Dit is Bardonecchia in de Piemonte vanochtend. Morgenochtend verwachten we meer dan een meter verse sneeuw te kunnen spotten….

Vooral van deze cam dan. Gister nog met leuk kapelletje in beeld. Nu white out.

Aan de Franse kant deze sneeuw!

En dat er een hele felle temperatuurdip komt zo rond 3 december lijkt vrij zeker nu. Het begint als een depressie vanaf de noordzee zo naar de zuidkant floept en de deur open zet voor noordoostenwind.

De eerste dooiaanval is ook al berekend. En die zou zeker beginnen met veel sneeuw. Waar we nu dus naar kijken is typisch vies Hollands winterweer. Maar wel een mooie voortzetting van vroeg winterweer in de hele Alpen. Logisch de de noordkant nu met Föhn zit en dat het sneeuwdek daar niet vrolijk van wordt. Blijf delen vandaag wat je ziet!

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.