Dan ben je bijna 54. 84 kilo schoon aan de haak. En moet je zelf die 1000m omhoog lopen van Hinterglemm naar de Zwölferkogel. En je hoeft niet eens alleen te gaan want je kent hier mensen en je haakt aan bij een Zweedse vriend die elke dag omhoog loopt. Heerlijk die cadans omhoog, bewust van je adem en voelen hoe in de ijle lucht je bloed naar je benen en je hersens wordt gepompt. En wat het allermooiste was ….

Ghost town Hinterglemm

“De afdaling!” hoor ik jullie denken. Maar nee. Het was de stilte. Na maanden in Nederland was als je even uitrustte de stilte absoluut magisch. Met dank aan de lockdown. De liften gingen even proefdraaien tijdens de afdaling wat doet hopen dat ze echt open gaan de 24e. Maar voor het skiën mogen ze van mij echt dicht blijven. Nu één keer per dag omhoog. Straks regelmatig ook 2x achter elkaar omhoog. Enkel voor het vliegen zie ik de liften graag openen.

En om les te geven. Niks zo leuk als met klanten lol maken en goede gesprekken voeren op en rond de piste. Niks zo dankbaar als mensen met wat kleine aanwijzingen ineens dubbel zo lekker te laten skiën. Of beginners stapje voor stapje inwijden in de mooiste sport die er is.

Want ja die eerste afdaling …. op een verijsde piste op ultralichte toerskietjes… gewoon een droom zo vrij als een vogel. In het geliefde Oostenrijk. Vanaf 18 januari moet het een redelijk normaal seizoen gaan worden weten we nu …. met wel testen, testen, testen! Het mag gewoon niet mis gaan nu. Meten is weten …. dus ik ben voor.

Inloggen kan via deze link en doneren via onderstaande knop (Ideal mogelijkheid volgt)… en ik ga de komende tijd ook sturen op die donaties. Wie doneert kan er een opmerking bij plaatsen en daar ga ik dan echt rekening mee houden met de themakeuze de komende jaren.Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

3 reacties

Tjeerd · 21 december 2020 op 19:39

Mooi filmpje Hajo. Maar wat onwerkelijk om daar nu te zijn en te skiën.

Aart · 21 december 2020 op 22:08

Mooi bericht Hajo! En het bewijs dat je echt boven op de Zwölferkogel bent geweest, is op de webcam van https://saalbach.panomax.com/zwoelferkogel te zien op 13:10 uur. Goed herkenbaar door die gifgroene skischoenen 🙂 .
Man, naar 1984 meter hoogte lopen, petje af hoor!

Thomas · 22 december 2020 op 08:45

Heerlijk die vrije en ijle berglucht. Ik kan me voorstellen hoe het daar nu moet zijn. Beetje troosteloos in het dorp, maar absolute sereniteit op de berg. Genietenen en veel plezier!

Gesloten voor reacties.