Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Eerste live analyse weerkaarten met zeer veelbelovende avondrun

check ook eens

47 Reacties

 1. Jarno schreef:

  ” Ik denk van niet en dat is jammer want een warmere aarde is voor alles en iedereen beter.”
  Dit vind ik toch wel een bijzondere uitspraak. En de mensen die in nood komen door het smelten van de ijskappen? Zeg je dat ook tegen de mensen die te maken krijgen met zeespiegelstijging?

 2. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1575409078.png[/img]
  Hmm 🙂
  Om nog even terug te komen op de huiskamervraag. Ik had vanmorgen nog zoiets van “tuurlijk Hajo” (het zal wel toeval zijn). Dat valt nog steeds niet uit te sluiten maar het is alweer bingo;

 3. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1575409266.png[/img]
  Ook al deels door Luc benoemd: meerdere mogelijke factoren waaronder bijvoorbeeld de ligging en toevallige omstandigheden (ook nu weer de minste wind) maar zeker ook de zandgrond; droge zandgrond. Juist en precies Woensdrecht over november het droogste plekje van Nederland!

  • Mark (Breda) schreef:

   De hoogte kan ook nog een factor zijn. Het meetstation daar ligt zo’n 15 meter hoger dan de omgeving aan de westkant. Het ligt dus op de rand van de stuwwal daar. Wellicht daardoor nog een lagere grondwaterstand en dus o.a. nog droger daardoor.

  • Jorne schreef:

   En het is zomers ook regelmatig de warmste plek… Nog wel representatief voor die regio?

  • Leo schreef:

   Thx voor de aanvulling Mark! En ook zomers inderdaad. Ach, het onderstreept wat ik al eens eerder aangestipt heb; veel meer stations kennen (onder bepaalde omstandigheden) hun eigen
   karakteristieken en daardoor micro-klimaatjes. We zullen het er mee moeten doen. Vervelender vind ik nog dat er nog steeds zo slecht lineair geïnterpoleerd wordt op de kaartjes; dat geeft vaak een totaal niet representatief beeld voor de wijde omgeving. Zie nu bijvoorbeeld ook de invloed van de NH-kuststations; de invloed van de zee houdt direct achter de duinen echt wel op..

 4. Erwin schreef:

  GFS 18 oper laat vrijdag de 13 de sneeuw nu over Nederland komen. ZO Nederland kan plaatselijk een mooi pak sneeuw krijgen volgens deze oper! Ja mensen. Weer vrijdag de 13e…

 5. Jorne schreef:

  Nieuwe GFS loopt binnen met opnieuw sneeuw rond de 13e, dit is het berekende sneeuwdek. Laat wel duidelijk zijn dat dit nog diepe meteofictie is en normaliter ook een uiterst complexe setting. Maargoed de trend is gezet!
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1575413408.png[/img]

 6. Jorne schreef:

  En GFS18 eindigt ook nog eens met de koude boven LL in een setting die lijkt op de vorige sensatierun. @Richard Leogang is geen spekkoper maar vangt sowieso wel een laagje tot in het dal!
  Leuke runs vandaag, mooi geweest, morgen weer nieuwe kansen

 7. Leo schreef:

  Voor nu niet heel relevant want inderdaad te ver vooruit maar let er op dat de sneeuw in deze berekening grotendeels bij temperaturen boven nul valt, op een warme ondergrond. De modellen houden hier in de accumulatieberekening volgens mij totaal geen rekening mee. Overigens gevolgd door een bak warm water in de nacht van de 14 op de 15e.

 8. Qlubtempo Raoul schreef:

  Gfs 00 toch weer prima voor de alpen tussen 9 en 13 december, vrijdag de 13e chaos in nederland…

 9. Mark (Breda) schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1575440114.jpeg[/img]

  En wederom Woensdrecht als coldspot.

 10. Asten (Harmelen) schreef:

  GFS 00.00 laat het in de loop van komende maandag geruime tijd sneeuwen aan de noordkant van de Alpen.. hoe verder oostwaarts hoe minder er zal vallen.. Toch zie ik in hetvwesten van Oostenrijk zo’n halve meter vallen. Verder oostwaarts valt in een brede strook tegen de 30 cm.. Duimen dat dit uitkomt.. zeker als je bedenkt dat er verderop in die week nog op veel plaatsen de halve meter gehaald kan worden…in de dalen dan ook wit maar uiteraard wel kleinere hoeveelheden…

  • Asten (Harmelen) schreef:

   [IMG]https://www.mupload.nl/img/ywdcelm.png[/IMG]

  • Qlubtempo Raoul schreef:

   Zou mooi zijn!

   • Asten (Harmelen) schreef:

    ECMWF vind ik wel aardig… regelmatig neerslagzones die de Alpen kunnen bereiken waardoor er in alle skigebieden sneeuw zal bijvallen. Weliswaar niet (altijd) tot in alle dalen maar iig geen teflonsituatie waardoor we afhankelijk zijn van de sneeuwkanonnen… Vooralsnog ook (vrijwel) geen föhn en steeds kleiner wordende ‘taartpunten’ met warmere lucht…

 11. Eric | schreef:

  Hajo wellicht een tip…. drink eerst je koffie op, gooi alle chocolade naar binnen…. maar doe je kijkers het niet aan om dit alles mee te maken. Deze live update dan ff voorbij laten gaan… Updates zijn prima maar als je aan het eten bent dan haak ik af…. wellicht ben ik de enige maar ik ben allergisch voor die bijkomende geluiden…en voor de rest hoef je je er niets van aan te trekken. Ik kijk uit naar de volgende live…en dan met een sneeuwballetje voor de noordkant.

 12. Jan H schreef:

  Hajo, ik heb deze live update even geskipt nadat ik zag dat je zat te eten en drinken compleet met smakgeluiden. Je eerste facebooklive van het seizoen en het lijkt je zo weinig te interesseren dar je door eet. Hopelijk heb ik het mis en komen er meer live analyses van de kaarten. Zet anders die camera die op jou gericht staat uit, beter ook want je hebt een gezicht voor de radio.
  Ik hoop op verbetering en kijk uit naar een volgende analyse.
  Groet
  Jan

  • Harm schreef:

   Eten voor de camera is inderdaad een dingetje en zou ik ook niet meer doen als ik Hajo was, maar die andere opmerking gaat natuurlijk helemaal nergens over. Als je dat soort dingen al wilt zeggen, doe het dan vanaf een geregistreerde account in plaats van lekker anoniem. Driewerf bah..

 13. Erwin schreef:

  Ensemble GFS is er vanochtend niet beter op geworden voor de LL en ook de oper van EC is niet best. voor LL. Ik ga er voorlopig maar vanuit dat de 30 daagse voor december redelijk zal kloppen en dat we deze maand helaas nog geen echt winterweer krijgen in de LL. Als dat wel zo is dat valt elke winterse dag in december mee :-). Voor de Alpen komt het zeker goed!
  Om sneeuw en winter te zien moet je gewoon een stukje rijden. In Kleinwalsertal en Montafon ben in 7 uurtjes als je op de goede momenten rijdt.
  Ik heb inmiddels 3 wintersportvakanties vastgelegd komende tijd (kerst, carnaval en Dutch week Valtho).

 14. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1575446343.jpeg[/img]
  Gisterenmiddag de kerstboom in een emmer en mand in de sneeuw gezet, s’avonds water erbij en toen al min 4 graden dus dat zou wel lukken. Oeps vanochtend warmtefront aangekomen, nu al 0 graden! Het lijkt pas het weekend weer koud te worden. De sneeuw op de piste gaat het wel redden maar de kerstboom……..?

 15. Erwin schreef:

  In het gfs Ens zien we nog steeds wel 20 tot max 30% sneeuwkansjes maar het is precies zoals Leo vannacht ook al aangaf. Indien er wat sneeuw zou vallen is dat bij plustemperaturen op niet bevroren bodem. Dus mocht er al wat wit uit de lucht komen dan zijn het natte flatsen.
  ECWMF laat ook weer het beeld zien wat we niet willen zien. Een herhalend patroon van een Azorenhoog en een IJsland laag.. Kansen op WC op termijn zijn aanzienlijk vrees ik. Had deze ochtend liever wat anders bericht.

  • Wessel schreef:

   Erg interessant en ik had het inderdaad ook niet zo verwacht. Bedankt voor hrt delen 🙂

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @Joke
   Wat had je niet verwacht ? Valt het aantal ski-ongelukken je mee ? Of ben je verbaasd over het aantal ongelukken met langlaufen of golfen ??

   • joke,riederalp schreef:

    Skie blessures valt mij mee( hoewel ik eigenlijk nooit iets noemenswaardig heb gehad)
    Handbal en voetbal toch niet zo gezond en dat je eerder blessures krijgt met zwemmen dan met golf…..

 16. JanVanSoest(soesja) schreef:

  Het gaat er weer op lijken dat de mooie runs en voorspellingen gaan uitdraaien op WC.
  Ik wacht het wel af, over twee weken maar weer eens kijken. Al dat geroep en sensatiekoppen over dat het kan haast niet meer mis kan gaan….en toch gaat het dan weer mis.
  Blijft een leuk spel natuurlijk.

  • Hjs schreef:

   Er is alleen nog maar Meteo fictie geweest, wat ook altijd in de berichten stond en staat. Altijd wel een bijzin in de vorm van. “Dit gaat natuurlijk 100% niet gebeuren”
   Laat het eerst maar eens binnen de 5 dagen termijn komen, gewoon in de verwachtingen. De Alpen zal toch wel in orde komen, het moet wel erg tegenzitten als er niet wat kou en neerslag langskomt.
   LL is natuurlijk een ander verhaal.

 17. Remko schreef:

  Scandinavië nu weer grotendeels zacht met temperaturen tot 10 graden. Maar vanaf zaterdag/zondag weer langzaam de diepvries in. Goede ontwikkelingen.

 18. Jopie schreef:

  De lopende GFS run is op redelijk korte termijn wel positief voor de gehele noordkant. Vanaf 11 december toch veel neerslag en natuurlijk aankomend weekend ook een beetje.
  Wat mij ook zeer bevalt is de stijgende druk boven Groenland. Duimen

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.