kleinwalsertal
Lees verder >

Bereidt u zich voor op 130 km Skipiste: brede familiepistes, uitdagende zwarte pistes, en vooral een zeer sneeuwzeker gebied.

Kleinwalsertal
Lees verder >

In Oostenrijk in de gondel stappen en naar beneden skiën in Duitsland. Met één skipas brengen 47 gondels en liften u in de 2 landen op de berg.

les menuires
Lees verder >

WOW! Met sneeuwgarantie. Niet tevreden? Geld terug.

Les menuires
Lees verder >

Toegang tot het grootste skigebied ter wereld voor een grandioze vakantie.

Kleinwalsertal
Lees verder >

De meer dan 50 km aan wandelpaden, brengen jou op de prachtigste plaatsen.

les menuires
Lees verder >

Hét skimekka op de meest centrale plek in de Trois Vallees, het grootste volledig verbonden skigebied ter wereld. Les Menuires ligt zeer sneeuwzeker op 1800m terwijl de pistes nog 1000m hoger reiken. Een piste & offpiste paradijs!

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Val d'anniviers
Lees verder >

Ga je mee op skivakantie naar het paradijs?

Val d'Anniviers
Lees verder >

Een prachtige bestemming in de Zwitserse Alpen!

Zonnige skiweken in het Kleinwalsertal
Lees verder >

Boek rechtstreeks jouw vakantie

Val d'anniviers
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur en de cultuur in deze Zwitserse parel

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Eerste zuidkantdump winter 2015-2016 op kaart maar nog niet optimaal

check ook eens

41 Reacties

 1. Patrick schreef:

  Allemaal mooi in meteofictie , maar hoe zit het nu eigenlijk met a.s. zondag voor Oostenrijk . Daar hoor ik ineens niets meer over . Gisteravond nog mogelijk lagere sneeuwgrens en nu weer helemaal weg met regen tot grote hoogte helaas . Daarom dat er nu niet meer wordt over gesproken ?
  En de mogelijke sneeuw voor volgende week woensdag , zit dat er nog in of ook weer weg ?
  Is toch belangrijk voor mensen die volgende week gaan.

  • Derso schreef:

   Voor wat ik nu zie een sneeuwgrens in Franse alpen op 2000 meter, maar daar minder neerslag. Westelijk oostenrijk 1500-1700 meter, daar veel neerslag. Oostelijke alpen 1000-1200 meter, daar ook veel neerslag. Voor oostenrijk op hoogte 20-50cm sneeuw, rest als regen. Maar dat is wat ik nu zie. Valt voor mij best mee. Zit aardig safe in Kappl!

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Vanmiddag een forecast naar de korte termijn zegt Hajo toch!Wel goed lezen hoor.

 2. maarten schreef:

  Altijd leuk om in de koffie pauze even jou bericht te lezen hajo.
  Ik ga er voor duimen dat we nog wat krijgen hier in amsterdam en purmerend.

 3. Luc VDS schreef:

  Dat ze de Zuidkant tijens de Krokusweek van wat sneeuw voorzien is leuk, maar dagen na elkaar…poehh nee…laat maar zitten
  Eventjes een dagje met zo’n 20 cm in Livigno volstaat voor mij, en daarna mag de zon wel terugkeren
  Zoals het er nu naar uitziet is er kans op ingesneeuwd geraken tijdens die week…nee laaat maar…geef de noorkant ook nog maar wat….dan is iedereen content

 4. bianca schreef:

  Laat maar komen die sneeuw aan de zuidkant. Over een paar weken vertrekken wij naar Superdevoluy en dat kan nog wel wat sneeuw gebruiken. Op de berg maar 50 cm sneeuw en in het dorp 20 cm. groot deel van de pistes en liften is nog steeds gesloten.

 5. Wout schreef:

  Pakken de zuid-west Franse alpen “normaal gesproken” bij zo’n zuid dump eigenlijk ook wat mee? Ik zie het bij deze voorspelling op het detail plaatje net niet staan.

 6. Skiwi schreef:

  Laat die zuidkantdump en vooral de bijhorende föhn aan de noordkant maar zitten, daar hebben we echt geen nood aan… 🙁

  • Jeffrey1979 schreef:

   speak for your self 😉 Ik wacht al vanaf december op een zuidkant dump!

   • Skiwi schreef:

    Je kan aan de zuidkant tenminste skiën dankzij de kunstsneeuw.

    Als er na het waterballet van zondag (dat me nu wel vrij zeker lijkt) nog eens 2 dagen zuidföhn bijkomen dan kunnen ze aan de noordkant alles onder 1500m compleet vergeten (en dan bedoel ik niet enkel een paar slechte pistes, maar gewoonweg nog nauwelijks pistes open)

    • bianca schreef:

     Aan de noordkant zijn de pistes tenminste open maar aan de zuidkant zijn de helft van de pistes nog dicht(Superdevoluy) Mag daar nu eindelijk ook wel eens wat gaan vallen.

     • Jeffrey1979 schreef:

      precies, en wat dacht je dat de hoge temperaturen aldaar met het kleine beetje sneeuw doen wat er ligt? Het zuiden heeft amper wat gehad 🙁

    • Derso schreef:

     Waar ga je naartoe Skiwi?

     • Skiwi schreef:

      Seefeld in Tirol.

      Dorp ligt weliswaar op 1200m (wat voor Oostenrijk nu ook niet super laag is), maar de pistes gaan niet hoger dan 2000m (en eigenlijk liggen de meeste pistes tussen 1200m en 1700m, waarvan redelijk wat zuidwest gericht).

      Ik ga er al tientallen jaren naar toe en heb wel eens af en toe regen en iets mindere condities gehad, maar zo slechts al de vooruitzichten er nu uitzien dat heb ik toch nog niet meegemaakt.

      Ik herinner me wel dat (ik denk in de winter van 2006-2007) onze gastvrouw zei dat 2 weken voordat wij er waren ze eind januari de pistes 3 dagen hadden moeten sluiten omdat ALLE sneeuw was weg geregend., “Sommerregen” was de term die ze gebruikte.

      Ik begin stilletjesaan een beetje te vrezen voor zo’n scenario…

     • Derso schreef:

      Ik denk dat je misschien nog nét safe zit voor een groot deel. Dorp echter in de regen…

      @Hajo, hoelaat update?

     • Skiwi schreef:

      Ik vrees ervoor, zie ook mijn post verderop over GFS06…

  • Wout schreef:

   Skiwi is toch enkelvoud, of ben je tegenwoordig koninklijk?

 7. Jeffrey1979 schreef:

  Graag @hajo kan ik ergens tekenen? op het kruisje bij genua zeker? Laat maar klappen, en ohh graag met een sneeuw grens van 1000m svp maar die teken ik zelf wel even in :p

 8. tsfo schreef:

  Morgen vertrekken wij naar Clusaz en ben benieuwd hoe de pistes zijn. Dat de temp. wat hoger zijn maakt mij niet uit met zonnetje erbij. Als de regen maar geen spelbreker wordt. Ach we zijn op vakantie en er is meer te dien dan skien al is dat wel waarvoor je er heen gaat. Wij gaan al jaren rond deze tijd op wintersport, maar heb een winter als deze nooit zo gezien. Extreen zacht en de weerkaarten die soms maar wat uit spugen. Volgend jaar zal het wel weer anders zijn hopelijk dan bakken sneeuw en ijzige temps.
  Ben benieuwd Hajo wat jij voor komende week in de weersoep ziet gebeuren. Zacht begin en halverwege sneeuw rond 3 februari.

  Groeten Tsfo

 9. Maarten schreef:

  Iemand al wat input over sauerland op langere termijn?

 10. theo schreef:

  Leuk om te lezen, maar wel allemaal ultra lange termijn.. Kan nog zoveel veranderen.

 11. Skiwi schreef:

  GFS06 hoofdrun is catastrofaal en heeft de hoeveelheid regen voor de Alpen zondag (sneeuwgrens boven 2000m) nog wat naar boven bijgesteld: 24u aan een stuk gietende regen die bijvoorbeeld in Lech kan resulteren in een accumulatie van meer dan 100mm… dat is een behoorlijke bak warm water…

  Hoofdrun zit weliswaar hoog in de pluim maar ik vrees dat ze zondag op meerdere plaatsen in Alpen onder 2000m toch ruim 50mm regen te slikken zullen krijgen…

  • Skiwi schreef:

   Inderdaad, probleem is dat de hoofdrun qua vorstgrens nogal consistent is, zowel met de vorige runs als met het ensemblegemiddelde en ook de EC00…
   Sneeuwgrens gaat zondag zo goed als zeker boven 1500m en wellicht zelfs richting 2000m, de grootste onzekerheid zit vooral nog in de hoeveelheid neerslag: die gaat van 20mm tot boven 100mm.

   Als we alles uitmiddelen dan komen we toch uit op 30 tot 50mm regen onder 1500 à 2000m…

   De hoop zit vooral vanaf midden volgende week: de jetstream lijkt iets zuidelijker te gaan lopen waardoor de Alpen meer in de koudere lucht gaan komen.

 12. bart schreef:

  Vriest het een paar graad ,dan weent de sneeuwfanaat.En maakt hij de mensen voor boerenpummel uit,dan bevriest zijn kleine fluit .

 13. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Pistes blijven geweldig goed in Flachau!!De dalafdaling op 900mtr ziet er piekfijn uit
  http://nl.bergfex.com/flachau/webcams/c6903/
  http://nl.bergfex.com/flachau/webcams/c6919/

 14. Jurgen schreef:

  @skiwi de hoeveelheid is moeilijk te bepalen. Zie in de ensemble nog genoeg kansen voor lagere sneeuwgrens.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.