hint_500

Ronaldo viste gisteren deze foto van Planetski op. Een terrasje op de Hintertuxer Gletscher gisterochtend. Ja dat is het voordeel van de Alpen. Je kunt altijd een niveau hoger gaan als je sneeuw wilt zien. Behalve de afgelopen zomer dan toen het overal smelten troef was. Maar dat is nu voorbij. De herfst laat zich meteen van zijn grimmige kant zien.

hagel-mallorca

Dit was Mallorca gisteren. Palma is onder gelopen. Zie de verschillende tweets hierrr. Het meest idiote bericht brengt het Britse roddelblad Express: “Sneeuw dit weekeinde in Groot-Brittannië“. De bookies schijnen tussen 1/5 en 1/20 te wedden dat het ergens zal sneeuwen, met de beste papieren natuurlijk voor Schotland.

scandi

Na een recordkoude dag morgen blijft het goede nieuws dat we met een sterk Scandihoog midweek en misschien ook nog wel komend weekend in fraai rustig herfstweer komen. Misschien kunnen we daarbij zelfs wel weer de 20 graden aantippen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

16 reacties

Gesloten voor reacties.