Het is eindelijk gelukt: wat tijd vinden – midden in de nacht – om de eerste try-out zonder generale repetitie les 1 “Maak je eigen Wintersport Weerbericht” in elkaar te zetten. Het is zeker niet perfect, maar het is een begin en ik beloof jullie dat er dit seizoen nog vele zullen volgen. Ik streef naar 1 per week. Gebruik de optie “Vraag aan Hajo” bovenaan in het menu om vragen te stellen die ik in de video’s kan beantwoorden. 

En nu maar schieten in de reacties. Misschien zeg ik wel iets wat niet klopt? Of ben ik op bepaalde punten onduidelijk. Met jullie hulp wordt dit de serie waar velen van jullie op hebben zitten wachten… enne… een weerbericht komt er vandaag pas rond 12.00uur. Ik moet nu eerst na welgeteld 1 uur slapen met de taxi naar Schiphol. Vanuit de SkiWelt Wilder Kaiser Brixental ga ik tot en met zondag meemaken…. wat je…. in deze nieuwe Bizztravel weervideo (ook nog in elkaar gedraaid) allemaal te horen krijgt.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

31 reacties

Gesloten voor reacties.