Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Eerste sneeuwplaatjes lagere hoogte Alpen smaken naar veel meer

check ook eens

19 Reacties

 1. Geromi schreef:

  GFS pluim = prikpunt Tirol @ Hajo??
  De hoofdrun is wel een koude uitbijter hoor!!
  Jouw BV moet echt op 20-09 gebeuren.
  Op het ens gemiddelde ga je de mist in met je BV. Dan ligt de sneeuwgrens net te hoog.
  Gelukkig houdt het weer zich niet aan gemiddelden 😉

 2. Roy schreef:

  Yess de sneeuw is daar!! Mooie plaatjes.. 🙂 De mensen die hier op dit moment komen kijken nu het nog maar september is zijn voornamelijk toch wel de “die hard” wintersporters vermoed ik. Crisis of niet maar 2 weken wintersport zijn al geboekt via de sponsor hierrr http://www.bizztravel.nl Eerst begin december een weekje de winter proeven in Valthorens en eind januari nog een week naar Lanslevillard. En ik kan je zeggen.. Als je eenmaal op de knop boeken hebt gedrukt is de voorpret ook echt begonnen!!!!

 3. Pascal (Harelbeke) schreef:

  Ik ben geen wintersporter, maar een liefhebber van winterweer, de winterse landschappen en wintersport uitgevoerd door anderen 🙂 .

  • Roy schreef:

   Je hebt gelijk Pascal. Winterliefhebber ipv wintersporter zou inderdaad misschien beter staan. Gezien de verbreding qua interesse onder de bezoekers zal Hajo zijn naam op ten duur ook wellicht veranderen in WinterWeerman.nl 😉

 4. Jelte schreef:

  December naar Noorwegen, eind januari naar Frankrijk, probeer in maart nog een keer als ik leuk groep kan vinden.
  @Hajo, misschien iets om weer iets te doen komend maanden?
  Vond afgelopen Maart erg leuk, ga jij weer dit soort weken organiseren.

 5. Ronaldo schreef:

  2 vlokken sneeuw en we zijn helemaal de weg kwijt (ik ook hoor 😉 )
  Maar op de Atlantische oceaan is de eerste orkaan van dit seizoen verschenen. Hij draagt de naam Humberto.

  En ook Gabrielle is weer tot leven gekomen, maar ook weer ten dode opgeschreven. Kortstondig bij Puerto Rico een TS, in slaap gesukkeld en wederom wakker geworden nabij Bermuda.
  Humberto gaat overigens geen gevaar vormen voor de USA.

  • Kees schreef:

   He Ronaldo, als’ie deze kant op komt geef je even een seintje hè? 😀

   • Frederic schreef:

    Dan is er slecht nieuws @Kees 😉 . Hij komt uiteindelijk onze kant op. Zit al verschillende dagen in de modelruns. Maar wel pas op de lange termijn.

   • Sjaco (Rotterdam) schreef:

    Frederic, bedoel je het windveld volgende week dinsdag/woensdag of een veel langere termijn?

   • Kees schreef:

    Ja he Frederic, vaak komen ze uiteindelijk onze kant op met de straalstroom mee.;)

   • Ronaldo schreef:

    @ Sjaco
    Op het moment dat een orkaan op gematigde breedtes komt wordt het opgenomen door een lagedrukgebied boven de oceaan. Het windveld is er dan allang uit omdat er geen voeding is om een stevig windveld te genereren. Het water van de oceaan is namelijk in het noorden veel kouder. Echter kunnen wij wel te maken krijgen met de neerslag. En een orkaan bevat veel warme lucht. Zodra het wordt opgenomen in een lagedrukgebied zal het als warmtefront transformeren met potentieel veel neerslag. Dus van het windveld hebben we geen last, mits het een stormdepressie is, maar van de neerslag des te meer.
    Het kan ook zijn dat door warmte advectie een dynamisch hogedrukgebied ontstaat boven EU. Dan profiteren we juiste van zo’n orkaan. Is ook goed mogelijk. Humberto zal pas over meer dan een week invloed hebben op onze omgeving.

   • Frederic schreef:

    Ach ja, eigenlijk totale onzin om tijdens de herfstmaanden over zo’n lange termijn te praten. Atmosfeer is veel te onrustig dan.
    Maar als Humberto langskomt, mag ie gerust een paar margarita’s meenemen 😉

 6. Ab schreef:

  @Hajo, leuk nieuws voor je trend over de bijv de volume van de noordelijke zeeijs 🙂 Zie deze kaart….!!! http://www.weerwoord.be/uploads/17920131134250.png

 7. Hans schreef:

  Nature Trail11 september 2013 om 00:52 Beantwoorden
  @ Hans 19:40 Wat is je bron van dit interessante artikel?
  Sorry, las nog ff e.e.a. door en zag jouw vraag: weet niet meer welke Oostenrijkse site maar zie het zojuist ook op orf.at vermeld staan.

 8. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  @Ronaldo, bedankt voor je toelichting.

 9. Hajo schreef:

  Over de hurricane – op 2 uur na een absoluut record aantal dagen zonder hurricane: So very close but not quite – Humberto came within about 2 hours of beating the satellite era lateness record for formation of Atlantic hurricane, though it looks to me like NOAA was trying to beat the deadline by giving credence to estimates…
   
  Lees verder hier: http://wattsupwiththat.com/2013/09/11/the-wuwt-hotsheet-for-wednesday-sept-11th-2013/

 10. Sneeuwruimer schreef:

  Leuk dat Jan Brasse rtunneltje.

 11. Viking (harmelen) schreef:

  Over het aantal wintersporters:

  M.i. niet meer te controleren hoeveel er precies gaan. Zelf boek ik al jaren rechtstreeks en dat geldt voor mijn vrienden evenzo…

  Over orkaan Humberto: ik heb het genoegen nu op Barbados te vertoeven.. een eiland waar orkanen een zeldzaamheid zijn en dat mag van mij zo blijven: het valt me op dat het overgrote deel met moeite 40mph halen… puur het feit dat buienclusters zich hebben gegroepeerd en het dan al een orkaan noemen (1e categorie >30mph) komt m.i. nogal lachwekkend over… je kan zo ook een vertekend beeld krijgen van de daadwerkelijke activiteit maargoed… lees met veel plezier de berichten over de naderende winter 🙂

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.