Het GFS-model speelt nu al voor Sinterklaas vandaag met hierboven uit de 12uur run een knoeper van een sneeuwkaart voor Europa op 3 december. Sauerland beetje bekaaid, maar verder een soort muur van sneeuw opvallend genoeg juist ook in heel West-Europa. Ik ga maar eens op zoek naar een partner skigebied in de Pyreneeën haha! Als we natuurlijk kijken naar winterkansen dan is dit heel significant, want dat Rusland, WitRusland en Polen in de winter koud zijn dat weten we wel. Nee, als heel Europa mee gaat doen dankzij een superhardnekkige oceaanblokkade dan weet je dat het goed zit! Even afwachten nog hoor! 

Voor deze ergens in een digitale prullenbak belandt, natuurlijk ook nog even dee berekening voor de nacht op 9 december uit de GFS06u. Uit de reacties begrijp ik dat ECMWF niet helemaal meedoet. Maar vergeet dat gewoon even. Geniet!

Tja en dan dit GFS12u ensemble voor Nederland.Hebben we ooit zo’n mooie flatline 5°C onder het klimatologisch gemiddelde gezien? Met dit ensemble zie ik toch wel een betrouwbaarheid tot na Sinterklaas. Maar ik ga me niet bezondigen aan de regel dat ik geen boude voorspellingen doe voor een vorige al dan niet is gescoord. Kortom: we gaan samen afwachten en vloeken op slechte runs  


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

30 reacties

Gesloten voor reacties.