Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Eerste nevelmeer gespot als teken dat de winterinversie eraan komt

check ook eens

25 Reacties

 1. Roland Bodegraven schreef:

  Beetje in de drup? Het hoost in bodegraven al 4 uur aan een stuk. Onweer en alles erbij. 3-2 mark, nog steeds in jouw voordeel.
  Sloten lopen hier rap vol, mijn tuin staat onderwater en vijvers lopen over.

 2. Roland Bodegraven schreef:

  Lees net dat er al 52mm was gevallen tussen 6 en 9.45. Inmiddels is het weer gaan hozen.

 3. Jorne schreef:

  Rotterdam overstroomt ook geloof ik, ben benieuwd hoeveel studenten er in college komen opdagen haha

  • Roland Bodegraven schreef:

   Als je de buienradar van hey knmi bekijkt zie je de buien ook steeds activeren. Net alsof het de rook van een bosbrand is. Nu even wat rustiger gelukkig.

 4. Ronaldo schreef:

  Je kunt ook vaststellen: het is alweer 25 jaar geleden dat Japan is getroffen door een zware tyfoon. NOTE: het Japanse vasteland wel te verstaan. De Ryukyu Eilanden liggen vrij regelmatig in het pad van zware tyfonen maar is zeer dun bevolkt. Is toch ook Japan? Neemt niet weg dat het niet fraai is als zo’n systeem over een zeer dicht bevolkte omgeving trekt. Dan krijg je altijd fraaie en soms gruwelijke video’s en foto’s en vaak veel slachtoffers en zeer veel schade. Nieuwswaarde daarvan natuurlijk enorm.
  Jebi was bij het oplopen van het land inmiddels gedegradeerd tot cat.2 tyfoon (dus geen super tyfoon meer) met windstoten van max. 209 KMH en een enorme bak met regen in zijn kielzog.
  Het is nu eenmaal een boven normaal tyfoonseizoen dit jaar. Zware tyfonen zijn ook meer frequent dan bijvoorbeeld Atlantische orkanen. Het is vrij opmerkelijk dat het alweer 25 jaar geleden is dat Japan door een zware tyfoon is getroffen.
  Oh ja…. ook in het nieuws: Japan heeft het zwaar te verduren dit jaar. O.a. hoge temperaturen en overstromingen eerder dit jaar. Hoge T2M komt regelmatig voor in de zomer en die overstromingen werden veroorzaakt door 2 tropische systemen. Gaemi & Prapiroon trokken weeks na elkaar resp. ten zuiden en ten noorden van Japan langs. Logisch dat een gedeelte van Japan dan overstroomt. Viel me op dat de media wel de overstromingen aanhaalde maar niet de oorzaak. Gemiste kans!

  • Ronaldo schreef:

   Florence boven het centrale deel van de Atlantische Oceaan ook maar eens in de gaten gaan houden. Er zijn berekeningen dat deze orkaan als super orkaan heel dicht in de buurt van New York City gaat komen. En Boston mag ook z’n borst nat maken. Wel ver weg nog maar zeker de moeite om te volgen.

   • Ronaldo schreef:

    Oh oh ……
    [img]https://www.wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2018/09/1-helohurri-gfs_mslp_wind_neus_39.jpg[/img]

    • Ronaldo schreef:

     [img]https://www.wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2018/09/NYC-Florie-gfs_mslp_wind_neus_fh240-324.gif[/img]

     • Theo Bethesda, MD schreef:

      Leuk Ronaldo, woon zelf in Bethesda, Maryland net buiten Washington. Heb hier op de locale zender bij de 10-daagse verwachting nog niets over gehoord, is nog te ver weg neem ik aan. We wachten het af. Gelukkig woon ik op de 3e verdieping 🙂

     • Ronaldo schreef:

      Nog geen waarde aan hechten hoor Theo. We praten hier over volgende week zaterdag. Het kan nog alle kanten op. Niet meer dan 1 van de scenario’s. Wij noemen dat hier meteofictie.
      Voor hetzelfde geld neemt Florence nabij Bermuda de afslag rechts en dan is er geen centje pijn 😉
      Mocht het wel bewaarheid worden dan wens ik je veel sterkte en dan zien we graag wat footage onze kant opkomen.
      TNX.

     • Theo Bethesda, MD schreef:

      Dank voor je reactie Ronaldo, als die idd onze kant opkomt zal ik wat plaatjes schieten.

   • Jorne schreef:

    De berekening van EC vanmorgen gezien Ronaldo? Die kwam met een full hit rond Charleston, een pad waar de hoofdrun van het EC al langer op zat trouwens

 5. Bart (Amsterdam) schreef:

  Nevelmeren, altijd mooi! Ik zou deze op 19 augustus bij Kronplatz (Zuid Tirol) ook willen meetellen. Ik zat helaas in het dal op die dag. Tegen 11 uur was de nevel weer verdwenen.

  Zie linkje en dan klikken op 7 of 8 uur:
  https://nl.bergfex.com/kronplatz/webcams/c1396/?date=2018-08-19

 6. Jorne schreef:

  Roland, ik denk dat je in Bodegraven het meeste pech had vandaag! Of zaten er ook nog een paar lekkere klappen onweer op?
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_20180905_162937.jpg[/img]

 7. Jeroen schreef:

  Enige vooruitzichten voor as zondag hier in NL?

 8. Spyfromthesky schreef:

  Dordrecht, vandaag gewoon lekker weertje en droog. De zon kwam ‘s-middags er doorheen branden.
  Er is nog geen teken van regen buiten te zien dat op komst is. Na een behoorlijk warme nacht was het vanmorgen vroeg ook wel lekker. Geen zon, maar ook niet echt koud.

  Spyfromthesky (Arnold)

 9. Mark (breda) schreef:

  Even geen tijd gehad op mn mobiel weerbericht of buienradar te kijken en meteen dik onweer voor Roland. Gefeliciteerd Roland. 3-2. Hier echt niets van regen em onweer te merken. Alles kurkdroog nog steeds. Hopelijk vanavond nog wat regen. Boven België broeit nog e.e.a.

  @Ronaldo: keep us informed over die mogelijke full hit op New York.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.