We zijn er weer en hopelijk gaat de site snel weer plat want dat zou betekenen dat de Elfstedentocht door zou gaan. Geloof het of niet: ik heb de 00u runs nog niet bekeken. Ik ben nog even aan het na stuiteren van het idee om de belangrijkste dagen van de hele winter niet in de lucht te zijn geweest. De steunberichten die via facebook, twitter en e-mail binnenkwamen waren hartverwarmend. E-mail heeft er trouwens ook deels deels uitgelegen dus heb je geen antwoord gehad dan is je bericht niet doorgekomen.

Op dit moment doet e-mail het weer en draait de site goed. Natuurlijk zien we nu een paar dingetjes die niet zo handig zijn om high traffic te kunnen verwerken. Er zal nog wel wat aangepast moeten worden. Als het misgaat kan de huidige hosting provider in elk geval een radicale cache in de lucht brengen waarbij de site wél altijd te zien zal zijn, maar waarbij dan dingen als zelf een wallpaper kiezen tijdelijk niet meer zullen werken. We doen in elk geval ons best. Nu snel door naar de weerkaarten. De GFS 18u was weer erg bemoedigend voor een elfstedentocht komende maandag. Hoe zal het nu zijn?

Hieronder iets leuks wat Kirsten de Laet me stuurde…

Vrouw in een bus in Boekarest

Deze en meer bijzondere foto’s over de winter in Europa zie in dit artikel van Boston.com.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

31 reacties

Gesloten voor reacties.