Het is eindelijk gelukt: wat tijd vinden – midden in de nacht – om de eerste try-out zonder generale repetitie les 1 “Maak je eigen Wintersport Weerbericht” in elkaar te zetten. Het is zeker niet perfect, maar het is een begin en ik beloof jullie dat er dit seizoen nog vele zullen volgen. Ik streef naar 1 per week. Gebruik de optie “Vraag aan Hajo” bovenaan in het menu om vragen te stellen die ik in de video’s kan beantwoorden. 

En nu maar schieten in de reacties. Misschien zeg ik wel iets wat niet klopt? Of ben ik op bepaalde punten onduidelijk. Met jullie hulp wordt dit de serie waar velen van jullie op hebben zitten wachten… enne… een weerbericht komt er vandaag pas rond 12.00uur. Ik moet nu eerst na welgeteld 1 uur slapen met de taxi naar Schiphol. Vanuit de SkiWelt Wilder Kaiser Brixental ga ik tot en met zondag meemaken…. wat je…. in deze nieuwe Bizztravel weervideo (ook nog in elkaar gedraaid) allemaal te horen krijgt.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

31 reacties

Gesloten voor reacties.