Een bewolkt tussendagje. Zoals hierboven even verderop in St. Johann in Tirol. Ik heb mijn uitklapbare zonnebank maar vast opgesteld in mijn nieuwe tijdelijke woning. Elke dag 20 minuutjes vitamine D tanken en de andere voordelen van (kortdurende blootstelling aan) UV straling. Ook mentaal.

En dat mag wel want kijk eens naar de regen voor de komende dagen. Een mega warmtefront passeert. Met regen tot hoog in de bergen.

En de Lage Landen hebben vandaag hun grootste regenpiek.

Hier zie je her monsterlijk brede front vanochtend.

Dan nog steeds overgang naar Scandihoog! Erg interessant!

Het Europees model gaat en stukje die kant op – zie kaart – maar maakt er dan weer een rommeltje van.

Als je het ensemble voor Zuid-Zweden ziet…. dan ga je toch wel in het Scandihoog geloven.

Helaas is het al “te laat” voor winter in de Lage Landen hieruit. Een enkel nachtvorstje hooguit. Volgende winter beter en in de zomer kunnen we ook wel wat blokkades gebruiken.

Ik ga zo nog even twee uurtjes offpiste trainen op de schitterende oostflank van de Hohe Salve. Voor de qualifier van het NK freeride morgen. 42 mannen doen mee. Geen leeftijdscategorieën. Dat gaat nog lastig worden om de finale te halen. Vanmiddag dan terug naar Kappl. Voor de riders meeting. Gisteren trouwens 6e geworden op NK Skimo vertical. Ongetraind red je het toch niet. Fijne dag allemaal!!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

28 reacties

Gesloten voor reacties.