beatles-in-obertauern

Het was veel meer dan een revolutie in de muziek, het ging volstrekt om een ander levensgevoel. Als een orkaan trokken de Beatles aan het begin van de jaren 60 in de vorige eeuw de ramen en deuren open voor een nieuw opwindend tijdperk. De jeugd was razend enthousiast van deze 4 langharige jongens uit Liverpool. De meiden vielen met bosjes voor hen en de mannen…  tja  wie had zijn bos haar niet hetzelfde als hen zitten. De haardracht is met de tijd natuurlijk weer veranderd maar de populariteit is onveranderd gebleven. Wie in de reacties kan zeggen dat het geen goede muziek was hoeft in ieder geval niet verder te lezen. Graag lezen we in de reacties mensen die een prachtige anekdote hebben over deze 4 boys!
beatles
Wie eindelijk of eindelijk weer de Beatlemania wil proeven, hits als “All You Need Is Love” of “Yesterday” live wil horen, wil meezingen en mee dansen, krijgt hiervoor ruim baan. Op 17 maart 2015 vertelt de musical “All You Need Is Love” het verhaal van de “Fab Four”, vanaf het allereerste begin in de clubs van Hamburg tot en met het legendarische afscheidsconcert in Londen. Meer dan 30 onsterfelijke Beatles-songs krijgen van de band “Twist & Shout” uit Las Vegas een muzikaal en visueel verbluffend authentieke uitvoering.
Obertauern_Beatles_10

Op 19 maart 2015 doet de MAGICAL MYSTERY TOUR Obertauern aan. De multimediashow haalt met muziek, foto’s, films, originele kleding, instrumenten en choreografieën weer de tijdgeest van de Swinging Sixties terug. Als “special guests” komen de stiefmoeder en stiefzuster van Paul McCartney herinneringen ophalen. Fans kunnen uitzien naar songs als Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, Penny Lane, Let It Be en I Want To Hold Your Hand. Alleen hierom zou je al een weekje Obertauern boeken.
csm_backwards_beatles_obertauern_d8a093d41c

De tickets voor de musical en multimediashow kosten elk 53 euro, een combiticket voor beide evenementen is voor 90 euro verkrijgbaar. Kinderen tot 13 jaar hebben gratis toegang, tenslotte leren ze hier wat voor het leven;-)
Obertauern_Beatles_3

In de “Beatles Jubiläumswoche” van 14 tot 21 maart 2015 (zie hier alle info) brengt Obertauern deze unieke atmosfeer weer tot leven. Dan is het namelijk precies 50 jaar geleden dat de vier in het skigebied van Obertauern neerstreken om de film “HELP!” op te nemen. En omdat ze er toch waren, gaven ze in de sneeuwkom ook maar meteen hun eerste en enige concert in Oostenrijk.
beatles

 

Categorieën: Obertauern

Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

5 reacties

Gesloten voor reacties.