2016-11-26-09-01-01

Nachtvorst hadden we al eerder. Een vliesje ijs op de sloten ook wel. Maar een halve centimeter ijs waar een poppetje op kan staan is nieuw. Kiekje net voor ons huis genomen. Vandaag zal dat ijsvloertje door een lage dauwpuntstemperatuur ook wel blijven liggen..

min2611

Lichte vorst vannacht

10cm2611

Vorst op klomphoogte

Hoe gaat het verder?

schermafdruk-2016-11-26-09-26-32

Zondag is een dooidag! Maar dan gaat vanaf zondagavond tot woensdagochtend de dauwpuntstemperatuur onder nul. Dat is zowat 72 uur. Ik zie daarin wel 2 à 3cm ijs op de ondiepe sloten groeien. Ik zie het nog niet in de ijspluimen. Maar let dus op mijn woorden… Dinsdagochtend lokaal matige vorst! De snelle opwarming op de laatste dag van de maand gaat samen met een front dat in het oosten van Oostenrijk zoals in Loser en Die Tauplitz wat sneeuw zal brengen met een lage sneeuwgrens. Daarna komt een tweede golf uit het noorden met mogelijk ook sneeuw in de Lage Landen…

4decsneeuw

Dat is dan weer mooi als we zo weer wat dichter tegen de winter aan kruipen… wat doet het Amerikaanse model?

nl2611ens

Ook hier een koud moment rond 3 of 4 december en helemaal aan het einde…

clifgfs2611

Tekenen we voor deze cliffhanger? Ik wel!

 

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

14 reacties

Gesloten voor reacties.