Terwijl wij hier warm lopen voor het naderend skiseizoen loopt aan de andere kant van de wereld het skiseizoen ten einde. Leuk als er dan getrakteerd wordt met bakken met sneeuw, zeker na een zachtere periode. Mt Hutt Nieuw-Zeeland volgen we al een tijdje. Hoe staat het er nu voor daar? De website kopt met 50 cm verse poedersneeuw in 2 dagen met de beste wintersportmogelijkheden van het seizoen. Geweldig toch?
schema mt hutt

Die groene lijn in de grafiek is mega vet want het is in jaren niet voorgekomen zoveel sneeuwval en het is dat er een vrij zachte periode is geweest anders was de accumulatie nog veel hoger opgelopen. Het toetje is nu dus gekomen met 50 cm sneeuw erbij. Waar gaat dit eindigen? Dat is moeilijk te zeggen want over 4 dagen is hier het skiseizoen voorbij. Balen met zoveel sneeuw. Volgend jaar moeten ze maar langer doorgaan want wat moet je anders met zulke hoeveelheden? Nee, het gaat heel slecht met de wereld met de krimpende gletsjers en de afnemende hoeveelheid sneeuw. Gelukkig weten wij hier beter.
Mt Hutt Nieuw-Zeeland

Als de dag dan zo weer begint want deze foto is van vanmorgen zie facebook dan is afscheid nemen toch wel heel zwaar. Dan maar weer naar die mooie foto’s kijken in je plakboek en webcams staren in de andere delen van de wereld. Ze zullen jaloers worden op het mooie winterseizoen wat hier gaat beginnen.

En nu plaatjes kieken om alvast in de stemming te komen want vanmiddag gaan we het witte goud bewonderen in de Alpen op de webcams en dan dromen we meteen van…. Leo gaat straks hierover een mooi bericht schrijven wat er in de Alpen maar ook in ons eigen land te wachten staat. Voor wie het nog niet gezien heeft op de facebook pagina van Zell am See Kaprun zijn gratis ski tickets te winnen door te liken. Even doen dus!
[metaslider id=24880]


Arjan Ehlert

Arjan Ehlert, 35 jaar, reageerde veelvuldig op de wintersportsite van Hajo en is enorm weerfan. Vanaf zijn 6e levensjaar al geïnspireerd door het weer. Zijn enthousiasme is Hajo ook opgevallen. Hier regelmatig te zien op de site en schrijft af en toe een blog over het weer en de wintersportgebieden. Ik heb enige ski-ervaring en naast het weer als hobby komt wintersport op nummer 2.

2 reacties

Gesloten voor reacties.