Sneeuwverwachting tot donderdagochtend

De weergoden zijn weer eens lekker wispelturig. De kaart met de sneeuwverwachting hierboven lijkt identiek aan wat we de afgelopen dagen zagen, maar zo langzamerhand moeten we erkennen dat de eerste aanzet van een koude-uitbraak de Alpen een beetje gaat missen. Schotland krijgt de komende 24 uur de volle laag en daarna wijkt de kou uit naar de Picos d’Europa zoals je ook op bovenstaande kaart in de verwachte sneeuwval terugziet. Nederland houdt nog steeds zicht op een paar centimeter sneeuw.

[fbphotos id=384580378242840]

Hierboven is duidelijk te zien dat de kou in eerste instantie niet doorzet naar de Alpen. Helaas. Wel zien we dan een week verder voor maandag de 9e een herkansing. Het is nog te vroeg om te zeggen of er dan veel of weinig sneeuw zou gaan vallen. Eerst maar even zien of Nederland nog wat vlokjes krijgt. Het KNMI zegt 30% kans en dat lijkt realistisch! 

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.