Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Eindelijk duidelijkheid: vandaag en maandag veel regen en daarna yummie

check ook eens

107 Reacties

 1. joke,riederalp schreef:

  Het front @Hajo is hier al een uur geleden gearriveerd. Dikke vlokken en nog steeds min 3 graden en eigenlijk nog geen wind!

 2. Stefan Kaptein schreef:

  Wordt dus een drama. We zijn weer helemaal terug bij af. Vorig jaar een fijne uitzondering in de lange rij drama winters. En nu dit drama, wat hebben we fout gedaan dat we dit verdienen. Chine bitter koud, Amerika ook winter en wij gaan weer lopen sappelen met wat kunstsneeuw. Zo, mijn fles azijn is op, ga nog ff een litertje halen.

  • B. J. schreef:

   Zijn toch ergere dingen, dan een beetje regen.

  • Hajo schreef:

   Je hebt dit verdiend omdat het universum vind dat je nog kunt groeien. Hoe groter de moeilijkheden hoe groter het groeipotentieel. Daar kun je dankbaar voor zijn. Dat het universum je gunt te groeien.

  • Filzmooser schreef:

   Deel je mening Stefan absoluut en ik had me voorgenomen om naar een hoger gebied te gaan maar mijn dochter en vrouw weigeren te verkassen naar een hoger gebied dus neem ik het maar zoals het is.
   Het perfecte plaatje gaan we misschien vanaf kerstavond meemaken dat is mijn houvast.

  • Valentijn schreef:

   ‘Schnee zu Weihnachten hat Seltenheitswert
   Auch wenn die Erinnerungen manchmal trügen, Schnee zu Weihnachten ist eine Ausnahme – sofern man nicht in Klagenfurt, Innsbruck oder über 1.000 Meter Seehöhe wohnt.’

   Komt uit een artikel van de ORF. Zo zeldzaam is het dus niet dat je niet hoeft te scheppen 😉 Al had ik het je gegund te mogen scheppen!

   De kerstgangers krijgen – op maandag na dan – gewoon een prachtige week. Nagenoeg alle pistes zijn open en dat tot in het dal. Vanaf eerste kerstdag zon, zon zon en aangename skitemperaturen. Vorige week bij -15 graden geskied… nou doe mij dan maar het weer van deze kerstweek. De pistes liggen er zo goed bij, die overleven een dagje regen prima. Gewoon lekker gaan genieten!

   • Hajo schreef:

    Er staat Innsbruck. Dat is 574m. Dus bedoelt ORF dat als je nog lager zit dat een witte kerst niet normaal is. In skigebieden met dorpen rond de 700m is een witte kerst absoluut wel normaal. Ik weet zeker dat 5 van de 6 winters wit zijn daar. Dit zijn uitzonderingen. Ook Weihnachtstauwetter is een uitzondering.

    • Valentijn schreef:

     Ja, hij is dubbelop te lezen 😉 Innsbruck is volgens dat bericht gemiddeld ieder tweede jaar wit met de kerst. Dus relatief vaak. Weihnachtstauwetter lijkt geen uitzondering te zijn. Ach, maakt het uit. Het is top momenteel hier 🙂

     Viel Schnee ist zu Weihnachten in Österreich die Ausnahme. „Viel häufiger ist ein Weihnachtstauwetter, wie wir es heuer mit großer Wahrscheinlichkeit erleben werden“, so die ZAMG. Das Weihnachtstauwetter zählt zu den Singularitäten. Das sind Wettersituationen, die zu bestimmten Zeiten im Jahr immer wieder vorkommen und sehr mildes oder sehr kaltes Wetter bringen. Dazu gehören zum Beispiel die Eisheiligen, die Schafskälte und die Hundstage.

  • Michelle schreef:

   Als je hier zo van baalt, boek dan voortaan in een hoger gebied. Aletsch Arena bijvoorbeeld, dikke sneeuw omdat het begint op 2000 meter. Scheelt een hoop azijn…

 3. Ebbe schreef:

  Hajo, welk model gaat het worden as Maandag volgens jou het EC of GFS?
  Ben benieuwd wat je onderbuik gevoel gecombineerd met heel veel Kennis en ervaring van bepaalde Weer situaties in de Alpen 🙂

  • Hajo schreef:

   Ik hang er een beetje tussen momenteel…. en EC brengt ook nog best veel regen. Ik denk dat je je moet instellen op GFS scenario. Kan het alleen nog meevallen.

   • Ebbe schreef:

    Thx Hajo. Yep bereid mezelf vrouw en kids voor op een ongekend water ballet , sauna biertjes , gezellige muziek. Ik ga zeker skiën no matter what heerlijk rustige pistes maandag ⛷⛷⛷
    Veel
    Plezier bij rudolphshutte top hoor zo lekker hoog . Geniet ervan ..

 4. Talitha schreef:

  Ik zie het eigenlijk voor ons in La Norma volgende week nog wel redelijk zonnig in….letterlijk. Dorp ligt op 1350 meter, dus dat is billenknijpen, maar mooi weer volgende week is ook erg fijn. Nu regent het nog niet echt daar en ziet het dorp er nog wit uit… Ben benieuwd wat het morgen is. Wij hebben nog een week, maar er ligt verder al zoveel, dat het gewoon goed moet komen….. Ik heb de afgelopen jaren veel slechtere condities meegemaakt en altijd top kunnen skiën….. Bedankt voor de berichten tot nu toe… Ik blijf jullie komende week volgen….

 5. Max- schreef:

  Het zou vandaag de gehele dag regenen in Kirchberg/Kitzbühel. Tot dus ver nog niks op de webcams te zien. Ook de temperaturen zijn tot nu toe nog niet triest hoog en nog onder het vriespunt zowel op de berg als in het dal. Laten we hopen dat het lokaal mee gaat vallen met de regen!

 6. Jan schreef:

  Hajo, bedankt weer voor de berichtgeving. Mooi dat je de verwachting van west tot oost heb meegenomen.

 7. Rob schreef:

  orf.at is ook om. Onder de 1700 meter zal vrijwel alles als regen vallen, daarboven veel sneeuw. Wanneer de SVG daalt is alle neerslag er al zo goed als uit. Maar goed daarna staan een paar stralende dagen op het programma. Voor het door mij geliefde Montafon niet zo’n ramp maar de troosteloze blik in het dal zal geen kerstplaatje opleveren.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Am Montag, am Heiligen Abend, verbreitet Regen und Schneefall. Die Schneefallgrenze sinkt am Vormittag bis in viele Täler auf 900 bis 400m. Am Nachmittag schneit es dann vor allem noch von Vorarlberg bis in die westliche Obersteiermark, nach Osten und Süden zu bleibt es dann trocken.
   Dit zegt orf ,lijkt mijn een witte kerstavond te worden voor oostenrijk!

   • Rob schreef:

    Der weitere Trend

    Am Montag, Heiliger Abend, bis Mittag teils kräftiger Dauerregen. Auf den Bergen große Neuschneemengen. Die Schneefallgrenze sinkt von 1700 auf 800m am Abend. Allerdings dann nur noch wenig Regen oder Schneefall. Der Wind frischt vorübergehend stark auf, auf den Bergen am Vormittag stürmisch. Die Temperaturen erreichen 3 bis 9 Grad, am Nachmittag kühlt es ab.
    Dit zegt de orf waar ik kijk.

    • Hans ter Braak schreef:

     ORF past niet de weersverwachting voor Oostenrijk en daarna de deelstaten gelijk aan. Daarom zit er verschil in de verwachtingen. De ‘weitere trend’ is daarom soms nog van gisteren en bij een ander bericht (deelstaat) van vanmorgen. Is soms wel een beetje verwarrend. Vandaar het verschil op dit moment tussen de verwachting voor Oostenrijk algemeen en die van Vorarlberg.

     • Rob schreef:

      Bedankt voor je reactie Hans. Ik keek dus bij de deelstaat Vorarlberg idd en sneeuwfanaat bij Oostenrijk algemeen, dat verklaart de verschillen.

  • Cescia schreef:

   Ach ja, groen of wit, het is er toch altijd genieten.

 8. Bart schreef:

  Live uit Kitzbühel. Zonnetje light en prachtige pistes. Erg rustig een heerlijk skiweer. Op de berg warmer als in het dal. Gaat wel lukken vandaag en ach wat komt, komt. Niks aan te doen. We hebben vakantie en genieten ook van het samen weg zijn! Fijne reis voor iedereen die gaat en dat skieen boven gaat wel goed komen No worries!

  • Max- schreef:

   Dankje @Bart voor deze live update uit Kitzbühel! Zou je, mits je hier tijd en zin voor hebt, vaker dit weekend een update kunnen geven over de situatie daar? Ik zou het leuk vinden om dit te kunnen lezen. Overigens zie ik dat de dalafdaling Fleck nog niet open is? Klopt dit? Iets bekend over de 26?

   Ik zou het leuk vinden om niet de laatste lift naar beneden te hoeven pakken vanaf a.s. donderdag.

   Ik hoor het graag van je!

 9. Vos schreef:

  Wat zijn de sneeuw verwachtingen voor de eerste week van het nieuwejaar in Westendorf?

 10. Bart schreef:

  @max Klopt Piste fleckalm is nog gesloten. Altijd lastig daar aan begin seizoen, vorig jaar voor het eerst na 8jr daar kunnen skieen met kerst, toen was er natuurlijk ook wel heel veel sneeuw. Heb net meteen even gevraagd, heel misschien na het weekend de 26 open, er wordt nog sneeuw verwacht vertelde de mannen van de 3s lift. Pistes zijn daar minder omdat het minder grasland betreft. Maar maak je echt geen zorgen voor de rest hier. Vanaf 08.30 u al onderweg en het is echt prima, overal! Veel beter dan de slechtere jaren van een paar jaar terug!
  Als er wat leuks te melden is meld ik me weer!

 11. Jan van soest schreef:

  Laat dam Yummie voor de dalen maar weg. Met een beetje pech is alles onder de 1500 m groen over drie dagen. Combinatie van wind, regen en veel te hoge temperaturen.
  Dat daarna de zon komt is yummie en als je boven de 1500 meter zit is het qua sneeuw ook weer yummie.
  Maar voor de dalen wordt het echt niet leuk helaas.

 12. Kees schreef:

  @Hajo Ik vond het net beter gaan de laatste tijd, maar dit slaat dan weer nergens op. Let op dit is mijn mening. Keep up the good work.

 13. Kees schreef:

  P.S. Ik doelde op het groeien in het universum verhaal.

 14. Erik schreef:

  de Para run is wel weer heerlijk hoor. [img]http://www.wetterzentrale.de/maps/GFSPARAEU06_240_1.png[/img]

 15. Jopie schreef:

  Vrijdag 28-12 vertrek richting Salzburgerland. Ziet er helemaal niet verkeerd uit. Afwachten hoe de sneeuwvalgrens maandag uitvalt. Bovenin veel sneeuw. In ieder heval veel boven de 1200 meter en de meeste pistes OK. Daarna een week Kaiserwetter…

 16. pim schreef:

  GFS06 is voor (oost) Oostenrijk toch wel weer prima toch!? Tuurlijk nog regen op het programma maar vanaf maandag wel sterk dalende temperatuur; verdere verloop van de run 1500m voortdurend onder de 0graden (Wel weinig neerslagsignalen helaas…)

  20 januari naar Hochkönig

 17. Ook al valt er helaas niks tegen te doen, toch wel zuur die regen vind ik.
  Voor hetzelfde geld valt er gewoon een fijne laag poedersneeuw en blijft het voldoende koud om die laag is stand te houden.
  Maar goed, niks aan te doen en gewoon ondergaan die hap.

 18. eri schreef:

  vorarlberg en ook in lermoos is de neerslag aangekomen en stijgt de temp snel.

  voor lermoos hou ik mij maar even vast aan bergfex want die wil ik wel voor lermoos, tot maandag wat neerslag met rond de 1500-1700 sneeuw en dan maandag veel neerslag die snel tot 1000 meter overgaat in sneeuw met dam een mooie verse laag poeder

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Daar ga ik voor!!! Ik ga naar Seefeld op 1200 mtr.op dinsdag vertrekken

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Lech zurs nu neerslag bij +1 graad, dus natte sneeuw op 1450 mtr. zien hoe lang het duurt voordat de regen inzet. hopelijk duurt dat nog even, beter voor de pistes, die naar ik verwacht wel wat kunnen hebben. Persoonlijk verwacht ik daar niet zo veel visueel verschil tussen gisteren en 25-12 (hooguit op bomen en regensporen in de sneeuw)

 19. Marcel schreef:

  Wij ook morgen naar Lermoos, hou mijn hart vast.
  Hajo wat denk jij over Lermoos?

 20. Tjeerd schreef:

  Wij vertrekken vannacht naar Lermoos… op de webcams is het nog droog en op 1700 meter nog -1,7 graden….
  Volgens mij gaat het in de Zugspitzarena wel mee vallen met de regenhoeveelheden

 21. Marcel schreef:

  Waar vandaan?
  Hoe laat vertrekken jullie en hoe rijden jullie?

 22. Van uum schreef:

  Gr van turkije bursa uludag

 23. Tjeerd schreef:

  Wij vertrekken rond 05.00 uur vanuit Losser. Wij rijden via Kassel de A7 af richting Ulm, Kempten. Wanneer het te druk is bij de tunnel in Fussen rijden wij binnendoor. Afslag Oy- Mittelberg en dan via Nesselwang en Pfronten naar Lermoos.

  • ArnPen schreef:

   Mocht het tussen de tunnel en Reutte ook stil staan, dan kun je via Musau en Pflach (L69) dwars door Reutte rijden en bij Reutte Süd weer op de Fernpass Route komen. Mijn ervaring is dat het daar dan vaak weer rijdt. Ik rij zondag van Ehrwald weer naar huis. Goede reis.

 24. joke,riederalp schreef:

  Hier tettert het nog lekker door. Een vriendin woont 2 dorpen lager in Bitsch(900meter) en daar sneeuwt het ook nog.

 25. Willem schreef:

  Door de wisselvalligheid en de zgn. kleine ijstijd, is sneeuw met kerst al een paar jaar een drama in Oostenrijk. Ga sinds vorig jaar daarom niet meer met de kerst. Gelukkig ook dit jaar een goede keuze gemaakt, want thuis in de regen is een stuk minder erg dan op “wintersport”.

 26. Tjeerd schreef:

  Toch liever in Tirol dan in Nederland met de kerst Willem… Zit ik al het grootste gedeelte van het jaar… En trouwens, je kunt altijd wel een paar dagen … Zoals het er nu naar uit ziet van dinsdag tot en met vrijdag met

 27. Tjeerd schreef:

  Skieen met zon

 28. eri schreef:

  in seefeld sneeuwt het nu tot 1200 meter helaas in lermoos al tot boven de 1400 meter lijkt het.

  ben benieuwd hoeveel regen er in lermoos gaat vallen want het valt mij wel regelmatig op dat als er veel sneeuw in oosten wordt verwacht lermoos veel en veel minder krijgt als de arlberg MAAR als het warmwater regent kunnen ze wel bijna de zelfde hoeveelheden aftappen, damm das niet leuk maar helaas. alles zetten op maandag

  • Jopie schreef:

   Tja. Lermoos is minder een sneeuwvanger dan Arlberg. En het oosten heeft gewoon een continentaler klimaat. Daardoor bij zuidwestelijke aanvoer veel meer in de luwten. Ik ga al vanaf 2004 naar Flachau. En altijd gied kunnen skieen. Zelfs in het beroemde Teflonjaar.

   • Jopie schreef:

    2e kerstweek.

   • eri schreef:

    dat het minder sneeuw vangt dat snap ik maar dat als er regen valt dan doen ze wel lekker mee met de hoeveelheden mm’s, dat vind ik altijd een beetje vreemd.

    ben zelf regelmatig in kleinarl geweest en altijd goed kunnen skieen maar ook in lermoos behalve 2 jaar terug. ga nu vooral naar lermoos omdat het met kinderen overzichtelijk is en het makkelijk aan te rijden, scheelt meestal toch enkele uren met de andere gebieden. we gaan maar 5 dagen dus korte reistijd is dan gewenst en lermoos lukt dus prima

 29. Geert schreef:

  @ Hajo….dat filmpje is zo onwezenlijk mooooooooooooi!!!!

 30. Roy schreef:

  Tot nu toe valt het enorm mee aan Franse kant. Diverse webcams bekeken en de schade lijkt minimaal! Het heeft zelfs eerst vanmorgen nog gesneeuwd en daarna ging al snel de intensiteit eruit. Maar goed we zijn er nog niet.. Even een webcam erbij gepakt op 1350 meter van Montalbert waar te zien is dat het er allemaal nog mooi dik wit uitziet!! 🙂
  http://m.webcam-hd.com/webcam-station-la-plagne/montalbert

 31. Spyfromthesky schreef:

  Eén ding lijkt wel voor de L.L. een klein zekerheid te gaan worden. Lekker droog weer. Zelfs goed voor de bezitters van zonnepanelen. Want met de kortste dagen zoals nu geen zon, dat zijn we meestal gewend, maar vanaf de kerst ontwikkelingen tot meer zon is toch ook wel aardig.

  En een dag als vandaag is ook niet verkeerd voor mijn 4 aandelen in winddelen. Ook daarvan heb ik er een paar, de rendement is ok, maar ik zou het niet meer aanschaffen als de periode voorbij is omdat het rendement veel te mager is. De investering in 21 zonnepanelen ruim 3½ jaar geleden is echt een goudmijn, zeker van die afgelopen jaren met erg veel zon.

  Ik denk ook uitstekend sportweer of gewoon een lekker fietstochtje maken. Nee, voor de thuisblijvers hier in de L.L. zal het toch ook een leuke periode zijn. Tijd genoeg om iets te bezoeken. Ik denk zelfs wandelen in de natuur een leuke optie zal worden.

  IJsbanen zat. Wellicht dat Flevonice een goede optie zal worden. De temperaturen zal wat zakken en droge omstandigheden.

  Met de runs van vandaag van diverse weercomputers zie ik zelfs in een verrekijker nog geen winter aankomen in de L.L. Maar als het vandaag qua wind al zo te keer gaat in de L.L. denk ik dat 4 dagen het maximum zal zijn hoe de ontwikkeling zal zijn.

  Wellicht een tip voor de alpengangers onder ons. Mochten de omstandigheden waar je zit, tegenvallen en je wilt dan toch maar genieten van de natuur, neem dan een verrekijker mee. In de alpen kan je de volgende vogelsoorten tegenkomen:
  – alpenklauw
  – steenarend
  – alpenheggenmus
  – alpenkraai
  – lammergier
  – alpensneeuwhoen ( wie weet bij gebrek aan sneeuw nog wel een andere kleur)
  – de specht
  – de notenkraker

  Spyfromthesky (Arnold)

 32. eri schreef:

  gfs12 iets beter voor de N-alpen temp gaat maandag middag als onder 0 op 1500 meter en dan kan er ook nog een mooi laagje sneeuw vallen tot 1000 meter, ook zaterdag kan wel eens meevallen qua svg, zondag wordt de slechtste dag maar misschien valt de neerslag dan mee en gaat het tot 1000 meter op kerstavond toch goed komen.

  de echt wat kouder lucht die er ook eerder inkomt op de kaarten komt zit bij Polen dus enkele honderden km alles naar het westen en het wordt poederen

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Mooi Eri! Hopen dat Ec ook weer consistent is zometeen met de instroom van koudere lucht maandag

   • eri schreef:

    hoop het ook Ron want het zag er allemaal zo mooi uit die sneeuw, zaterdag en zondag nog misschien een zuur appeltje maar maandag hup die sneeuw tot 1000 meter, we gaan ervoor, hup hup

 33. nils schreef:

  Vanmiddag gearriveerd in La rosiere. Vanaf moutiers werd de hele tarantaisevallei wit! Tot 15 uur alleen maar sneeuw tot de diepe dalen. Daarna regen bij 0 graad. Hier in la Rosiere dikke pakken gevallen deze week maar ook vandaag. Ook hier Regen bij 0.5 graad op 1800 dus. Kunstsneeuw hebben ze hier echt niet nodig!!

 34. Qlubtempo Raoul schreef:

  De regen richt hier zichtbaar schade aan pffff

 35. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ec blijft toch wel consistent met de instroming van de koudere lucht op maandag.En dus sneeuw voor oostenrijk na de regen ellende

 36. Jopie schreef:

  Para blijft heel erg winters op lange termijn

  • Ab schreef:

   En GFS Para blijft stug volhouden in een Split begin nieuwjaar @Jopie, en ga nog steeds uit van intrede winter voor west-Europa tussen 5 en 10 januari. En dat mede door de a.s SSW op 26/27 december en de uitwerking ervan 7 a 10 dagen erna in de troposfeer door het zakken van warmte vanop hoogte nar beneden. En daardoor nemen de kansen op noordelijke blokkades toe.
   Nog een fijne feestdagen

 37. Skiwi schreef:

  Toch wel frappant dat de laatste jaren (zelfs in de goeie winter van vorig jaar) er toch een paar keer per winter echt dagenlang bakken regen naar beneden komen.

  • Skiwi schreef:

   In de Alpen bedoel ik dan, hé

   • Robin schreef:

    Ik kan mij de kerstvakantie van 1979 in Le Grand Bornand nog goed herinneren; toen zijn we eerder weggegaan wegens aanhoudende regenval……iets van alle tijden dus.

    • Skiwi schreef:

     Ja, wellicht wel.
     Maar toch kan ik me niet herinneren dat ik ooit dagenlange regen heb meegemaakt. Eens een dagje en dan de volgende dag alweer sneeuw of zon, maar nooit dagen aan een stuk.

     Of toch: eind maart 2001 in Val Thorens 72u lang regen tot boven 2500 meter, maar dat was natuurlijk wel al eind maart!

 38. Mark (Breda) schreef:

  Los van dat iedereen een bak sneeuw in de alpen wenst kijk ik vooral naar neerslag en wind met oud en nieuw hier in de LL….en dat lijkt prima uit te pakken. Goed vuurwerkweer.

  • Spyfromthesky schreef:

   Inderdaad, dat wordt gewoon lekker ouderwets knallen. We moeten die ellendige warme Azoren maar eens flink laten schrikken. Ik koop bescheiden wat aan vuurwerk. Op het laatste moment beslis ik wel wat ik neem. Erg afhankelijk van het weer.

   Ik weet nog de oud en nieuw van 01-01-1997 dat ik niets gekocht had. Veel te koud om buiten maar iets af te steken.

   Ik hoopte het dit a.s. oud en nieuw dat het ook zou koud zou wezen. Dan kijk ik wel gezellig vanuit het raam boven, lekker warm.

   Spyfromthesky (Arnold)

 39. Paul schreef:

  Kerst 1995, Alpe d’Huez. De hele week (!) nonstop stromende regen tot op grote hoogte, op enkele opklaringen op woensdag na. Iedere ochtend weer wakker worden van klaterende regen op het balkon van het appartement. Nooit zo iets treurigs meegemaakt als toen.

 40. Roger74 schreef:

  Motregent met plus 1 nu hier in Ellmau. Kufstein was +5, Mūnchen zelfs +11. We gaan het zien…

 41. MarcoZ schreef:

  Net aangekomen in Lofer 1 graad en regen. Anders morgen maar naar Kaprun

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.