voss-dump0402b

Kijk dat zijn de plaatjes uit Voss! En in heel Fjord Norway dumpt het zie ook deze webcampagina

voss-dump0402

Nog een mooi plaatje uit Voss. Toch komt de zon hier al heel snel en veel sneller dan in de Alpen terug. Het is algauw weer Scandihoog zoals het ook was toen de foto’s hieronder werden genomen.  

De skiër is Gry Bystøl (28) die werkt voor Destinasjon Voss. Geen gekke baan natuurlijk.

snownorway 0404

De sneeuwhoogte blijft zwaar achterlopen ten opzichte van een gemiddeld jaar. Op veel plaatsen in de Fjorden is de huidige 50 tot 100cm sneeuw maar 10 tot 50% van normaal! Zie deze legenda.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.