We zijn er weer en hopelijk gaat de site snel weer plat want dat zou betekenen dat de Elfstedentocht door zou gaan. Geloof het of niet: ik heb de 00u runs nog niet bekeken. Ik ben nog even aan het na stuiteren van het idee om de belangrijkste dagen van de hele winter niet in de lucht te zijn geweest. De steunberichten die via facebook, twitter en e-mail binnenkwamen waren hartverwarmend. E-mail heeft er trouwens ook deels deels uitgelegen dus heb je geen antwoord gehad dan is je bericht niet doorgekomen.

Op dit moment doet e-mail het weer en draait de site goed. Natuurlijk zien we nu een paar dingetjes die niet zo handig zijn om high traffic te kunnen verwerken. Er zal nog wel wat aangepast moeten worden. Als het misgaat kan de huidige hosting provider in elk geval een radicale cache in de lucht brengen waarbij de site wél altijd te zien zal zijn, maar waarbij dan dingen als zelf een wallpaper kiezen tijdelijk niet meer zullen werken. We doen in elk geval ons best. Nu snel door naar de weerkaarten. De GFS 18u was weer erg bemoedigend voor een elfstedentocht komende maandag. Hoe zal het nu zijn?

Hieronder iets leuks wat Kirsten de Laet me stuurde…

Vrouw in een bus in Boekarest

Deze en meer bijzondere foto’s over de winter in Europa zie in dit artikel van Boston.com.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

31 reacties

Gesloten voor reacties.