Het GFS-model speelt nu al voor Sinterklaas vandaag met hierboven uit de 12uur run een knoeper van een sneeuwkaart voor Europa op 3 december. Sauerland beetje bekaaid, maar verder een soort muur van sneeuw opvallend genoeg juist ook in heel West-Europa. Ik ga maar eens op zoek naar een partner skigebied in de Pyreneeën haha! Als we natuurlijk kijken naar winterkansen dan is dit heel significant, want dat Rusland, WitRusland en Polen in de winter koud zijn dat weten we wel. Nee, als heel Europa mee gaat doen dankzij een superhardnekkige oceaanblokkade dan weet je dat het goed zit! Even afwachten nog hoor! 

Voor deze ergens in een digitale prullenbak belandt, natuurlijk ook nog even dee berekening voor de nacht op 9 december uit de GFS06u. Uit de reacties begrijp ik dat ECMWF niet helemaal meedoet. Maar vergeet dat gewoon even. Geniet!

Tja en dan dit GFS12u ensemble voor Nederland.Hebben we ooit zo’n mooie flatline 5°C onder het klimatologisch gemiddelde gezien? Met dit ensemble zie ik toch wel een betrouwbaarheid tot na Sinterklaas. Maar ik ga me niet bezondigen aan de regel dat ik geen boude voorspellingen doe voor een vorige al dan niet is gescoord. Kortom: we gaan samen afwachten en vloeken op slechte runs  


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

30 reacties

Gesloten voor reacties.