Graaf jij mee begin april in Obertauern naar één van de twintig schatkisten die dan onder een sneeuwveld zo groot als een voetbalveld zijn begraven? De eerste schatkist is namelijk al begraven en wel door dé ambassadrice van wintersport in Obertauern: Maria Höfl-Riesch. Deze oud skikampioene presenteerde eerder ook al het First-Track skiën in het sneeuwzekerste skidorp van Oostenrijk.

Hoe gaat het in zijn werk? In elk kistje zit een voucher voor de desbetreffende prijs variërend van een mooie sportwagen van een bekend automerk tot een skipak naar keuze in een lokale skiwinkel. En van een schitterende e-bike, die ik vorig jaar won, tot aan een jaar gratis Heineken bier, wat gelukkig langs me heen ging. Het is sowieso spektakel om erbij te zijn en meestal ook nog een heel mooi skiweekeinde. Vorig jaar was WSWM.nl van de partij met 5 volgers. Dat was bere-gezellig. En fantastisch geskied hebben we. Jij kunt er dit jaar bij zijn van 5 tot 7 april als je onderstaand formulier invult.

Tot dan!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.