Vandaag zat ik met de kids voor het allereerst in de Scherntannbahn aan de Hopfgartense kant van de Hohe Salve in de Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental. De lift is kindvriendelijk door een automatisch sluitende en openende beugel. En heerlijk comfortabel met stoelverwarming.

Deze kenden we al… het automatisch sluiten en weer openen van de veiligheidsbeugel… wel zo veilig bij beginners en kinderen.

Wat echt innovatief is aan deze lift is het DirectDrive traploze aandrijvingssysteem en een “heftafel” (Hubtisch) die ziet dat er kinderen willen instappen en die dan omhoog komt zodat kids makkelijker kunnen gaan zitten. Net even opgezocht. Eraan terugdenkend herinner ik me dat ik toen ik klaar stond om in te stappen inderdaad even een kleine “aardbeving” voelde…. misschien werden we 5 cm opgetild omdat het systeem mijn dochter van 9 herkende?

In elk geval zeer comformtabel allemaal en ook wel sfeervol met de helderblauwe kappen.

\

Het was natte sneeuw onder, mist en wind boven… dus een mooie eerste kennismaking met deze lift die in zomer 2015 onderdeel vormde van een pakket aan nieeuwe projecten ter waarde van 51 miljoen binnen de Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental.

En nu dan nog graag wat investeren in betere 4G dekking. Want heb het na een zoveelste moeizame Facebook Live uitzending eens nagetrokken… maar de zendmasten staan alle drie beneden in het dorp. En niet bij mij op de Penningberg. Gelukkig heb ik meerdere connecties bij de middelste zendmast midden in het dorp. Vinden we wat op!

PS Kijk hier zelf voor jouw skidorp en jouw accommodatie waar de zendmasten staan in Oostenrijk. Zo staat er eentje pal aan een zekere camping in Brixen im Thale!


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

25 reacties

Gesloten voor reacties.