Sneeuwverwachting tot donderdagochtend

De weergoden zijn weer eens lekker wispelturig. De kaart met de sneeuwverwachting hierboven lijkt identiek aan wat we de afgelopen dagen zagen, maar zo langzamerhand moeten we erkennen dat de eerste aanzet van een koude-uitbraak de Alpen een beetje gaat missen. Schotland krijgt de komende 24 uur de volle laag en daarna wijkt de kou uit naar de Picos d’Europa zoals je ook op bovenstaande kaart in de verwachte sneeuwval terugziet. Nederland houdt nog steeds zicht op een paar centimeter sneeuw.

[fbphotos id=384580378242840]

Hierboven is duidelijk te zien dat de kou in eerste instantie niet doorzet naar de Alpen. Helaas. Wel zien we dan een week verder voor maandag de 9e een herkansing. Het is nog te vroeg om te zeggen of er dan veel of weinig sneeuw zou gaan vallen. Eerst maar even zien of Nederland nog wat vlokjes krijgt. Het KNMI zegt 30% kans en dat lijkt realistisch! 

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.