pitztaler gletscher eind mei

Diep winterse beelden krijgen we vanuit de Alpen, terwijl het bijna juni is. De meeste mensen beginnen te verlangen naar het zonnetje, misschien dat enkele van jullie dit weekend wel een tripje richting de zee hebben gepland? Ikzelf trek dit weekend met Dennis richting de Ardennen, een beetje wandelen in de natuur. Tal van bergsportgebieden beginnen vanaf vandaag aan hun zomerseizoen. Helaas ziet het eerste weekend er niet al te best uit, maar laten we vooral even nostalgisch terug denken aan de winter ;), de zomer die komt heus wel. Hierboven zie je een prachtig plaatje van de Pitztaler Gletscher.

Eind mei, het lijkt verre van zomer.

De Stubaier Gletscher kreeg er gisteren nog zo’n 30 centimeter aan sneeuw bij. Wil je toch nog even genieten van de winter, vertrek dan snel. Hier zijn nog 5 liften open, 4 pistes en je kan hier nog tot 10 juni op de latten. Combineer het net als ons met een bezoekje aan het prachting Innsbruck en je hebt een top vakantie. Lees mijn verslag van vorig jaar maar even hier  en hier.

Ik quote ook vooral mezelf even “midden mei, er gaat niet elke dag 50 centimeter verse sneeuw vallen”. Elke dag niet, maar 30 centimeter zorgt wel voor een boel extra plezier.

Ook de Kitzsteinhorn kreeg er verse sneeuw bij. Dit was gisteren

Sneeuw eind mei

Vandaag is het zicht toch al terug wat beter.

De weg richting de gletsjer van Sölden blijft ook nog enkele dagen gesloten, wegens hoog lawinegevaar en slechte weersomstandigheden. De verwachte openingsdatum is nu 7 juni.

De gletscherexpress op 2757 meter gisteren kreeg ook nog een laagje.

Vandaag is het zicht er toch al wat beter, maar het is nog vooral heel grijzig.

Nu gaan we even richting Italië want het is vooral daar dat we gigantische hoeveelheden sneeuwval zien verschijnen. Hajo haalde het al aan in zijn weerbericht, dat je hier kan vinden.

Vooral onderstaande video van gisteren wou ik met jullie delen. Dit is Rifugio Lagazuoi op een hoogte van 2752 meter in de Dolomieten.

En dan hebben we nog de Passo Stelvio, ook duidelijk nog niet bereikbaar voor het verkeer. Wil je dus nog naar de sneeuw, dan zijn er nog mogelijkheden genoeg.

Echt nog op zoek naar een paradijs, dan is Mt Hutt in New Zealand misschien wel een leuke optie ;). Open vanaf 7 juni!

Geniet van het dagje vrij allemaal.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

101 reacties

Gesloten voor reacties.