De zuidkantdump loopt op zijn einde. Het heeft gebracht wat we ervan dachten behalve dat het toch moeilijk is de plaatjes te vinden waar je echt de volle meters sneeuw zit. Hierboven het Defereggental.

Deze camera heeft het begeven tijdens de dump. Hierboven het moment dat de sensor een vierkant vlak begint te vertonen. Is dat vocht wat de behuizing is binnen gelopen? Volg hierrr of de camera weer online gaat.

Hier spotte ik een stoeltje van de stoeltjeslift die echt wel 2 meter sneeuw had opgestapeld. Het is in Nara in Zwitserland in Tessin.

Vanochtend zijn ze er net bezig om het leeg te scheppen. Ze zullen de lift wel heel langzaam laten draaien en dan stoeltje voor stoeltje afwerken.

Alleen in een zone rond het drielandenpunt van Slovenië, Oostenrijk en Italië sneeuwt het nog een keer flink door vandaag en morgen. Oostelijk daarvan is het al droog.

En wellicht komt er de komende 2 weken helemaal niks meer en gaan de noordelijke Alpen op weg naar een groene Kerst. Hierboven de berekening van het Amerikaanse model….

Over de noordkant gesproken. Hier Innsbruck na de dump. Sneeuwgrens toch nog flink gezakt. Tot aan de rand van de stad. Links grappige kleine Föhnwolkjes te zien.

Iets naar het oosten is de sneeuwgrens veel hoger gebleven. Krijg je dit soort plaatjes. Zou het met kerst ook nog zo zijn?

Er zijn altijd ook optimistische scenario’s en het meest optimistische momenteel is een Witte Kerst thuis. Gisterochtend had het Amerikaanse model z’n berekening. Zie de kaart hierboven voor 23 december. Waarom niet! Er is een sterk Russisch hoog en dat kan altijd uitbreken.

Hier hoe dat in de berekening gisteren ging zie je hier. Fijne dag.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

35 reacties

Gesloten voor reacties.