Obertauern kom er maar in! Wat een plaat op hun facebook zojuist. Ze schrijven erbij: ENDLICH ist er wieder da, unser guter alter Freund Mr. Schnee :)). Sta ik toch mooi te kakken met mijn uitspraak van eergisteren dat we de sneeuw van 13 september 2012 niet kunnen verbeteren. Nu ja, qua datum 2 dagen eerder maar qua hoeveelheid 10cm minder. Maar niet alleen Obertauern werd wit vanochtend!

zillertal_arena1109

Jawel: de Isskogel boven Gerlos in de Zillertal Arena. Dan zit je weinig hoger dan 2000m. De VVV schrijft erbij dat de zon alles weer snel wegsmolt. Maar ik heb nieuws over mijn boude voorspelling….

spitsniews1109

Heel grappig die timing met een artikel in Sp!ts vanochtend. Daar lezen we: Reisorganisaties en wintersportlanden kijken met angst en beven naar het komende winterseizoen. Volgens de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) staan de totale boekingen voor alle wintersportbestemmingen op min 6,5 procent. Touroperator Thomas Cook ziet zelfs een daling van bijna 10 procent. „Als het in november maar goed sneeuwt, dan komt het wel goed”, verzucht Thiebout van den Bergh van het Oostenrijks Verkeersbureau. […] Maar het is ook weer niet nodig om al te somber te zijn, vindt Romani. „Er gaan al tientallen jaren tussen de 950.000 en 1miljoen Nederlanders op wintersport. Dat cijfer schommelt, maar gaat nooit onder dat bodemaantal. Dus op de één of andere manier is het iets wat mensen graag doen.” Vergelijk het met een virus dat elk jaar de kop op steekt wanneer de eerste sneeuw valt, beeldt Romani uit. „Belangrijk is dat de winter zich vroeg en fors aankondigt. Want plaatjes van sneeuw in de media doen wonderen. En tegen dit virus bestaan nog geen antibiotica. Gelukkig.”

Onderaan dit bericht staat een poll die mogelijk wat inzicht geeft in deze trends. Graag meedoen!

belvedere

Precies op tijd dus die plaatjes. laat me eens in de reacties snuffelen van het bericht van gisteren naar het mooiste sneeuwplaatje wat iemand heeft opgeduikeld. Ach , Ronaldo natuurlijk. Ik hoef niet eens meer te uploaden. Ze staan er al.

Canazei

Dit is Canazei. Wederom Ronaldo.

zellamsee1109

En van de Facebook pagina van Zell am See Kaprun: Toch ook duidelijk te zien dat het Kitzsteinhorn is opgefrist.

vercofly2013

Hier geen sneeuw maar een bedje van wolken. Het is Vercorin in het Val d’Anniviers waar op dit moment het jaarlijkse paragliding festival Vercofly plaatsvindt. Zie hier op facebook de video waar deze still uit komt.

tunnel_krommenie1109

Arjan meldde gisteren 40mm regen in Vleuten. Toen ik gisteren drijfnat regende in Amsterdam en daarna door een wolkbreuk langs Zaandam reed dacht ik terug aan mijn weerbericht van maandag waarin ik deze slider met weerkaarten toonde. Ik noemde het een soort herfstig polar low en toch een beetje is het dat ook geworden.

pluim01109

Tja en dan de nieuwe run van het Europese model! Wat een plensdagen. Met opmerkelijk genoeg ook zaterdag al een regendag. Dat was eerder nog de mooiste van de berekening. Ik ga meteen checken of vrijdag alsnog zo mooi kan worden. Nee! Wel wordt het donderdagmiddag erg fraai – vooral volgens het Amerikaanse model. +20°C is haalbaar. De nacht op vrijdag is dan ook helder. Lokaal kunnen we fors onder de 10°C zakken. Vrijdag al bewolkt en dan vanaf zaterdag nat, natter, natst.

ens1109Vorarlberg

Afsluitend het ensemble van de 06u run het Amerikaanse model voor een punt in de buurt van het Montafon in Vorarlberg. Die is al weer wat meer in lijn met mijn BV1 van dit seizoen. Wat zeg ik? Die is spot on! Kwik op 1400m naar 0°C en twee dagen neerslag. Zeker goed voor mijn 10cm sneeuw. Maar de modellen stuiteren nog vrolijk op en neer. We gaan het zien! 

[polldaddy poll=”7388091″]

Dank voor je deelname!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

19 reacties

Gesloten voor reacties.