FullSizeRender

Jaja, de eerste dag in ‘Les 3 vallees’ zit er alweer op. Maar.. Wat een dag was het! We stonden vanochtend niet gelijk als eerste bij de lift, maar na het wegwerken van een vers Frans baguettje en het ophalen van de skipassen zaten we toch redelijk op tijd in de gondel. Het is dan immers ook maar twee keer rollen voordat je van ons comfortabele appartement met je plank onder de voeten op de piste staat!

We zijn vandaag de hele dag met z’n vieren opgetrokken, wat feitelijk inhield dat we zo snel als we konden koers zetten richting Val Thorens. Dit niet alleen vanwege het feit dat er daar nogal is met enige regelmaat ‘ge-apres skiet’ schijnt te worden, maar ook gezien het feit dat de sneeuw niet overal heel erg vers meer is en Val Thorens simpelweg het hoogst gelegen dorp is van de trois vallees.

Het weer was oké vandaag, maar niet super. Er stond een ‘vent tres fort’. Oftewel op z’n Rotterdams; het waaide gewoon mokerhard. Uiteraard liet een klein briesje ons niet zomaar uit het veld slaan en zochten we middels wat omwegen (een aantal liften lagen stil) onze route richting Val Thorens. Rond de klok van 13.30 uur kwamen we aan bij ‘La Folie Douce’, wat voor ons alle vier geen onbekende bleek te zijn. Na een lekkere koude jongen (de eerste!) en een plankje ‘charcuterie’ was ons energie level weer op peil en gleden we in volle vaart richting het dal van ‘Valtho’.

IMG_20160403_214857

Ondanks dat de meeste poeder al redelijk verspoord bleek te zijn konden we nog wel een paar fijne verse lijntjes vinden buiten de gebaande paden. Na een aantal afdalingen op onze favoriete piste (Tete Ronde, wat een genot) vonden we het welletjes voor de eerste dag en besloten met z’n vieren een biertje te gaan pakken bij de ‘360’. Dit bleek geen verkeerde keus! Zelfs begin april gaat het spreekwoordelijke dak (mede dankzij De Sluwe Vos) er hier nog snoeihard af!

IMG_20160403_214937

De eerste dag boarden was een genot, op naar dag twee. We zijn er nog niet helemaal uit of er morgen geboard of geskied gaat worden, het is immers allebei maximaal genieten wanneer je je hier bevindt. Morgen wacht jullie een mooi stukje tekst van onze ‘battle-genoten’ Dave en Bastiaan, so stay tuned!

Annemieke & Steven