eerste zomersneeuw

Zondagochtend 26 augustus wakker worden met plaatjes van de eerste sneeuw! Jeetje wat hebben we lang moeten wachten op die eerste zomersneeuw dit jaar! Met de hittegolf in het achterhoofd zou je bijna vergeten waarom deze website draait hé ;-). Nu bij die eerste webcambeelden krijg ik dus officieel wintersportkriebels. Ik ben de webcams gaan bekijken en geef jullie een overzichtje van de leukste sneeuwplaatjes! Hierboven zien jullie Kolm-Saigurn op 1618 meter! 

Eerste zomersneeuw zorgt voor kriebels!

Ik had gisteren al even de kaarten bekeken en partner Obertauern zou wel sneeuw krijgen, en inderdaad. Die hebben prijs, de gelukzakken. De webcambeelden zijn nog niet zo duidelijk, wil je het zelf even volgen dan kan je hier klikken. Ikzelf ben even voor duidelijkere plaatjes (zoals hierboven) gaan kijken op de website van Bergfex. Ik zie hier sneeuwplaatjes vanop 1350 meter, netjes!

Hier even een beeld vanop 1797 meter hoogte.

eerste zomersneeuw

Ook bij partner Die Tauplitz ziet het wit boven, we zitten hier op een 1865 meter hoogte. Ik ben ook even op de webcam van Loser gaan kijken, en die hebben geen sneeuw gehad. Ook in Filzmoos alles nog netjes groen!

Ook partnergebied Zell am See viel in de prijzen, op de Kitzsteinhorn kan je vandaag genieten van de sneeuwval. Momenteel is het daar zelf nog naar beneden aan het dwarrelen! Heerlijk.

Kitzsteinhorn eerste zomersneeuw

Vroeg deze ochtend was ook al duidelijk dat er bij de Hintertuxer sneeuw was gevallen, er komen berichten binnen van zo’n 30 centimeter. Laten we eerlijk zijn, de gletschers hadden deze sneeuw nodig, want niets leuker dan wintersporten in een witte omgeving toch.

De webcams van het Kleinwalsertal en Montafon tonen nog geen beelden, het zit daar nog volledig dicht. Partner Innsbruck kreeg wel een klein laagje wit goud! Hier zien jullie de Nordkette, geen spectaculaire hoeveelheid daar.

Op de Stubaier gletscher is duidelijk meer gevallen:

En de facebookpagina van Wildererhütte Turracher Höhe postte dit mooie plaatje:

Ook de Pitztaler Gletscher ziet er weer prachtig wit uit:

En hou zeker onze website in het oog want Hajo komt dadelijk met een weerbericht!

Heb je zelf nog leuke plaatjes? Deel ze dan in de reacties!

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

10 reacties

Gesloten voor reacties.