pubrun0112

Om het voor jullie allemaal wat duidelijker te maken heb ik net een categorie “meteofiction” ingesteld. Als we hier hele mooie kaarten op de langere termijn van de weermodellen gaan tonen simpelweg als primeur van een “het zou kunnen” dan plakken we er de categorie “meteofiction” op om te onderscheiden met berichten die ook nog duidelijk analyseren hoe realistisch een scenario is. Nu hebben we dus zo’n situatie met de nieuwe run van het Amerikaanse model (H/T Erwin). Wat een temperaturen voor – kan het mooier – de eerste dag van de decembermaand!

25nov

Hoe kan die situatie zich nu instellen? We zien op de kaarten niet het Russische hoog zich westwaarts uitbreiden (zoals ook in de avondrun van het Europese model met ook wat voorzichtige vorstkansen) maar nee… er komt ineens vanuit het westen over de oceaan een hoog aan dat zich als een deken over de laatste depressie legt die het continent is binnengewandeld. Wind naar noord en meteen volgende week al (meteofiction) winterse buien in de Lage Landen en toch ook een stukje noordstuwing tegen de Alpen.

sneeuwNL

Drie dagen later heb je dan dit in het model. Sneeuwjacht uit het oosten. Bijtend koud in de wind. Puur winterse situatie. Morgenochtend doen we de noodzakelijke analyse erbij als er ook weer 2 nieuwe modelruns binnen zijn.

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

32 reacties

Gesloten voor reacties.