Hans heeft me het idee gegeven voor deze post. Hij reageerde op mijn vorige post (van de Bluetribe goggle) dat hij steevast de piste op gaat met een muts en zonnebril! Zelf zie ik het ook meer en meer, de zonnebril is aan een opmars bezig. Hoog tijd om even te testen dus, dankzij Bluetribe kreeg ik enkele sport zonnebrillen toegestuurd.

Een zonnebril is een musthave in de bergen

Ik ben nogal gevoelig voor licht, eerlijk, bij de minste zonnestralen gaat de zonnebril op. Ook in de bergen zit er 1 exemplaar in mijn rugzak, vaak liggen er nog 2 in de camper. Op een terrasje zie je vaak mensen met hun goggle iets drinken, maar ook andersom vaak dragen mensen ook een zonnebril op de piste.

Bluetribe had me al een goggle laten testen, ik bestelde er nog eentje extra voor Dennis en ze bevallen ons perfect. Zowel tijdens de zonnige als slechte weersomstandigheden.

zonnebril of goggle

Nu van de goggles even terug naar de zonnebrillen. Ik had de kans om de flat dark blue te testen, een bril die zowel geschikt is in slecht als goed weer. Ik zet de bril ook in beide omstandigheden op en merk dat je inderdaad goed ziet in beide situaties. De bril beschermt goed tegen de zon, maar de lenzen zijn niet te donker in de schaduw. De zonnebril gaat alvast mee tijdens een wandeling in de bergen, maar ook in België. En ik vind hem ook perfect om te gaan lopen en op de fiets.

Mijn Scott zonnebril had nogal donkere glazen waardoor ik tijdens het mountainbiken soms lastig kreeg in het bos.

Een zonnebril op de pistes

Daarnaast testte ik hem ook uitgebreid op de pistes. Ik vind het maar gek, ik mis mijn grootte goggle. Ik heb nogal gevoelige ogen en merk dat het wat koud wordt waardoor mijn ogen beginnen te tranen. Toegegeven ik vind het ook een beetje een gek zicht, in combinatie met mijn helm.  Wat ik wel merk is dat de weerkaatsing van de zon in de sneeuw goed wordt geneutraliseerd.

Conclusie voor mij, geef me op de pistes toch maar een goggle. Die ben je ook minder snel kwijt wanneer je een val maakt. Wanneer je gaat wandelen, fietsen, lopen, .. is deze zonnebril wel ideaal en zeker in de sneeuw. Daarnaast is de zonnebril enorm licht van gewicht! Ga je met toerski’s omhoog, neem dan zeker dit exemplaar mee!

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

2 reacties

Hans · 18 april 2019 op 17:47

Haha… Cescia, dat ik jou op een idee heb gebracht! Maar…..” steevast de piste op met een muts en zonnebril!” …. dat heb ik niet gezegd hè… Als de zon maar even schijnt gaat die mij op. Al jaren.Te fel aan de ogen. Bij heel warm weer kan het zijn dat de helm afgaat ja…. maar dat heb ik deze vakantie toen niet gedaan vanwege de toch wel frisse wind 😉

    Cescia · 19 april 2019 op 07:30

    Haha, oh ja 🙂 Soit, je was de inspiratiebron Hans, dat zeggen niet veel mensen. Ik heb zelf ook wel gevoelige ogen, ik loop hier in België al belachelijk snel met een zonnebril op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *