Het Montafon presenteert de eerste FIS World Cup voor snowboardcross en skicross voor dit seizoen. Van 5 tot 15 december 2013 zal het gebied Silvretta Montafon het decor zijn voor deze geweldige start van het seizoen  2013/2014. Dit grote skigebied midden in het Montafon dal is ontstaan door de verbinding van het Hochjoch met Silvretta Nova. Tijdens de Wereldbeker Montafon wordt zowel FIS Snowboardcross Wereldbeker als de FIS Ski- en Snowboardcross Europacup gehouden. Geboren en getogen Montafoner Markus Schairer, die tweede werd bij het laatste wereldkampioenschap snowboardcross, staat alweer te popelen om aan de startlijn te mogen verschijnen voor de krachtmeting op de piste in zijn geboortestreek. Het is toch geweldig als je voor je thuispubliek in een wereldbeker mee mag doen. Alsof je in een warm bad stapt zodra je thuiskomt in je eigen “gebiedje”. Als het weer zo mooi kan worden als in 2008 toen hij voor de eerste keer in zijn carrière op het hoogste blok mocht klimmen, tijdens de wereldbeker in Arosa, dan zou het natuurlijk geweldig zijn. Markus zal in ieder geval gemotiveerd zijn tot op het bot. 


Foto boven: Markus tijdens de Loting
Foto onder: Markus (links) 2e tijdens de wereldbeker 2012

|

Afgelopen week vond de officiële sneeuwcontrole plaats. Ze kregen dan ook een dikke duim omhoog dat er genoeg sneeuw aanwezig was om te beginnen met de aanleg van deze wereld piste. 
1471268_663268753703437_1025691664_n

De wereldbeker live te zien
Mocht je het live willen zien in je woonkamer moet je de antenne afstemmen op de tv-zender ORF (Österreichischer Rundfunk). Zaterdag 7 december zal de Wereldbeker Snowboardcross om 13:00 beginnen, en zondag 8 december 12:15 zal de Snowboardcross (team) live uitgezonden worden.  De kwalificatie zal een dag eerder zijn, deze word niet uitgezonden. De Europacup voor het skiën als zowel het snowboarden zal een weekend later zijn (14 en 15 december). 
[metaslider id=31677]

Festiviteiten rondom de WC
Mocht je in de buurt zijn, kun je dit evenement op het hoogste niveau natuurlijk bijwonen, of genieten van de 220 km piste wat er in het gebied aanwezig is. Dit evenement bestaat natuurlijk niet alleen uit snowboarden en skiën. Er is een heel circus omheen gebouwd. Op 7 december zal Cro (de rapper met het panda masker) het publiek flink opwarmen met de hits; “Einmal um die welt”en “Whatever” en zijn grootste hit “Easy”. Hierrr zie je nog de prijswinnende foto van wie  het beste Cro kon imiteren. De concerten vinden plaats bij het dal station van Hochjochbahn in Schruns, en aansluitend kan in het centrum van Schruns verder worden gefeest. Hieronder de trailer van de wereldbeker in Montafon.

Snowpark open
Ben je tijdens dit grootse evenement in Montafon, of wil je nog een leuke aanbieding, dan kun je ook zelf aan de bak. Het snowpark zijn ze in deze dagen alweer aan het optrekken uit de sneeuw, en zal op 14 december weer open gaan. In deze speeltuin voor de freestylers is het ontzettend genieten. Er is natuurlijk ook een chill-area met muziek en ligstoelen. Het park ligt vrijwel de gehele dag in de zon, als de zon schijnt offcourse.. Hieronder een indruk van het snowpark. Als je dit toch ziet, dan zou je haast nu direct je ‘gear’ pakken en hup, op naar de sneeuw!

Verder reageren op de weerkaarten, en het bericht van Hajo van heden ochtend klik je hierrr


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

3 reacties

Gesloten voor reacties.