vonn-fr35-rbring-2016-5-1-941x529
Gisteren zag ik wat mooie tweets voorbij komen van Lindsey Vonn die Max Verstappen om hulp vraagt. Een Lindsey Vonn die je om hulp vraagt, daar droomt iedere man toch van? De heldin op ski’s die ook gesponsord wordt door Red Bull net als ‘ons Max’, reed van de week op de Red Bull ring enkele rondjes in een formule 1 auto van Red Bull. Zo hard als ze op de latten is, gaat ze ook een uitdaging op 4 banden en 500pk niet uit de weg. Nadat Max verstappen bij Lidsney had geïnformeerd of ze eventueel wel testrijder wilde worden Bij Red Bull antwoordde ze dus zo:

https://twitter.com/Max33Verstappen/status/743060291332780032

 

https://twitter.com/Max33Verstappen/status/743064885886636032

https://twitter.com/lindseyvonn/status/743066173915463681

In het weekend van 3 juli zal ook Max weer vol voor de punten gaan op het thuiscircuit van Red Bull. Maar eerst aankomend weekend het splinternieuwe ‘stratencircuit’ van Baku met een lengte van 6 kilometer en een recht stuk van 2,2 kilometer. Zelf denk ik dat Mercedes hier de overhand zal hebben omdat ze gewoonweg meer vermogen hebben en zij zullen op het ellenlange rechte stuk tienden tot enkele secondes pakken op de concurrentie. Zelf Nico Rosberg denkt erover om zijn krantje te pakken in de cockpit tijdens dit stuk waar de 360 km/u behaald kan worden. In de rest van het filmpje wat hij poste zie je onder andere Felippe Massa, David Coulthard, en natuurlijk Max Verstappen. Nico is zo vriendelijk om wat extra passagiers mee te nemen met zijn privéjet. Ps. Wat Coulthard aan het einde van het filmpje in zijn onderbroek doet weet niemand.

Ook al zal Mercedes in Baku oppermachtig zijn waar ik vanuit ga, heeft Red Bull natuurlijk een troef in handen in de vorm van Max Verstappen die overduidelijk zijn talent heeft laten zien de laatste races. Ja, ook in Monaco heeft hij zijn talent laten zien ondanks zijn crash. Door het verdedigen van P4 tijdens de grote prijs van Canada is Max ook uitgeroepen tot ‘driver of the day’. En natuurlijk vinden wij dit helemaal terecht. Rosberg had zijn banden totaal vernacheld tijdens zijn diverse inhaal pogingen op Max, en door Max zijn sterke verdedigingskunsten kwam Rosberg niet verder dan een spin en uiteindelijk nog P5.

Toch mooi om te zien dat alles buiten het circuit er gemoedelijk aan toe gaat. Wat denken jullie van het nieuwe circuit van Baku en wat gaat Max doen? Voor Ricciardo eindigen en voor Ferrari of wordt het toch billenknijpen omdat het wederom een ‘stratencircuit’ is en Max daar nog geen foutloze race heeft op gereden? Let me know.

Op dit moment bekijken Verstappen en teammaat Ricciardo het lange rechte stuk:

foto: Twitter @maxverstappen33

foto: Twitter @maxverstappen33

Foto’s Lindsey vonn: Redbull.com

 


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

3 reacties

Gesloten voor reacties.