De rayonhoofden kwamen gisteren allerijl bij elkaar. Ze waren het snel eens. De tocht kon vandaag gereden worden. In luttele uren was er een ijsvloer van 30cm gegroeid. Ruim voldoende om de verwachte 15.000 deelnemers te dragen.

https://www.youtube.com/watch?v=VEeV3TePgeQ

Uiteindelijk besloot de Vereniging Friesche Elfsteden om de tocht toch niet door te laten gaan. Nederlanders bleken in groten getale liever voor de buis te gaan zitten om Rusland Saoedi-Arabië te bekijken. Nou die wedstrijd was me er dan ook een!

PS In werkelijkheid was de sensor of de IT van het meetstation Leeuwarden op tilt geslagen voor een paar uurtjes. Toch te mooi om niet in te lijsten! Het is toch een beetje de dag na The day after Tomorrow vandaag.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

18 reacties

Gesloten voor reacties.