Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Eindelijk beet met heftige winteruitbraak in het nieuwe jaar

check ook eens

59 Reacties

 1. RichardB schreef:

  Top en leuk bericht bedankt, en nu de sneeuwkansjes voor Oostenrijk de eerste Kerstweek ( hahaha)

 2. maarten schreef:

  Mijn zege heb je hajo.
  Kom maar op met die kou.
  Ik heb namelijk geen zin om half februari al wespen moeten rammen.
  Nee laat de kou maar komen in ons kikkerlandje.

 3. Hjs schreef:

  http://www.ijsvogels.nl/over-de-naam/

  Zat vaak bij een wak, en of van de Duitse naam, afgeleid van de kleur die je ziet bij het duiken.

 4. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs 6 van zojuist volgt ec niet en wil niet echt meewerken aan de sneeuwval met Kerstmis moet nog aan gesleuteld worden.Benieuwd wat Hajo hiervan vind?

 5. Vincent schreef:

  Hajo, enkele weken geleden was ik één van de personen die negatief gestemd was over de website. Ik moet ook zo eerlijk zijn om te benoemen dat mijn stemming behoorlijk is omgeslagen. De positieve spirit zit er weer in. Meerdere keren per dag ga ik weer met een flinke dosis spanning naar WSWM.nl om te checken of er dan eindelijk winter in aantocht is voor de LL. Ouderwetse pret! Complimenten!! Overigens ook begrip voor de redenen die je toen aangaf. Kan me er (gelukkig) geen voorstelling bij maken wat de impact is geweest van de veranderingen in je prive-situatie. Zo zie je maar weer dat je moet oppassen met al te snel een oordeel vellen over iemand z’n ‘gedrag’. Dat trek ik mezelf zeker aan. Keep up the good work(-:

 6. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs 6 hoofdrun gaat helaas niet mee in de opbouw van het scandihoog en laat de winter voorlopig kansloos in de ll!

 7. RichardB schreef:

  Dus toch regen bij aan komst in Leogang ach ik berust me er maar in. Gisteravond was het nog 30 cm sneeuw nu regen ach wel lekker geslapen vannacht.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Hallo Richard wanner kom jij aan? En dit is 1 run he !Ec is wel super positief,dus zit niet bij de pakken neer…

   • RichardB schreef:

    Zaterdag nacht rijden we aan op Leogang, waar we zondag ochtend om 10.00 uur zijn en hopen snel alles in het chalet te gooien en de bergen te bestormen.

 8. Flex schreef:

  “”ongemakkelijk warm “” Met 11.4 graden om 12.15 uur gemiddeld over Nederland vind ik dit niet bepaald ongemakkelijk ? Oja .. en het zou ook nog een dagrecord worden voor vandaag … (met noord Nederland nog onder de 10 graden ?? Donderdag wacht ik dan eerst nog even af voordat ik dat als een te “warme dag””zou gaan bestempelen….. P.s Vind de naam ijsvogel nogal kwetsend in deze “warme”tijden ,,pechvogel zou dan wat beter klinken….?

  • Hjs schreef:

   Meteofictie over 2 weken is prima, maar een verwachting over 2 dagen niet 😉

   De ijsvogel is juist een winnaar, hoe zachter de winters hoe beter voor het beestje. Dus “geluktsvogel” is veel meer op zijn plek.

   De 15 graden is bereikt, “frisjes” natuurlijk voor midden december, schande dat men spreekt over warmterecords, want dat is het nog lang niet. Ff het zonnetje erbij en dan wel natuurlijk.

 9. Wessel schreef:

  Kreeg deze foto van een oud collega uit St. Anton, wat een plaat! [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576588156.jpeg[/img]

 10. Flex schreef:

  Mm,de 15 graden bereikt(Limburg?) ,,de andere kant van het verhaal is het dan dat de waddeneilanden, en Groningen nog onder de 10 graden blijven steken ? En ik zie in de Bilt het landelijke meetpunt ook niet naar record temp lopen ? Gezien de media die gister nog berichtte dat het een lente dag zou worden met lokaal 17 graden(record) zitten die er op ultra korte termijn er toch naast ! P.s “”Ongemakkelijk warm”” vind ik persoonlijk bij temperaturen van boven de 30 graden,maar dat is ieder voor zich..

 11. vanDam schreef:

  Gisteravond vroor het in Gerlos dal, maar vannacht is er een warme wind gaan waaien en vanmorgen was alles zeiknat. De lage hellingen waren ineens groen geworden. Boven is de sneeuw prima, vandaag een dagje Zell want de verbinding is open.
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576590222.jpeg[/img]

  • Jeroen schreef:

   Benieuwd vanaf welke hoogte de sneeuw nog goed was. Wij zitten volgende week aan de andere kant in Zell.

   • vanDam schreef:

    Alleen het onderste gedeelte van piste 18 was pap in Zell, in Gerlos lagen de pistes er op de terugweg slechter bij eigenlijk vanaf de top van de Dorfbahn werd de sneeuw zacht, wel zijn beide dalafdalingen in Gerlos gewoon open.

    Omdat het nu rustig is heb je geen last van hopen dus is wel gewoon prima te skiën hoor.

  • Roy schreef:

   Toch een mooie foto @vanDam!! Die bomen… ik verlang er gewoon naar! Hier in Valthorens wederom alle verbindingen dicht en ook de hogere liften gesloten vanwege de harde wind. Ik werd vanmorgen zowat uit een stoeltjeslift geblazen niet normaal meer! (Mouttiere lift) Morgen belooft toch wat rustiger en zonniger te verlopen. Fingers crossed! 🙂

 12. RichardB schreef:

  Ben benieuwd naar de kaarten vanavond ik hoop rust voor de kerst gangers nou geruststellende kaarten.

 13. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs12h komt ook met sneeuw voor de Alpen met Kerstmis en volgt dus Ec!!!!! Ll wederom net niet in deze run

 14. Maarten Vaal schreef:

  Beste Hajo, zou je ook eens wat plaatsen in Zwitserland en Frankrijk kunnen meenemen in je prognoses? Tot dusverre zie ik alleen maar plaatsen in Oostenrijk voorbijkomen. ☺️

 15. Jorne schreef:

  Ik ga nu aan de slag!

  • Michel Janse schreef:

   ben benieuwd had nachtdienst vannacht en schrok van je kaarten in positieve zin!!!!! Skiwelt vanaf 1e kerstdag!! ik wil stefan zien scheppen en mezelf vanaf de camping het gebied in zien glijden.

 16. Bennie schreef:

  Hoe lijkt het vanaf 5 januari in sankt johan in Tirol. Want dan gaan wij heen .dat ligt natuurlijk lang niet zo hoog .mvg

 17. Hans schreef:

  GFS 12 is een tegenvaller…..alhoewel, de oper ligt helemaal alleen bovenin. Kijk je naar het ensemble dan zie je de dalende trend vanaf de 27e. Het ensemble voor hogedrukopbouw boven Scandinavië wordt daarentegen steeds meer ondersteunt dus biedt perspectief.
  NO NL:
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576604947.png[/img]

 18. Joalie schreef:

  Graag ook eventuele sneeuwkansjes voor het Sauerland Jorne

 19. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ec 12 heeft geen zin in de Kerst sneeuw helaas ! Wel mooie sneeuw voor de noord Alpen op maandag 23ste

 20. RichardB schreef:

  Toch zie ik bij weerplaza dat ze vanaf zaterdag toch steeds sneeuw geven op 1300 tot 2000 mtr zaterdag 17 cm en maandag 11 en de dagen daarna steeds wat. Zie ik dat goed wat elke site heeft een andere berichtgeving

 21. RichardB schreef:

  Ook bergflex geeft voor de regio Saalbach mooie neerslag tot in het dal https://nl.bergfex.com/leogang/wetter/prognose/ zouden we dan door de zure appel heen zijn.

 22. joke,riederalp schreef:

  Vandaag hier een mottige dag. Af en toe een spatje regen! Maar gelukkig niet noemenswaardig.
  Vandaag even boodschappen in Brig gedaan, was warm met toch nog wel wat wind. Toen ik terug in de cabine zat, zag ik onder Riederalp wel behoorlijk wat sneeuw wat verschoven was, geen echte lawines, maar toch. Het is nu plus 3 graden, weinig wind en droog.vannacht misschien nog wat spatjes, daarna droog met wat zon. Vrijdagmiddag en de dagen daarna sneeuw en een stuk kouder. Het lijkt erop dat de pistes deze warme periode hebben overleefd. Net op tijd voor de vakantie voor de kinderen.Het feest kan hier beginnen.

 23. Raoul schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576610345.jpeg[/img]

 24. Bennie schreef:

  Hoe lijkt het in sankt johan in Tirol. Da’s natuurlijk niet zo hoog.5 januari gaan we die kant op

 25. Bennie schreef:

  Bedankt Nils gaan we zeker doen .mvg

 26. Bennie schreef:

  Gaan we zeker doen Nils. Mvg

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.