De rayonhoofden kwamen gisteren allerijl bij elkaar. Ze waren het snel eens. De tocht kon vandaag gereden worden. In luttele uren was er een ijsvloer van 30cm gegroeid. Ruim voldoende om de verwachte 15.000 deelnemers te dragen.

https://www.youtube.com/watch?v=VEeV3TePgeQ

Uiteindelijk besloot de Vereniging Friesche Elfsteden om de tocht toch niet door te laten gaan. Nederlanders bleken in groten getale liever voor de buis te gaan zitten om Rusland Saoedi-Arabië te bekijken. Nou die wedstrijd was me er dan ook een!

PS In werkelijkheid was de sensor of de IT van het meetstation Leeuwarden op tilt geslagen voor een paar uurtjes. Toch te mooi om niet in te lijsten! Het is toch een beetje de dag na The day after Tomorrow vandaag.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

18 reacties

Gesloten voor reacties.