2016-11-26-09-01-01

Nachtvorst hadden we al eerder. Een vliesje ijs op de sloten ook wel. Maar een halve centimeter ijs waar een poppetje op kan staan is nieuw. Kiekje net voor ons huis genomen. Vandaag zal dat ijsvloertje door een lage dauwpuntstemperatuur ook wel blijven liggen..

min2611

Lichte vorst vannacht

10cm2611

Vorst op klomphoogte

Hoe gaat het verder?

schermafdruk-2016-11-26-09-26-32

Zondag is een dooidag! Maar dan gaat vanaf zondagavond tot woensdagochtend de dauwpuntstemperatuur onder nul. Dat is zowat 72 uur. Ik zie daarin wel 2 à 3cm ijs op de ondiepe sloten groeien. Ik zie het nog niet in de ijspluimen. Maar let dus op mijn woorden… Dinsdagochtend lokaal matige vorst! De snelle opwarming op de laatste dag van de maand gaat samen met een front dat in het oosten van Oostenrijk zoals in Loser en Die Tauplitz wat sneeuw zal brengen met een lage sneeuwgrens. Daarna komt een tweede golf uit het noorden met mogelijk ook sneeuw in de Lage Landen…

4decsneeuw

Dat is dan weer mooi als we zo weer wat dichter tegen de winter aan kruipen… wat doet het Amerikaanse model?

nl2611ens

Ook hier een koud moment rond 3 of 4 december en helemaal aan het einde…

clifgfs2611

Tekenen we voor deze cliffhanger? Ik wel!

 

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

14 reacties

Gesloten voor reacties.