haus-bergfelder-uitzicht

Hierboven zie je Hajo’s Hut in Kleinwalsertal met verse sneeuw en Kaiserwetter! Dat hebben we ook van zondag 13 tot woensdag 16 maart en jij kunt erbij zijn! Bij eerdere acties en winacties kwam vaak de klacht dat er nooit eens iets speciaals is voor fanatieke reageerders. Nu hebben we wel iets moois! We hebben van de 24 bedden totaal nog ongeveer 15 bedden te vullen voor een short ski met ski clinics (ja ik ben de klos) in het Absolute Schneeloch waar Hans ter Braak ons altijd van actuele sneeuwbeelden voorziet. Ook vandaag weer!

Als je weet wat er de komende periode allemaal nog gaat vallen heb je natuurlijk extra veel zin om eens in dit sympathieke niet te grote niet te kleine skigebied te gaan kijken. En Hajo’s Hut ligt werkelijk pal aan de piste! Vanuit een ruim skihok met schoenverwarming loop je zo naar buiten en stap je de piste op. Als je de nacht op zondag in Zuid-Duitsland overnacht kun je 4 dagen skiën. Woensdag hoeven de kamers pas aan het einde van de middag leeg te zijn.

haus_bergfelder_aanpiste

Het gekke is dat ik Haus Bergfelder alleen twee keer heb meegemaakt. Twee keer met kerst. Twee keer groen. Voor mij geldt dus zeker: drie maal is scheepsrecht. Maar dus misschien ook voor jou! Als je zeker weet dat je die dagen vrij kunt nemen schroom dan niet om het onderstaande formulier in te vullen. Het is geen boeking. Je komt er alleen mee op de lijst voor een van de 15 bedden. Geef op als je je partner of 1, 2 of 3 vrienden wilt meenemen. Al naar gelang de aanmeldingen geven we in principe de voorkeur aan een get together van echte reageerders. We gaan zeker proberen te carpoolen dus met het vervoer komt het wel goed.

haus-bergfelder-keuken

Van het team zijn in elk geval aanwezig: Leo, Marloes, Jorne en mijn persoontje. Met jou erbij wordt het een feest. Koken doen we zelf. Wij van het team zetten graag ontbijt voor je klaar en ’s middags Glühwein voor hopelijk een mooie sneeuwbar in de tuin. We zullen minstens 1 van de 3 diners voor jullie koken. De andere avonden doen wij de vaat! De foto hierboven toont de luxe keuken in het pas gerenoveerde grote chalet!

haus-bergfelder-badkamer

Sanitair is gedeeld. Er zijn twee douches en 3 toiletten.

haus-bergfelder-woonkamer

Verdeeld over 3 etages zijn er 10 slaapkamers waaronder 1 persoons, 2 persoons, 3 persoons en 4 persoons. Juist omdat we zullen moeten puzzelen met de indeling kun je niet direct boeken. We maken eerst een lijst van alle aanvragen en kijken dan hoe en wat! Houd rekening met de kans dat je afvalt. De eerste aanmelders hebben voorrang. De frequentste reageerders hebben ook voorrang. Schrale troost als het toch niet lukt: op 31 december a.s. wordt ik 50 en dat ga ik in januari vieren met een short ski in een huis met 50 bedden. Volgende winter dus sowieso de herkansing en ook Kleinwalsertal in maart staat dan weer op het programma.

haus-bergfelder-slaapkamer

Dit is de enige kamer die een “lager” opstelling heeft. Daar komen we wel uit. Verder zijn het normale kamers met natuurlijk soms ook een geschakeld tweepersoonsbed of een stapelbed. Er komt in overleg een kamerindeling en dus moet een beetje buiten je comfort zone durven gaan. Als dat niks voor je is….

haus-bergfelder-eetkamer

En in deze zaal zullen we samen ontbijten en dineren en ook heus wel op laptops met content in de weer zijn! Video hoort zeker bij de clinics die ik wil verzorgen. Het is de bedoeling dat je met een betere skitechniek naar huis gaat dan waarmee je gekomen bent.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

40 reacties

Gesloten voor reacties.