Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

Eerst Bad Gastein zien in de zomer én in de winter en dan pas sterven

check ook eens

10 Reacties

 1. Jurian schreef:

  Ben vaak in het Gasteinertal geweest. Zowel in de zomer als in de winter.

  De waterval door het dorp is inderdaad indrukwekkend. Als je het wandelpad loopt kom je ook verschillenden warm water bronnen tegen.

  Verder is de Bellevue alm echt een aanrader (zowel zomar als in de winter) zeer knus eten en eventueel overnachten.

 2. Jurian schreef:

  Een andere aanrader “in de buurt” is de Eisriesenwelt.
  http://www.eisriesenwelt.at/

  Het pad nemen in plaats van de lift scheelt wat geld en geeft zeer mooi uitzicht op het kasteel van Werfen.

  Misschien een tip voor de terugreis, of als je nog een keer naar Werfenweng gaat.

  • Ronaldo schreef:

   Ja, goede tip.
   Echter is het pad vrij lang. En die mega oude kabelbaan (nog nooit in zo’n oud kreng gezeten) heeft ook z’n charme. Tot de ingang van de grot is het dan toch nog een stief stukkie lopen.
   Mooie natuurlijke ijssculpturen die veranderen van seizoen tot seizoen. Warme kleding en goed schoeisel vereist. Grot niet geschikt voor gympies.

 3. Spyfromthesky schreef:

  Hjao,

  Leuk en mooi verslag. Zou er ook wel eens willen wandelen, edoch die mogelijkheden heb ik niet zo.

  Vandaag beleeft de Noordpool qua dauwtemperatuur een aardig minimum. Gek genoeg wordt het tot en met 180 uur vooruit het er niet kouder op, maar juist van minder koud qua dauwtemperatuur.

  Toch worden er koudere luchtmassa’s in de bovenluchten naar Europa getransporteerd.

  Ik mag het van sommige hier wellicht niet zeggen, maar wij zagen bij ons in de tuin al een week of 3½ een verhoogde activiteit van koolmezen. Nee, niet voor een nestje of zo, trouwens we hebben 3 leggen meegemaakt, maar alleen om pinda’s te eten enz.

  Waarom zo vroeg en massaal heb ik koolmezen die duidelijk komen om zich te verzadigen aan eten.

  We gaan het zien wat de natuur ons zo vroeg al te zeggen heeft.
  Ondertussen zie ik voor het eerst sinds jaren een 4 daagse fietstocht door Nederland in het water vallen.

  Ach, ik moet dan maar mijn momenten en wat uurtjes pakken op de betere momenten. Dat wordt zoiets als “pluk de dag”.

  Spyfromthesky

 4. jeroen schreef:

  Hajo, weet je waarom bad gastein deels vergane glorie is qua gebouwen? Er schijnt 10 jaar geleden een uiterst rijke joodse man uit Wenen al die oude gebouwen gekocht heeft om ze verder te ontwikkelen. Stond toen nog niet leeg. Echter, het achterliggende doel was niet het ontwikkelen maar laten verpauperen. Hitler schijnt ooit een grote parade afgenomen te hebben rond de oorlog, en deze joodse man had daar nog zoveel wrok van dat hij het gekocht heeft om te laten verpauperen, wat deels gelukt is helaas. De man zelf schijnt vorig jaar overleden te zijn en de gemeente zou in gesprek zijn met zijn zoon om het toch te gaan ontwikkelen. Bizar verhaal maar waar.

 5. vanDam schreef:

  In Oostenrijk kijken ze al weer vooruit naar de winter:
  Ok, mehr Sommer wird’s nicht… deshalb freuen wir uns doch auf den Winter…

 6. Eric schreef:

  …tja mooie winterse plaatjes……dit deed me denken dat ik ook maar weer is wat in elkaar moest zetten……Is maar een probeerseltje maar het brengt je vast in de stemming…

  http://youtu.be/sQuBA-n-0Cs

 7. William schreef:

  Grappig, net afgelopen week in Bad Gastein gezeten en vandaag doorgegaan naar Italië. Inderdaad erg mooi gebied om te wandelen. Pad langs de lift naar de top van de Stubnerkogel volledig omhoog gelopen met zoontje van net 6. Bovenaan rust genomen en gewiebeld op de hangbrug. Helaas lage bewolking maar toch super genoten.

  https://www.dropbox.com/s/qonawyfqsjim23r/Foto%2011-08-14%2015%2045%2017.jpg

 8. Mooi verslag Hajo en ooit ga ik tijdens de zomermaanden nog een keertje naar de Alpen toe; binnen enkele jaren wanneer er tijdens de zomermaanden enkele meters sneeuw liggen.
  Iemand hierover reeds gelezen en/of gehoord ?
  Kan best invloed hebben op ons weer hoor :
  http://www.geoweather.eu/vulkanen/verhoogde-alertstatus-voor-bardarbunga/

  Fijn weekend iedereen ! 🙂

  • Viking (Harmelen) schreef:

   @Kirsten

   Ik heb het niet zo op vulkanen.. Als je ziet wat er in Italie ooit nog op de planning staat ( Campi Flegrei) dan krijg ik daar de rillingen van… dan maar liever wat warmer en wat hoger je wintersport boeken…

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.