Ambulance Tyrol

Klik voor grotere afbeelding

Volgende week dinsdag 27 december staat de eerste gipsvlucht van Tyrol Air Ambulance alweer gepland. Vlucht TYW 221 van Innsbruck naar Rotterdam Airport is dit seizoen de eerste gipsvlucht die vanuit de Alpen deze kant op komt. Het zal helaas vrijwel zeker niet de laatste zijn van dit seizoen.

Gelukkig hebben we na de enorme sneeuwval van de afgelopen dagen nog geen lawineberichten met dodelijke afloop hoeven melden. Wel is het lawinegevaar in sommige delen van de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen de komende dagen nog kritiek. Nu de massa mensen, met daarbij ook een hoop onervaren off-piste skiers naar de Alpen afreizen de komende dagen is het dan ook hopen dat het allemaal goed gaat.

Daarnaast is het ook nog eens erg spannend hoe de pistes zich in de loop van volgende week gaan ontwikkelen. De temperaturen gaan oplopen, maar hoeveel zal per plek verschillen. ’s Nachts gaan de temperaturen fors onderuit en overdag zal het zwakke decemberzonnetje de nodige moeite hebben om de temperatuur echt op te doen laten lopen. Voorjaarssneeuw is dus niet te verwachten, of het in de loop van volgende week wat ijzig wordt is wel de vraag.

Welke ervaring hebben jullie met de ontwikkeling van pistes in een zonnige periode die volgt na een periode van sneeuwval rond deze tijd van het jaar? Deel het in de reacties!


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

4 reacties

Gesloten voor reacties.