De zuidkantdump loopt op zijn einde. Het heeft gebracht wat we ervan dachten behalve dat het toch moeilijk is de plaatjes te vinden waar je echt de volle meters sneeuw zit. Hierboven het Defereggental.

Deze camera heeft het begeven tijdens de dump. Hierboven het moment dat de sensor een vierkant vlak begint te vertonen. Is dat vocht wat de behuizing is binnen gelopen? Volg hierrr of de camera weer online gaat.

Hier spotte ik een stoeltje van de stoeltjeslift die echt wel 2 meter sneeuw had opgestapeld. Het is in Nara in Zwitserland in Tessin.

Vanochtend zijn ze er net bezig om het leeg te scheppen. Ze zullen de lift wel heel langzaam laten draaien en dan stoeltje voor stoeltje afwerken.

Alleen in een zone rond het drielandenpunt van Slovenië, Oostenrijk en Italië sneeuwt het nog een keer flink door vandaag en morgen. Oostelijk daarvan is het al droog.

En wellicht komt er de komende 2 weken helemaal niks meer en gaan de noordelijke Alpen op weg naar een groene Kerst. Hierboven de berekening van het Amerikaanse model….

Over de noordkant gesproken. Hier Innsbruck na de dump. Sneeuwgrens toch nog flink gezakt. Tot aan de rand van de stad. Links grappige kleine Föhnwolkjes te zien.

Iets naar het oosten is de sneeuwgrens veel hoger gebleven. Krijg je dit soort plaatjes. Zou het met kerst ook nog zo zijn?

Er zijn altijd ook optimistische scenario’s en het meest optimistische momenteel is een Witte Kerst thuis. Gisterochtend had het Amerikaanse model z’n berekening. Zie de kaart hierboven voor 23 december. Waarom niet! Er is een sterk Russisch hoog en dat kan altijd uitbreken.

Hier hoe dat in de berekening gisteren ging zie je hier. Fijne dag.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

35 reacties

Gesloten voor reacties.