik wacht weer af op positieve aanvullingen …. yummie

 2. Frank schreef:

  @ hajo, maar de voortekenen voor een mooie skiweek in de 2e krokusweek worden meer en meer bevestigd lijkt mij?

 3. Marco schreef:

  Het wordt weer een echte winter lijkt wel. Om me heen hebben veel vrienden/collega’s etc de wintersport vakantie al gehad. en vele hadden de vakantie aan de noordkant. Ondanks de mindere sneeuwval heb ik er geen 1 gehoord die het helemaal niks vond. Allen hebben ze een fantastische wintersport gehad. ps. Hier staat de hele dag tv op Sochi hoor. Gister Margot Boer misschien wel de mooiste medaille winnares. Super gewoon. En hoe onze Koning uit zijn plaat ging. wat een gave koning hebben wij toch:-)

 4. Ondertussen is de Nordhang op de Kahler Asten met puur natuursneeuw alweer sinds 25 januari open in Winterberg (waar alleen de 3 steilste pistes gesloten zijn)

 5. Dennis schreef:

  Wat gaat het komende week doen in sauerland. De verschillende weersites zijn er nog steeds niet over uit. Het kan zacht worden zeggen zij maar het kan ook in geheel sauerland gaan vriezen. Oftewel het kan gaan vriezen/het kan gaan dooien. Nou het blijft spannend .Wat heeft de meeste kans.

 6. Hajo schreef:

  GFS06u weer anti-winters. Wel vette dump noordkant 20 februari.

 7. Spyfromthesky schreef:

  Ik zie volgende week, wanneer ik een weekje vrij heb, om wel droog en natuurlijk relatief warm er doorheen te komen.

  Ok, wellicht een nachtje met een graadje vorst, maar ‘s-middags een zonnetje in de LL met een graad of 8 à 9. Ja, daar teken ik voor.

  Nee, het schaatsen hangt voor deze winter bij mij wel in de willigen. Ik zie de skeelers wel volgende week zitten.

  Moet ik wel een droge ondergrond hebben, want met die smalle wieltjes wordt het anders wel erg glibberig.

  Ik omarm gewoon een weekje droog weer.

  Wie buiten de natuur observeert die ziet nu al van allerlei voorjaarsbloemen verschijnen. Wat vorig jaar nog in mei uitkwam, toen erg laat, staat nu al hoog boven het zo groene maaigras. Nog even en de knoppen ontwelken waardoor het groene groen van het gras wordt afgewisseld door de kleuren van de voorjaarsbloemen.

  Spyfromthesky

 8. Eric schreef:

  Zou het dan toch???

  http://www.bergfex.at/brixen/wetter/prognose/

  Al hoewel we allemaal volgens mij wel bedenkingen hebben tegen bergfex…laat hem dan nu is aub uitkomen…..

  Stefannnnnnn…..kom je volgende week weer is scheppen???.

  • Arjan ( ischgl ) schreef:

   We weten hoe dat iedere keer afloopt , morgen weer minder en uiteindelijk blijft er niks van over . Al hoop ik dat het nu een Keer gaat gebeuren maar heb er geen geloof in . Verwacht na het weekend gewoon weer föhn .

 9. Daniel schreef:

  Helaas deel ik je gevoel. De zoveelste worst die de kaarten ons voor houden.

  Zal ook blij zijn als hier in de LL eindelijk ook die ellendige stroom van depressies eens een andere koers neemt. Afgelopen zondag storm, vanavond weer regen&storm, aanstaand weekend weer 6-8bft….. *zucht*

 10. Patrick schreef:

  ORF houdt volgende week inderdaad de hoge temperaturen nog aan.

 11. Hajo schreef:

  Weer GOUD voor Nederland en hier de nieuwe weervideo:
  httpvh://www.youtube.com/watch?v=mbFbsN_HN00

 12. Robin schreef:

  Goud voor Stefan Groothuis en brons voor Michel Mulder.

  En sneeuw aan de noordkant voor de krokus; wat kan het leven toch mooi zijn!

 13. Michael schreef:

  vanuit zillertal arena: pistes zijn perfect! Ben al heel wat jaartjes hier geweest zelden zulke goede sneeuw gehad

 14. Viking (Harmelen) schreef:

  BV: maart kouder dan februari !

 15. Henri schreef:

  Ik ban bang dat voor de LL de Postma doctrine tot het eind van het seizoen voort duurt

 16. Joost Amsterdam schreef:

  Hoe was de postma doctrine ook al weer?

  • Marcel schreef:

   De doctrine van Postma, waarvan de strekking als volgt luidt: “In een koude winter pakken alle zacht lijkende verwachtingen in werkelijkheid een stuk kouder uit, terwijl in een zachte winter alle koud lijkende verwachtingen belangrijk zachter uitpakken.”

 17. Spyfromthesky schreef:

  Hoewel een winter, cijfer 3 of 4 voor de LL van mij betreft krijg, staat schaatsen duidelijk op de kaart. Kijk, dat is Nederland met schaatsen. Het zit in onze genen zouden we haast zeggen. Wat goed die OS.

  Ik zie mogelijk een aanleiding deze grote medaille oogst wel een begin om in Friesland de langste ijsbaan aan te leggen.

  @Illie

  “s-morgens tegen het licht worden hoor je duidelijk en het is duidelijk waar te nemen alsof het vogelrijk druk bezig is met voorbereidingen. Het is ongewoon gewoon en zo heb ik het nog niet meegemaakt. :>) Spy

  Ik schreef een tijdje geleden over een mogelijke storm rond de 12e. Nou, we hebben al wind genoeg gehad. Ik schreef ook al eerder over aandacht voor Engeland.

  We mogen blij zijn dat dit Eiland het putje is voor ons, anders hadden onze stormvloedkeringen wel echt aan het werk gemoeten.

  Natuurlijk als wintersport weersite er veel aandacht voor de bergen uitgaat en nu de spelen voor wat betreft de buitensporten met sneeuw, is het niet verkeerd om eens aandacht te geven aan Engeland en wat dit land allemaal beleefd sinds december 2013 en mogelijk nog gaat beleven.

  Kijk, dit is ook de natuur en wat een krachten en gebulder. Je zou gewoon kunnen zeggen dat Engeland een constante super herfst beleefd.

  Ik hoor nu al, al verrast het mij niet, het ergste sinds 200 jaar. Kortom, er speelt daar echt iets af dat aandacht verdient.

  Hoewel het vandaag overdag aardig was, wel veel wind, is het al weer een tijdje buiten nu echt hondenweer. Ik kan die term nu wel nemen sinds we voor een hondje zorgen.

  Nee, misschien al te vaak gezegd. We mogen blij zijn, ja omarmen dat het gewoon een tijdje droog wordt. Hetzij wat kouder, maar beter is nu toch wat warmer. Dan droogt het nog wat beter.

  Bizar is het eigenlijk dat deze winter één van de meest kansloze mogelijk heeft gegeven voor een winterperiode. Dit behoort bij de gifbeker van het boze Azoren hoog die maar bleef liggen.

  Dat bleef de hele winter maar de weg vrij maken van depressies die de oceaan overstaken en constant een bijzondere lage druk gaf bij Schotland.

  En de nattigheid is nog niet voorbij. Er zullen in die zin mogelijk nog meer records verbroken worden.

  Nee, de kaarten van GFS en het Europese model op de wat langere termijn, daar heb ik geen geloof meer in. Ik heb het deze winter tot twee keer toe na goed monitoren en redelijk goed gehad en ook dit stormpje vandaag.

  De bloesem bomen en struiken staan er al mooi bij:>)

  Spyfromthesky

 18. Marcel schreef:

  Yep de doctrine van Postma, waarvan de strekking als volgt luidt: “In een koude winter pakken alle zacht lijkende verwachtingen in werkelijkheid een stuk kouder uit, terwijl in een zachte winter alle koud lijkende verwachtingen belangrijk zachter uitpakken.”

 19. Marcel schreef:

  Letterlijk bezien, is de doctrine van Postma echter onjuist en het is gemakkelijk in te zien waarom. Ten eerste is pas achteraf, op 31 maart van ieder jaar te zeggen of de voorbije winter zacht, gemiddeld of koud was. Terugkijkend kan men zo stellen dat in een slappe kwakkelwinter of in een nóg zachter winterseizoen eventuele koude oplossingen in de weermodellen kennelijk op een fiasco waren uitgedraaid, terwijl in een strenge winter met aanhoudende vorst eventuele krachtige en langdurige dooiaanvallen die werden aangekondigd evenmin gerealiseerd werden. De doctrine kan aldus alleen achteraf zijn gelijk bewijzen en niet tijdens het verloop van een willekeurige winter. Het probleem is namelijk dat als de doctrine juist is, Nederland alleen maar zachte winters zou kennen, óf juist hele koude! Voor een zogenaamde ‘gulden middenweg’ biedt de stelling geen ruimte. (bron: Weer.nl)

 20. Harm schreef:

  Weermannen, Krokusgangsers schreeuwen om info: Wat doet de nieuwe GFS run?! Hopelijk is die ook goud!

 21. qlubtempo schreef:

  mocht er eind volende week echt kou en vorst in de alpen komen tot in de dalen vanuit het noorden. wat betekend dit dan voor de zuidkant? koud maar wel mooi weer in de tweede krokusweek?????

 22. Eric schreef:

  Wat is er met dat weeronline aan de hand???

  Compleet een andere versie wat ik hier vandaag lees…

  Heeft een weerman hier een bepaalde kijk op…….

  http://www.weeronline.nl/Wintersport/Oostenrijk/Brixen-im-Thale/4117593/15

 23. Dennis schreef:

  Gfs run zal wel belabbert wezen anders hadden er hier wel juichende reacties gestaan.Hij is toch al binnen????

  • Viking (Harmelen) schreef:

   Valt reuze mee hoor. Er gaat komende zondag/maandag boven de 800/900 aardig wat sneeuw bijvallen (Oostenrijk). Volgende week gematigde temperaturen en prima skiweer ! Daarna onzeker maar laatste berekeningen laten het sneeuwdek boven de 1000 meter gewoon verder aangroeien.. wellicht nog af en toe een leuke dump !. Ik ga zelf 14 maart naar Hochkrimml en maak me nu al geen zorgen meer.. eerlijk gezegd maak ik me nooit zorgen…;-)

 24. Frederic schreef:

  Eerste deel avondbericht online

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.