Vandaag zat ik met de kids voor het allereerst in de Scherntannbahn aan de Hopfgartense kant van de Hohe Salve in de Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental. De lift is kindvriendelijk door een automatisch sluitende en openende beugel. En heerlijk comfortabel met stoelverwarming.

Deze kenden we al… het automatisch sluiten en weer openen van de veiligheidsbeugel… wel zo veilig bij beginners en kinderen.

Wat echt innovatief is aan deze lift is het DirectDrive traploze aandrijvingssysteem en een “heftafel” (Hubtisch) die ziet dat er kinderen willen instappen en die dan omhoog komt zodat kids makkelijker kunnen gaan zitten. Net even opgezocht. Eraan terugdenkend herinner ik me dat ik toen ik klaar stond om in te stappen inderdaad even een kleine “aardbeving” voelde…. misschien werden we 5 cm opgetild omdat het systeem mijn dochter van 9 herkende?

In elk geval zeer comformtabel allemaal en ook wel sfeervol met de helderblauwe kappen.

\

Het was natte sneeuw onder, mist en wind boven… dus een mooie eerste kennismaking met deze lift die in zomer 2015 onderdeel vormde van een pakket aan nieeuwe projecten ter waarde van 51 miljoen binnen de Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental.

En nu dan nog graag wat investeren in betere 4G dekking. Want heb het na een zoveelste moeizame Facebook Live uitzending eens nagetrokken… maar de zendmasten staan alle drie beneden in het dorp. En niet bij mij op de Penningberg. Gelukkig heb ik meerdere connecties bij de middelste zendmast midden in het dorp. Vinden we wat op!

PS Kijk hier zelf voor jouw skidorp en jouw accommodatie waar de zendmasten staan in Oostenrijk. Zo staat er eentje pal aan een zekere camping in Brixen im Thale!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

25 reacties

Gesloten voor reacties.