Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

Een te mooie kaart om niet ‘s avonds nog even te posten

check ook eens

30 Reacties

 1. pim schreef:

  zoals eerder gezegd Hajok, ik ben dol op jouw update’s in spannende tijden! mooi bericht!

 2. Afkoeling schreef:

  Leuk weer Hajo.
  Nu het echt spannend wordt, weer een extra bericht.
  Top.

 3. vince schreef:

  2 berichten op een dag, love it! Laat de afkoeling maar beginnen!!

 4. erwin schreef:

  Zou gfs 18uur zo met een echte winterinval komen of gaat gfs ook de zwakkere pluim van EC achterna waarbij 65% van de lijntjes nu toch voor wat verzachting gaat en slecht 35% voor koud weer.

  Over een uurtje weten we meer!

 5. erwin schreef:

  @leo,

  ik heb je bericht gelezen maar kan zelf helaas geen andere conclusie trekken dat de EPS pluim gewoon slechter is geworden. Die 50% van jou zie ik absoluut niet. Kijk naar de lijntjes en ben objectief.. Dat is geen 50% helaas. Of neem je de koudere gfs mee in die 50%?

  http://www.weerplaza.nl/15daagseverwachting/?type=eps_pluim

  • Leo schreef:

   Erwin, thx voor je reactie 🙂 Nee alleen EC. De pluim van weerplaza is mooier omdat ie wat groter is. De 10daagse had ik op knmi bekeken. Desalniettemin blijft het moelijk geneuzel met al die lijntjes zo dicht op elkaar, ook al omdat je de info erachter (drukverdelingen etc.) niet ziet. Maar ook nu blijf ik van mening dat de situatie niet structureel verslechterd is. Sterker: er lijkt wat afsplitsing en dus langzaamaan wat zekerheid te ontstaan. Ik heb het trouwens met name over de periode 3/12 – 6/12. Daar zie ik nu eigenlijk 3 clusters (ruwweg geschat gelijk in aantal, want let op we moeten aan een totaal van 50 komen): een winters (met ijsdagen), een licht winters (overdag net boven 0), en een warm. Gezien die splitsing en spreiding heeft het volgens mij geen zin verder te kijken dan pak m beet 6/12. Spannend hoe het zich de komende paar dagen gaat ontwikkelen!

  • erwin schreef:

   @leo,

   ik zie idd drie tubes die jijook vermeld… Vanmorgenhad ik een beter gevoel dan nu maar morgen kan dat idd weer anders zijn…
   Ben erg benieuwd of gfs wel met de derde goede run komt zo..

   Laten we ons daar nu maar ff op focussen! Ook jij bedankt voor je reactie. Vind discussies op een forum met andere weercracks zoals jij, Ab, afkoeling en Ronaldo altijd interessant !

  • Ronaldo schreef:

   Ook wederzijds @ Erwin 🙂

 6. Hajo schreef:

  @vince: kijk nog ff terug naar 11-stedenfase in februari. Toen toch wel 4 berichten per dag! 😉

 7. Leo schreef:

  Mooi bericht weer idd!
  EC15daagse met bijbehorende staafdiagrammen voor De Bilt is toch wel iets minder. Vooral de sneeuwkansen vanaf zondag zijn flink gereduceerd. Maar zoals gezegd: vanaf 3/12 een duidelijke tweedeling; lijkt een maak / breekpunt te zijn. Nu idd de gfs 18h nog zien. Altijd goed voor een verassing tenslotte. Ensemble daarvan mag ik niet zien; hoor dan op bed te liggen. Maar ik beloof niets 🙂

 8. erwin schreef:

  @leo,

  ik denk dat maandag een dag wordt waarop echt duidelijk wordt hoe de invulling van de blokkade er uit gaat zien, wat de positie van het laag wordt (Zuid oostelijk genoeg voor winterinval in LL of niet) en dus of er een echte winterval op termijn komt of dat er weinig gaat gebeuren. Laten we allemaal hopen op die winter in LL. Voor de Alpen ben ik niet bang, die heeft 2-0 heeft Hajo in de pocket!

 9. erwin schreef:

  @leo,

  ik denk dat maandag een dag wordt waarop echt duidelijk wordt hoe de invulling van de blokkade er uit gaat zien, wat de positie van het laag wordt (Zuid oostelijk genoeg voor winterinval in LL of niet) en dus of er een echte winterval op termijn komt of dat er weinig gaat gebeuren. Laten we allemaal hopen op die winter in LL. Voor de Alpen ben ik niet bang, die 2-0 heeft Hajo in de pocket!

 10. erwin schreef:

  @Hajo,

  Aardige diepvriestemperaturen in gfs 18uur voor oostelijk deel zwitserland, westelijk deel oostenrijk en zuid duitsland in de nacht naar zaterdag 1 december!

 11. tom schreef:

  als inderdaad de gfs ook direckt de EC volgt heb ik er geen goed oog meer in en zullen wat langer moeten wachten op serieus winterweer

 12. erwin schreef:

  in GFS 18uur grote kansen op sneeuw op 4 december in Belgie en Zuid NL.

 13. erwin schreef:

  GFS 18 uur komt toch wel met een redelijke run. Niet echt meteen volop winterweer maar overdag temperaturen uiteindelijk iets boven nul en in de nacht rond of net iets onder nul. Neerslagkansen zijn in deze run groter waarbij zeker Belgie en Zuid Nederland regelmatig met neerslag (ook sneeuw) te maken zullen hebben.

  Zo is deze gfs voor de derde achtereenvolgende keer redelijk winters terwijl EC vanavond dus wat tegenviel…

 14. Afkoeling schreef:

  Maandag 3 december tekent GFS 9 cm sneeuw in voor oosten van het land.
  Voorderest is de run ook goed, met genoeg winterpotentie .
  Truste 🙂

 15. erwin schreef:

  @leo, weet jij waar die cm kaart te zien is?

 16. Afkoeling schreef:

  Het zijn er zelfs 10 geworden 😉

 17. Ab schreef:

  Nieuwste GFS hoofdrun van 00u gaat mee met de EC van gisteravond. Ook hier vanaf 2dec toenemende depressie activiteiten vanuit het westen en ook nog eens een te NO gepositioneerde laag. Met als gevolg dat het hogedruk ruggetje afbreek boven de oceaan en er zelfs weer een WC circulatie ontstaat op de GFS kaarten van 00u vanaf 3dec met dan weer zachter weer tot wel 10gr voor west NL op 3dec. UKMO 00 wil hier helemaal niets van weten en komt nog altijd met een veel zuidelijker gelegen laag op 120/144h vooruit (1/2dec) vergeleken met de GFS oper run 00u. En ook bij UKMO een sterkere rug van hogedruk boven de oceaan waardoor er op 2dec genoeg hogedruk activiteit aanwezig is in noord-europa en dat zorgt ervoor dat die depressie naar het zuiden wordt gedrukt en NL gewoon in de kou zit vanaf 1/2dec. Zie hier maar het verschil op 144h (2dec) http://www.meteociel.fr/ukmo/runs/2012112600/UW144-21.GIF?26-05 en GFS 144h vooruit modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/runs/2012112600/gfs-0-144.png?0 Nog altijd dus grote onzekerheid vanaf a.s weekend voor de LL. En voor de Alpen komt het wel helemaal goed met een dik pak sneeuw. Tot laterrr

  • sjaco schreef:

   Enkele dagen geleden kon je al op de gfskaarten met luchtdrukverdeling zien dat het geen winter wordt in LL.

   Dit werd toen afgedaan door mij te melden het is een warme Uitbijter, je ziet het niet goed.

   Vanavonged zullen we waarschijnlijk wel weer berichtjes krijgen dat er potentie is rond 10 december, en zo hobbelen we voort

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.