Hevige sneeuw in Val Thorens

Klik voor grote afbeelding

In de Franse Alpen sneeuwt het weer om te beginnen ruim boven 1000m zoals je ook vanochtend kon lezen. Dat gaat vervolgens over in een snel afkoelende sneeuwsandwich waarbij beide kanten van de Alpen een laagje erbij krijgen. Meteoexploration.com is niet pessimistisch over de sneeuwhoeveelheden: bekijk de kaarten. Zeer fraai is de uitgesneden panoramacam hierboven uit Val Thorens.

Hieronder nog wat actuele sneeuwcams[fbphotos id=309374412430104]

Kijk zelf even naar het verloop van de sneeuwval op wetter3.de. En dit is dus allemaal alleen de opmaat voor de echte dump die vrijdag en zaterdag komt!!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.