Dat is toch wel even kicken als we de eerste pistenbully’s zien rijden in Zwitserland! 

Het zijn toch echt twee pistenbully’s die we hier zien rijden! Niet op een gletsjer of zo maar op een hoogte van 1600m op de Flumserberg. Een hartstikke leuk familieskigebied. Zouden ze echt menen dat ze het sneeuwdek al kunnen behouden? Proberen ze een team binnen te halen voor de training voor de World Cup van Sölden 22 oktober aanstaande?

Tip: Landal SkiLife zit hier beneden aan de Walensee pal bij het dalstation van een moderne snelle cabinebaan. Daar beneden in Unterterzen is het nu (en ook in de winter wel eens) groen als gras natuurlijk.

Bonus: klik hierboven voor een sublieme plaat vanaf de Maschgenkamm bovenin het skigebied van Flumserberg.

Update 11 oktober

Oeps blooper!! Marco wijst me fijntjes op de datum van bovenstaande cam: 30 november 2011. Dat verklaart veel…. Vergeet dat van die pistenbully’s. Ik denk wel dat die onderste panoramaplaat correct is. Hoe zag het rondom het dalstation van de Flumserberg er werkelijk uit op 9 oktober 2011:

Met dank aan Bergfex waar je de cams altijd terug kunt bekijken!

 

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.