Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Eerste joekel van Arctische uitbraak op de weerkaarten

check ook eens

29 Reacties

 1. Mars schreef:

  Hoi, In Kitzbühel wachten ze niet op de arctische uitbraak. Daar kun je vanaf komend weekend skiën. https://www.krone.at/1786801?fbclid=IwAR1A1zIzuOzfRFLGwBu30RWP3jkWzOIuEVbwEdDHRxq0IMHol7M-uV7cwz4

 2. Hans schreef:

  Regenweek in LL? Nee hoor, alleen buien. Azoortje Hoog blijft voorlopig domineren verwacht ik.
  Arctische uitbraak?……..mmmmm…..doe die maar begin december. Canada zat in de kaarten. Kun je tarwe etc. tegenwoordig (meteen) invriezen?

  • Hans schreef:

   Laatste runs zijn EC GFS UKMO het min of meer met elkaar eens t/m 144h: weinig tot geen regen…………
   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/ECM1-144-1.gif[/img]

   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gfs-0-144.png[/img]

   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/UW144-21.gif[/img]

   Zo zal het wrs gaan op 240h:
   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/ECM1-240-1.gif[/img]

   • Hans schreef:

    De controlerun GFS komt met een sterk Azoor- en ScandieHoog
    [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gens-0-1-384-1.png[/img]

 3. Natasja schreef:

  Helaas Hajo, wij gaan in de voorjaarsvakantie skiën.
  Er zijn vast liefhebbers voor de vakantie in december……

 4. Leo schreef:

  Het geschreeuw over record-hoge temperaturen zal vandaag en vooral morgen niet van de lucht zijn.

  Bedenk echter: ook op 3 oktober 1908 en 18 (!) oktober 1921 werd het al 27 graden. Op 10 oktober 1921 (net buiten de 1e decade) zelfs 29 graden!
  Overigens: in beide gevallen volgde een koude winter. Ook is er een verband met het zonnevlekken-minimum én de droogte. Dat met de eerder aangestipte statistische verbanden in combinatie met de verwachting van Frederic maakt dat ik -voor het eerst- een heel goed voorgevoel heb over de komende winter!

  • Geert schreef:

   Bedankt Leo voor het grafiekje…zo hebben we een mooi vergelijk. En ja, morgen zal er veel geschreeuw volgen en dito van de pot gerukte verhalen over de extreem uitzonderlijk hoge temps. Maar in plaats van ons gek te laten maken door dit doemdenken, gaan we gewoon lekker genieten van die nazomerse dag!

   • Ronski schreef:

    Het is toch ook extreem warm, feiten liegen niet maar daar hebben jullie een hekel aan is het niet? Let op, ik ga geen conclusies trekken op klimaatgebied maar constateer dat het echt absurd warm wordt.

    • Asten (Harmelen) schreef:

     @Ronski
     Ik denk niet zo zeer dat sommigen een hekel hebben aan het presenteren van feiten maar meer hoé deze feiten worden gebracht.
     Feit is dat bij deze constellatie zulke temperaturen echt niet vreemd zijn. Ik had liever uitgezocht gezien of iets soortgelijks eerder op/rond 13 oktober heeft plaatsgevonden. Ik vermoed namelijk dat deze luchtdrukverdeling (en de overige parameters die kunnen leiden tot deze temps) uniek zijn voor deze datum..
     Zittende op een terrasje kan ik je zeggen dat ik er in ieder geval wel blij mee ben 😉

     • Hans schreef:

      Ikke ook ! 😉

     • Ronski schreef:

      Mooi verwoord Asten en ik snap je point maar toch, het is gewoon een feit dat er veel vaker warmterecords gebroken en dat mag men toch melden net als ook met een kouderecord gedaan wordt. Echter is de verhouding totaal in het voordeel van warmte helaas! Ik heb het idee dat een aantal hier dit als een aanval op hun visie zien. Hopelijk is de verhouding tzt weer in evenwicht

    • jeroenamsterdam schreef:

     @Ronski vandaag op de radio was het eerste wat ik hoorde dat het de warmste dag ooit was op deze dag. Dit is niet zo heel boeiend voor een periode van 100 jaar meten. Het is storend dat wij op een bepaalde manier gek gemaakt worden. Was die klimaat discussie er niet geweest dan was het gewoon een sensatie berichtje geweest, maar de achterliggende gedachte is vervelend vooral, omdat de gewone man het niet kan plaatsen. Als het de koudste dag is op die dag dan hoor je dat ook weleens op de radio daar niet van. Ik heb ook geen moeite met de berichtgeving zelf, maar wel met meteorologen die doen alsof zij de juiste papieren hebben om te zeggen dat wij er nu ‘iets’ aan moeten doen. Ik wil wel wedden dat ik als Postbezorger meer kennis over het klimaat beschik dat Gerrit H. Ik durf een debat met hem wel aan hoor. Het probleem is echter dat het huidige debat meer weg heeft van een god bestaat wel/niet discussie.

 5. Asten (Harmelen) schreef:

  Gek vraagje:
  Is het morgen een stranddag in die zin dat je gewoon op het strand kunt liggen en je verbrandt als je je niet insmeert ? En moet je dan vooral denken aan de periode van 1 tot 3 ’s middags ???

  We willen nl. wel eens tegen medio oktober ‘gewoon’ naar het strand zoals je dat in de zomer doet haha

  • Hans schreef:

   Geen gekke vraag hoor Asten………………. heb nl. ook al plannen gemaakt voor een dagje strand:
   lekkere wandeling langs het water, terrasje(s) pakken en nog even “bakken”/bijkleuren 🙂
   Zal wel druk worden!

  • Jorne schreef:

   Beste niet kustbewoner 😉
   Morgen kan je prima naar het strand met een stralende zon! Er zal wel een aardige bries staan dus een windscherm is niet overbodig.
   Over de zonkracht hoef je je weinig zorgen te maken, door de lagere stand van de zon is dito ook veel lager. Met een zonkracht van 2 hoef je je geen zorgen te maken over verbranden tenzij je een albino bent. Wel altijd insmeren, is sowieso goed.
   Veel plezier!

 6. Jorne schreef:

  Hierom is meteofictie nou altijd zo leuk!
  Je spot een scenario ver ver ver in de toekomst en het wekt je interesse. Eerst waarschijnlijk omdat het precies een scenario is wat je leuk vindt. Maar na een paar runs achter elkaar begin je naast gutfeeling er ook nog echt in te geloven en gooi je het de wereld in. Elke dag verandert het scenario een beetje en verdwijnt het soms zelfs. Het lijkt wel een casino waar je in zit! Maar als je dan de dag vantevoren naar de vrij zekere voorspelling kijkt dan maak je een diepe buiging voor de weermodellen en ga je genieten van het weer, fijne zaterdag allemaal!

  Zie m’n tweet van bijna 2 weken geleden waar het GFS met een kaart voor 13 oktober komt, nagenoeg exact hetzelfde als wat er morgen daadwerkelijk gaat gebeuren!

 7. Joalie schreef:

  Zag net bij het NOS weerbericht dat orkaan Leslie morgenavond in Portugal aan land komt. Kan dat nog gevolgen hebben voor ons weer?

 8. Remko schreef:

  Zo veel schade door een stormpje zoals iemand hier schreef. Gelukkig zitten wij aan de goede kant en gaan we nog genieten van een paar heerlijke dagen. En dan langzamerhand op naar normale waarden.

 1. 13 oktober 2018

  […] het meteofiction bericht gisteren gaf ik al aan dat er twee kansen waren voor sneeuwval in de Alpen. De eerste rond 22 oktober en de […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.