Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Eind mei,vooral grijze beelden maar met de nodige sneeuw!

check ook eens

101 Reacties

 1. Ozz schreef:

  Dank voor je leuke bericht. Ik kijk nog op best wel wat webcams van wintersport gebieden en de wat hoger gelegen gebieden zouden best nog wel open kunnen tm heden.. zou zo leuk zijn :):)

  • Cescia schreef:

   Bedankt. Inderdaad er zou nog wat open kunnen, maar ja moeilijk te voorspellen op voorhand. Vooral de gletschers zijn hier nu goed mee!

   • Martijn sonnenberg schreef:

    zou inderdaad mooi zijn als de Gletsjers een goede zomer gaan beleven, alleen aan een goede zomer hebben we niet zo veel

    Veel ski-gebieden kunnen hogerop nog prima draaien als ze zouden willen, maar de voorbereidingen voor de zomer zijn overal al in volle gang.
    In Lech-zurs schijnt de ‘Madloch’ nog volledig te ski-en te zijn van boven tot aan zug. Locals hebben dit de afgelopen 25 jaar niet meegemaakt eind mei (bron; alpinforum)

 2. Mooi bericht @Cescia! Helemaal top!

  Geniet van jullie weekend in onze prachtige Ardennen. Waar gaan jullie precies naartoe?
  Ik kan de regio rond Libin van harte aanbevelen, je kan er prachtige wandelingen maken en volop genieten van de rust, stilte en natuur.
  Komende week ga ik nogmaals gepakt en gezakt een poging doen om de langeafstandswandeling (78km) tussen Lesse en Lomme uit te wandelen. Hopelijk blijft het redelijk droog en moet ik niet nogmaals vroegtijdig huiswaarts keren. 🙂

  • Cescia schreef:

   Bedankt Kirsten. Ik denk richting Bouillon of Luxemburg, het hangt van de drukte af. We willen vooral wat rust en wandelen. Libin ga ik nu ook even opzoeken.
   78 kilometer, wauw…. doe je mee aan de dodentocht ook? Ik duim mee!!!!

   • Bouillon is erg toeristisch en bij mooi weer en lange weekends kan je daar vaak op de koppen lopen. Mij niet gezien daar…
    Luxemburg heeft ook heel mooie plekjes, je moet alleen weten waar naartoe om de drukte te vermijden. Tenzij je dat helemaal niet erg vind en graag onder de mensen bent. 🙂
    Nee, dodentocht doe ik niet, is me veel te druk en te duur voor wat het is. Beetje tegen mijn principes ook, geld neertellen om een wandeling te doen en af te zien? 😆
    Ik ga wel ieder jaar kijken hoor, het parcours loopt hier zowat voorbij mijn deur.

   • PS ik hoop volgend jaar deel te kunnen aan de Fjällraven Classic te Zweden, een 110km langeafstandswandeling verspreid over enkele dagen. Lukt het niet dan zeker in 2021. 🙂

    https://classic.fjallraven.com/

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Je hoge (rode) hakken ingeruild voor loopschoenen ?… 😉 veel plezier en geniet er van !

 3. Paul A Club 1989 schreef:

  Heel leuk bericht Cescia, smaakt naar meer! Fijn weekend!

 4. Asten (Harmelen) schreef:

  Heerlijk weertje… hoewel in het westen van de provincie Utrecht de temps aan een lichte daling zijn begonnen verwacht ik dat in De Bilt de 25 graden nog wel gehaald zal gaan worden.. een soort naijleffect van de opgewarmde urbanisatie ten (zuid)westen van De Bilt… dat heeft dan toch meer moeite gekost dan gedacht en heeft o.m. te maken met het briesje uit het (zuid) westen.

  Opvallend voor morgen (zondag) is dat er in de 2e helft van de middag zwakke neerslagsignalen zijn van Hirlam/GFS hoofdrun). Mogelijk verdampt eea wel voordat het de grond heeft bereikt maar het kan wel een minder zonnige namiddag op gaan leveren voor het zuidwesten/midden van Nederland…

 5. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/06/1559408398.jpeg[/img]
  Net aangekomen in Riederalp. In het dal boven de 30 graden, hier aangenaam. Voor 1 juni vind ik er best nog veel sneeuw liggen.

 6. Carl schreef:

  Inderdaad ligt nog veel sneeuw. Met de warmte die voor de deur staat zal het wel snel gaan nu.
  Binnen een kleine maand korten de dagen alweer. Korte zomer?

  • Martijn sonnenberg schreef:

   is ook geen bezwaar dat die sneeuw smelt. De sneeuw die er nog ligt is volgens mij ook oude, brakke sneeuw. Beter de niet gletsjers nu (kort) zomer en dan vanaf begin/half november terug de winter in!

 7. Asten (Harmelen) schreef:

  Meteofictie GFS (>240 uur) gaat voor een hittegolf.. Vrijwel geheel Europa dan onder een hogedrukgordel. Duimen dat dit niet gebeurd wat mij betreft.
  Momenteel op het Kijkduinse strand genieten van de zoveelste herfstdag..;-)

 8. Remko schreef:

  Ik word een beetje moe van het gedoe om de hitte vandaag. Goed dat ze waarschuwen tegen verbranden maar om nu te zeggen dat we iets uitzonderlijks meemaken, kom op. Vorig jaar was bijzonder. Bijna drie maanden in de korte broek en buiten gezeten. Hoeveel dagen konden we dat tot nu toe? En de komende 10 dagen gematigde zomer temperaturen. En laten we hopen dat er zo nu en dan een plensbui over komt. En als de mensen in de berggebieden foto’s en filmpjes plaatsen van de grote hoeveelheden sneeuw nu, dan is er best iets aan de hand. Zij hebben immers beter vergelijkingsmateriaal.

 9. Hans schreef:

  SCHREEUWENDE media en weerdeskundigen……” NOOIT EERDER ZO WARM OP 2 JUNI” …..
  Heb ik iets gemist en/of ging er ook zoiets in de ronde vwb de koude meimaand…..?

  • Paul A Club 1989 schreef:

   De leugenmachine draait dooorrrrjjjj zou Van Nieuwkerk zeggen 😉

  • Conure schreef:

   Het is ook maar net wat je wilt lezen. Dezelfde schreeuwende media schreven dat het in 25 jaar niet zo laat in het jaar is geweest dat er een zomerse dag werd genoteerd…

   • Ronski schreef:

    Heel goed opgemerkt @Concure. Ik reageer maar niet meer verder. Als er een record koude dag is wordt dat echt gemeld, echter die zijn er nog maar zelden. Complotdenkers.

    • Hans schreef:

     @Concure en @Ronski…… WAAR wordt in de media gemeld dat mei 2019, 1,4 gr. ONDER gemiddeld is geweest…. Ik heb dat niet meegekregen. Jullie wel?

 10. Paul A Club 1989 schreef:

  Behalve woensdag gaan de neerslagsignalen er al weer aardig uit voor de komende week in de LL. Grote spreiding bij EC.

  • Mark (Breda) schreef:

   Terug met die neerslagsignalen. Laat aub de regen maar flink vallen. Droogte van vorig naar hebben we nog steeds last van.

 11. Mark (Breda) schreef:

  Actueel onweersbui in Zeeland ontstaan. Zag rond 17u toen ik daar reed na een dagje strand al in de richting van het zuiden flink opbollende wolken. En hier dus de eerste buien.

  Trekrichting naar Bodegraven?

 12. Aart schreef:

  Furkajoch bijna sneeuwvrij! De sneeuwmeter heeft wel te lijden gehad.
  [img] https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/06/1559506528.jpeg%5B/img%5D

  • Aart schreef:

   Tjonge, lastig hoor, een foto direct zichtbaar maken 😉
   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/06/1559506528.jpeg[/img]

   • Da’s wel heel erg snel gegaan want toen ik eergisteren keek stond de teller nog op 75cm. 😮

    • Martijn sonnenberg schreef:

     denk dat je je vergist @Kirsten! De archiefplaatjes van bergfex laten wel beduidend meer sneeuw zien de afgelopen week, maar zeker geen 75 cm meer. Dit laat overigens wel de kracht van de zon in deze maanden zien (zit natuurlijk bijna op de max!)

 13. Asten (Harmelen) schreef:

  Het was weer een heet nachtje (vooral in De Bilt dan weer ).. en ja natuurlijk is dat cherry picking… :

  [IMG]https://www.mupload.nl/img/6qiepk.jpg[/IMG]

 14. Frans v schreef:

  Komende zaterdag storm! Ec had het al tijdje in de smiezen en nu GFS ook.

  • Conure schreef:

   Ik zie wel veel wind (kracht 7 aan de kust) maar een storm zie ik nog niet verschijnen, Op welke site zie je dat Frans?

 15. Hans schreef:

  Pluim EC. Na Pinksteren warm of toch niet?
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/06/1559594709.png[/img]

 16. Jorne schreef:

  level 2 was issued for NE France, Belgium and the Netherlands mainly for large hail, severe convective wind gusts and tornadoes. 
  Estofex ziet het wel zitten, hetzelfde geldt voor severe weather europe… ik ben heel benieuwd, mogelijk supercells!

  • Mark (Breda) schreef:

   Op noodweer.be zijn ze vrij duidelijk. Omstandigheden voor zeer zware buien en ook vorming supercells zijn aanwezig. Een setting om scherp in de gaten te houden…

   Amai. 🙂

 17. Dus toch…

  “Mei was een eerder koude, droge en kalme maand voor Ukkel. De lente was dan ook heel normaal met enkele uitschieters. Het volledig klimatologisch overzicht kan je hier lezen ”

  https://www.meteo.be/nl/info/nieuwsoverzicht/klimatologische-overzichten-van-de-maand-mei-en-van-de-lente-2019

  Bron: Facebook pagina KMI

 18. Roland Bodegraven schreef:

  Zouden we een berichtje krijgen voor vandaag 😀

 19. Conure schreef:

  Hirlam is bescheiden voor vandaag, vooral westen/zuidwesten tussen de 10 en 20 mm (dat laatste in Belgie). Morgen daarentegen een echte waterbom boven Belgie en Zeeuws Vlaanderen. Tot morgennacht in totaal 60 mm mogelijk, dat zijn serieuze hoeveelheden. Het oosten en noordoosten lijken juist de plank te missen met maar een paar losse mm’s. Wat een verschil in 1 dag waar eerst juist het oosten de hit leek te krijgen. Spannend en vooral nowcasten!

 20. Remko schreef:

  Zoals zo vaak worden er ,soms terecht , waarschuwingen afgegeven. Maar ook zo vaak loopt het met een sisser af. Op dit moment voelt het niet benauwd, eerder lekker, aan. Voorteken dat het mee gaat vallen? Regen, graag veel over meerdere dagen, is welkom. Mijn nieuwe coniferen kunnen er niet genoeg van krijgen.

  • Jorne schreef:

   Klopt Remko, nog niet extreem warm vandaag, gaat het ook niet worden, heel misschien 30 graden eind vd middag in het oosten. Straks trekt er zelfs wat verhullende bewolking over het land waardoor de temperatuur meer getemperd zal worden, hangt samen met het warmtefront. Juist achter dit warmtefront, zo rond Parijs en daaronder op het kaartje, zit de energie.
   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/06/1559641870.png[/img]
   Daar loopt de temperatuur gelukkig al flink op zo nog voor het middaguur!

   Mijn inschatting voor vanmiddag/vanavond: vanaf een uur of 16.00 de eerste serieuze buien vanuit het zuidwesten. Vervolgens vormt zich een imposant complex met vermoedelijk veel onweer en regen in het westen, daar geen hagel of “kleine tornado’s” zoals het RTL spreekt. Ten zuidoosten van dit complex blijven de buien richting zonsondergang ontwikkelen, hier geen groot complex maar wel extremer. Denk aan Brabant, Limburg en Gelderland met de meer geconcentreerde exemplaren met mogelijk flinke hagelstenen en een zeer kleine kans op een heuse tornado

 21. Roland Bodegraven schreef:

  En daar is code oranje!

 22. Jorne schreef:

  De eerste ontladingen in het westen van Frankrijk zijn een feit! Nu kan het hard gaan, wellicht dat de tennis in Parijs er ook mee te maken krijgt.

  • PLS schreef:

   Er wordt door diverse media (http://www.estofex.org/) ook over (mogelijke) tornado’s gesproken. Moeten we dit met een korreltje zout nemen? wat kunnen we volgens jou verwachten n.a.v. de laatste ontwikkelingen?

   • Jorne schreef:

    Voor Nederland denk ik geen tornado’s meer, het boeltje lijkt wat vertraagd. Mogelijk nog wel voor Noord-Frankrijk of centraal Belgie, daar waren de kansen vantevoren ook al het grootst. Het blijven minimale kansen hoor, voor de regio zijn tornado’s vrij uniek

 23. Roland Bodegraven schreef:

  Supercel of tornado in de maak in Noord Frankrijk of Belgie? Er zit een enorm scherpe haak aan die buienlijn.

 24. Roland Bodegraven schreef:

  Waar zijn de nowcasters?

 25. Snowfever schreef:

  Ja, het is maar een stille boel!

 26. Roland Bodegraven schreef:

  Nu zie ik op buienradar 2 minder intense stukken. Owee eentje daarvan over bodegraven gaat!!!

 27. Mark (Breda) schreef:

  Iedereen op de vlucht? Komt een aardige buiencomplex aan nu. Als dat Breda mist vreet ik mn schoenen op…

  • Roland Bodegraven schreef:

   Ik bid met je mee, hoewel, wanneer ze in bodegraven bidden gaan de buien voorbij…

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Er zal best wat regen vallen (echt spectaculair lijkt het niet te worden) maar de meeste regen krijgen we van woensdag op donderdag zo lijkt het..

 28. Mark (Breda) schreef:

  2 goede bliksems en donderslagen hier. Ik tel hem….3 1 volgens mij @Roland Bodegraven!

  Nog wel een rapportcijfer 4 tot nu toe….stelt weinig voor.

 29. Roland Bodegraven schreef:

  Wow echt helemaal niks. Kijk je naar de lucht dan licht die aan een stuk op in de verte, maar hier niks.
  Ik ga maar verhuizen of zo…

  • Mark (Breda) schreef:

   Tip: Niet naar Breda….

  • Mark (Breda) schreef:

   Er komt nog wat aan toch bij jou?

   • Roland Bodegraven schreef:

    Wanneer? Nu net flinke regen en wind en mooi lichtshow van weerlichten. Geen geknal. Een 5 voor de effort. Meer niet.

  • Joalie schreef:

   Hier in Voorhout eerst een poos veel bliksemlichten met gerommel in de verte, nauwelijks regen. En toen ineens brak de hel los. Het ging ruim 5 tot 10 minuten flink tekeer met bakken water, flinke hagelstenen en rukwinden. Het water spoot de toiletpot uit, dat vond ik toch minder …

   • Roland Bodegraven schreef:

    Wow, niet leuk, maar toch mee willen maken. Ooit zo een bui meegemaakt toen ik in Limburg woonde. Wc liep over en alle gootstenen gorgelden. Machtig mooi.

 30. Conure schreef:

  Net thuisgekomen van ritje zaandam naar katwijk. Bij zaandam nog niets en vervolgens op de westring zwaar noodweer met aquaplaning en superveel ontladingen. Vanaf schiphol weer bijna niets. In katwijk is het volgens mijn vrouw een minuut of 10 los gegaan en dat was ook wel te zien aan de plassen. Al met al redelijk in lijn met hirlam.

 31. Jorne schreef:

  Hier ook geen enorm spektakel, veel flitsen en regen, wel een mooie arcus over het huis gehad! Nu gewoon weer helder

 32. Aart schreef:

  22.45 uur; boven Zeewolde gaat het aardig tekeer. Zo’n 20 fikse ontladingen in 5 minuten tijd.

 33. Jane K schreef:

  Arnhem fraaie bijna geluidloze lichtshow. En regen met in het begin veel wind.

  • Jurrian van Loo schreef:

   Kampen even 5 á 10 minuutjes chaos met veel wind en regen, die wind blaast die regen overal naar binnen. Gelukkig valt de schade erg mee

 34. Ik zat in mijn kelder toen omstreeks 20u00 de hel los barstte boven Puurs;
  extreme rukwinden, immense hagelbollen, blikseminslagen met gedonder zoals nog nooit gehoord.
  Er stak er een tornado de kop op die ons halve dorp vernielde. Gelukkig is niemand gewond geraakt.

  😆 😆 😆 🙂

  Niks van het gehele verzonnen verhaal klopt, behalve het tijdstip. Toen werd het redelijk donker boven Puurs en hoorde ik in de verte gedonder. Al snel hing het onweder vlak boven ons met enkele mooie waargenomen bliksems. Wind stak op maar viel best mee en de neerslag, tsja…
  De pluviometer gaf na de doortocht een schamele 4mm aan.
  Wederom een flinke storm in een schnapps glaasje.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.