Dan ben je bijna 54. 84 kilo schoon aan de haak. En moet je zelf die 1000m omhoog lopen van Hinterglemm naar de Zwölferkogel. En je hoeft niet eens alleen te gaan want je kent hier mensen en je haakt aan bij een Zweedse vriend die elke dag omhoog loopt. Heerlijk die cadans omhoog, bewust van je adem en voelen hoe in de ijle lucht je bloed naar je benen en je hersens wordt gepompt. En wat het allermooiste was ….

Ghost town Hinterglemm

“De afdaling!” hoor ik jullie denken. Maar nee. Het was de stilte. Na maanden in Nederland was als je even uitrustte de stilte absoluut magisch. Met dank aan de lockdown. De liften gingen even proefdraaien tijdens de afdaling wat doet hopen dat ze echt open gaan de 24e. Maar voor het skiën mogen ze van mij echt dicht blijven. Nu één keer per dag omhoog. Straks regelmatig ook 2x achter elkaar omhoog. Enkel voor het vliegen zie ik de liften graag openen.

En om les te geven. Niks zo leuk als met klanten lol maken en goede gesprekken voeren op en rond de piste. Niks zo dankbaar als mensen met wat kleine aanwijzingen ineens dubbel zo lekker te laten skiën. Of beginners stapje voor stapje inwijden in de mooiste sport die er is.

Want ja die eerste afdaling …. op een verijsde piste op ultralichte toerskietjes… gewoon een droom zo vrij als een vogel. In het geliefde Oostenrijk. Vanaf 18 januari moet het een redelijk normaal seizoen gaan worden weten we nu …. met wel testen, testen, testen! Het mag gewoon niet mis gaan nu. Meten is weten …. dus ik ben voor.

Inloggen kan via deze link en doneren via onderstaande knop (Ideal mogelijkheid volgt)… en ik ga de komende tijd ook sturen op die donaties. Wie doneert kan er een opmerking bij plaatsen en daar ga ik dan echt rekening mee houden met de themakeuze de komende jaren.Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Tjeerd · 21 december 2020 op 19:39

Mooi filmpje Hajo. Maar wat onwerkelijk om daar nu te zijn en te skiën.

Aart · 21 december 2020 op 22:08

Mooi bericht Hajo! En het bewijs dat je echt boven op de Zwölferkogel bent geweest, is op de webcam van https://saalbach.panomax.com/zwoelferkogel te zien op 13:10 uur. Goed herkenbaar door die gifgroene skischoenen 🙂 .
Man, naar 1984 meter hoogte lopen, petje af hoor!

Thomas · 22 december 2020 op 08:45

Heerlijk die vrije en ijle berglucht. Ik kan me voorstellen hoe het daar nu moet zijn. Beetje troosteloos in het dorp, maar absolute sereniteit op de berg. Genietenen en veel plezier!

Gesloten voor reacties.