Dat is toch wel even kicken als we de eerste pistenbully’s zien rijden in Zwitserland! 

Het zijn toch echt twee pistenbully’s die we hier zien rijden! Niet op een gletsjer of zo maar op een hoogte van 1600m op de Flumserberg. Een hartstikke leuk familieskigebied. Zouden ze echt menen dat ze het sneeuwdek al kunnen behouden? Proberen ze een team binnen te halen voor de training voor de World Cup van Sölden 22 oktober aanstaande?

Tip: Landal SkiLife zit hier beneden aan de Walensee pal bij het dalstation van een moderne snelle cabinebaan. Daar beneden in Unterterzen is het nu (en ook in de winter wel eens) groen als gras natuurlijk.

Bonus: klik hierboven voor een sublieme plaat vanaf de Maschgenkamm bovenin het skigebied van Flumserberg.

Update 11 oktober

Oeps blooper!! Marco wijst me fijntjes op de datum van bovenstaande cam: 30 november 2011. Dat verklaart veel…. Vergeet dat van die pistenbully’s. Ik denk wel dat die onderste panoramaplaat correct is. Hoe zag het rondom het dalstation van de Flumserberg er werkelijk uit op 9 oktober 2011:

Met dank aan Bergfex waar je de cams altijd terug kunt bekijken!

 

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.