Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Eerste sneeuwdump in de Alpen afgeblazen

check ook eens

30 Reacties

 1. Aart schreef:

  En hij staat!
  Let the snow begin :-). Nog even geduld (zie bericht Hajo), maar wat in het vat zit verzuurt niet.

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1572179004.jpeg[/img]

 2. Spyfromthesky schreef:

  De fantasie moet je naar mijn mening vaak omarmen. Daarmee zijn toch ook geweldige uitvindingen uit voortgekomen. Iets anders is het met de fantasie runs van de weercomputers. Vooral GFS omdat die gewoon lekker lang vooruit kijkt.

  Zo geeft de laatste run aan het eind, ja het uiterste van die periode een soort van wig aan in de verdeling van Europa. Een noordelijke stroming tot aan Spanje, ja wellicht verder. Is het mogelijk? Ja, waarom niet. Wordt het waarschijnlijk? Normaal niet, maar toch, de kaarten brengen vaker een soort van gunstig hoog waardoor kouder noordelijke stroming tot stand kan komen.

  PS We gaan gemiddeld in oktober toch nog iets verder naar beneden. De 4e koudere maand op rij dan een jaar geleden. De afkoeling lijkt begonnen te zijn!

  Spyfromthesky

  • Carl schreef:

   Laten we hopen dat deze tendens zich verder zet.
   Zag vant weekend foto’s van een vriend die op Kaprun aant skieen was. Armoe troef.
   De gletschers snakken naar verse sneeuw.
   De kaarten tonen inderdaad opt einde koudere temperaturen. Ben benieuwd. De komende weken af en toe neerslag. De sneeuwgrens gaat toch al richting 2000m.

 3. Hans schreef:

  Mmmmmmm………… vanwege de “wintertijd” komen de kaarten eerder binnen. Mooi!
  EC 12 en GFS 12 laten op 240h (7 november) kansen zien op aanpunting van het Azoortjehoog met Groenlandhoog dus een blokkade. Echter GFS laat deze 3 dagen later mislukken door opstomende depressie maar dat is ook nog geen zekerheidje…………………. Toch maar eens in de gaten houden.

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1572290467.png[/img]

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1572290490.png[/img]

 4. Hans schreef:

  Zou “onze” fotograaf Appie” al met z’n vingers aan de knoppen zitten?? 😉

 5. Hans schreef:

  Canada en USA morgen overdag…………..

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1572290963.png[/img]

 6. Mark (Breda) schreef:

  Nachtvorst in Twente. -0.2 actueel.
  We zijn los mensen!

 7. Hans schreef:

  Scandinavië wordt kouder en kouder. De kou zakt steeds meer naar “beneden”.
  Wordt het een SH bij EC of een SL bij GFS?

 8. Joalie schreef:

  Even van een andere orde: Cycloon bij Oman zorgt voor overstromingen, zie https://www.wetteronline.de/wetterticker/video-zyklon-kyarr-bedroht-oman-201910296280497

 9. Destiny schreef:

  Vanaf wanneer komen er hier weer dagelijkse weerberichten? En @Hajo waag je je dit jaar weer aan een seizoensvoorspelling?

 10. Geen BV van Hajo noch mijnentwege en natuurlijk helemaal met een flinke korrel zout te nemen maar wel erg leuk om lezen:
  https://bergfamilie.nl/wintervoorspelling-krijgen-we-een-koude-winter/

  En allemaal duimen natuurlijk dat het uitkomt. 🙂

 11. Spyfromthesky schreef:

  GFS tovert vanaf 240 uur vooruit even een krachtig Scandi hoog. In het zuiden van Spanje dan waarschijnlijk niet best. Daar tolt dan in deze berekening een laag. Op zich ideaal om kou uit het NO hierheen te krijgen.

  Maar we moeten wel door wat regenachtige dagen heen. Zondag kan het in de L.L. wel eens bar en boos zijn.

  Toch best knap dat we voor eind oktober de kou zagen komen, dankzij de computers. Helaas was de wip van begin november niet eentje die door mocht gaan, maar ja die had ook een kleinere kans van slagen. In de 2e week van november nieuwe winterse kansen!

  Spyfromthesky

  • Asten (Harmelen) schreef:

   GFS 00.00 laat het in de loop van volgende week steeds verder afkoelen en dat zou volgend weekend temperaturen van tussen 2 en 6 graden tot gevolg hebben. Het hogedrukgebied boven Scandinavië blijft standvastig in deze run en wellicht dalen de temps daarna nog verder…..

   In de Alpen soms sneeuwkansen tot in de dalen maar ze liggen daar ook regelmatig in de warme(re) sector…

 12. Asten (Harmelen) schreef:

  Momenteel sneeuwgrens Zillertal Arena (beeldfragment is bij Filzstein/Hochkrimml) circa 1500 meter:

  [IMG]https://www.mupload.nl/img/lfhelaa.jpg[/IMG]

 13. joke,riederalp schreef:

  De herfstvakantie voor de kinderen was hier top weer, maar deze week eigenlijk hollands prut weer! Nu mistig,miezerig en rond de 5 graden, wel windstil.
  Deze week poetsen, kerstspullen uitzoeken en de tuin winter klaarmaken. Zondag weer voor een paar weken naar NL. 29 november komen we weer terug en dan mag het van mij wit zijn.

 14. Daniel (Heerhugowaard) schreef:

  Ik ben blij dat er toch nog enkele leden met meteorologische kennis hier af en toe een soort update geven voor wat betreft de (winter)weersvooruitzichten. Voor de rest lijkt deze site een beetje opgedroogd te zijn, een commercieel bericht zo nu en dan daar gelaten. Jammer maar het zal een reden hebben….

  • Hjs schreef:

   Site brengt onvoldoende op, H. moet ook leven he, valt natuurlijk niet mee om je hoofd boven water te houden tussen alle sociale media bull. Je hebt nogal wat bezoekers nodig om een paar cent te verdienen.
   En laten we eerlijk zijn, weer op iets langere termijn is nog altijd veel glazenbol werk, komt gewoon zelden uit. Leuk voor liefhebbers, maar commercieel niet nuttig.
   Het wachten is verdere afkoeling en winterinval in de Alpen. Dan komt er weer wat leven in de brouwerij.

 15. vanDam schreef:

  Flachau vanmorgen op 891 meter hoogte:
  [img]https://vcdn.bergfex.at/webcams/archive.new/downsized/7/6917/2019/10/30/6917_2019-10-30_0930_04dbedefa441ffe8.jpg[/img]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.