voss-dump0402b

Kijk dat zijn de plaatjes uit Voss! En in heel Fjord Norway dumpt het zie ook deze webcampagina

voss-dump0402

Nog een mooi plaatje uit Voss. Toch komt de zon hier al heel snel en veel sneller dan in de Alpen terug. Het is algauw weer Scandihoog zoals het ook was toen de foto’s hieronder werden genomen.  

De skiër is Gry Bystøl (28) die werkt voor Destinasjon Voss. Geen gekke baan natuurlijk.

snownorway 0404

De sneeuwhoogte blijft zwaar achterlopen ten opzichte van een gemiddeld jaar. Op veel plaatsen in de Fjorden is de huidige 50 tot 100cm sneeuw maar 10 tot 50% van normaal! Zie deze legenda.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.