Vanochtend doen we de ontdekking van een heel nieuw soort gebergte in Filzmoos. Het komt in de buurt van de grillige dolomieten maar is toch weer anders. Kartelbergen kunnen we het noemen…. en het is niet helemaal duidelijk of er wel een voet aan zit gezien het zonlicht wat er onderdoor komt. Waar het eerder om gaat natuurlijk is het sneeuwcadeautje. Grofweg boven 1000m is het toch al een traktatie geweest en dan zit Filzmoos goed tot in het dal.

Hierboven een video van gisteravond vanuit mijn Renault Kadjar vanaf de Pass Thurn. Daar boven op rond 1270m heeft het echt de hele dag gesneeuwd.

Gisteren vierde ik kerst in Zell am See en daar was het beneden echt de hele dag net regen. Wel zagen we mensen de Areit af skiën en lijkt het dat die dalafdaling nu is geopend.

Maishofen blik richting Zell am See

Mooie plaatjes alom!

In Vorarlberg in Kleinwalsertal helemaal in het westen nog geen indicatie van bewolking… en toch komt uit die kant weer het cadeautje voor morgen.

Innsbruck – Seegrube

Innsbruck gaat schuil onder dikke proppen met watten. Maar morgen kan de stad dus ook weer eens wit worden!

In het oosten bij nog meer landklimaat heeft de dooi minder huis gehouden en is de Loser gewoon helemaal toppie.

Hopfgarten Hohe Salve

Thuis op de Hohe Salve is het windstil en erg mooi…. het duurt wel even voordat alle wolken en nevelbanken weg zijn dan….

Zuidkant

Aan de zuidkant is het strak blauw sowieso de komende periode….

Moléson

In het westen van Zwitserland zien we wel al de voortekenen van het zeer brede warmtefront dat in Oostenrijk door de noordoostelijke stroming als koude sneeuw gaat aankomen.

Chamonix

Ook in Chamonix zien we die sluierbewolking… geen chemtrails dus…. er worden heus wel eens proeven gedaan met weermanipulatie vanuit vliegtuigen. Maar hoge sluierbewolking is er al eeuwig…. en als een vliegtuig daar doorheen vliegt blijven de strepen staan.

Goed hier is de afkoeling te zien. Voor de Oostenrijkse noordkant. Ga je ook in Nederland wat van merken de komende dagen. Dan de ultradroge periode…. en dan helemaal in de meteofiction heeft het Europese model weer glijbanen in de maak. Je ziet tussen 5 en 9 januari drie neerslagpieken.

Het Europese model kijkt niet zo ver…. eindigt zonder glijbaan. Met juist een stevige WC die de winter tot diep in Rusland terug jaagt. Kortom: puur focussen op de mooie periode die we nu krijgen. Thuis en in de Alpen. En de echte wintergedachtes voor de Lage Landen even loslaten.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

54 reacties

Gesloten voor reacties.