Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Een sneeuwrijk dagje Kleinwalsertal in 12 tweets van Hans ter Braak

check ook eens

17 Reacties

 1. Hajo schreef:

  Ik kopieer hier even een reactie van Valentijn bij ochtendbericht:

  Vandaag met klanten een mooi rondje gereden. Prachtig de verschillen kunnen waarnemen binnen de noordstau. Via Piesendorf – Pass Thurn – Brixental – Wörgl – Ellmau – St Johann i.T – Wadrain – Lofer – Unken – Salzburg en via Bisschofshofen weer naar huis. De gebieden rondom de Skiwelt hadden duidelijk veel sneeuw (20-30 cm) vannacht gehad, echt diep winters en onderweg soms zware sneeuwval. Het laag gelegen Unken (ca 550m) had bijna 40 cm sneeuw. De stad Salzburg een cm of 5. Hier in Piesendorf ca. 15cm nu, terwijl Schüttdorf met net aan 5cm en met zelfs nog grassprieten uit de sneeuw nog minder bedeeld is. Terwijl in Zell am See zelf weer 20cm blijkt te liggen. Heel bijzonder om te zien die grote verschillen op soms een paar km afstand van elkaar. Eén ding is zeker: de Noordalpen hebben dik winter.

  Morgen dagje vrij en dan gaan we even poeder happen. Saalbach zal vast een cm of 30 gehad hebben… Iemand ter plaatse?

 2. Hajo schreef:

  Een andere sneeuwtopper is Zwarte Woud:

  Erg veel sneeuw in Zwarte Woud. Harde wind heeft sneeuw meters hoog opgeblazen. Video zie: http://wswm.nl/zwarte-woud

  Geplaatst door Wintersportweer op zaterdag 16 januari 2016

 3. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Wat een prachtige locatie is dat huis van Hans ter Braak toch zeg!
  http://www.mittelberg.org/
  Altijd ligt er sneeuw en als het even echt sneeuwt hebben hun de hoofdprijs in het sneeuwzekere kleinwalsertal.Ik geniet altijd enorm vd tweets van Hans en ga er zeker een keer kijken,Denk dat het altijd wel goed vol zit op deze locatie:)

 4. Gijs schreef:

  Het zwarte woud is inderdaad goed bezig qua sneeuw.
  Heel de week zitten dubben, zaterdag skien op de feldberg of mountainbiken?
  Heb voor het laatste gekozen. Wat een topdag! Elk weertype gezien vandaag.
  -> https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/3000796842.jpg
  -> https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/6953214136.jpg
  -> https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/4250060194.jpg
  -> https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/7428142838.jpg

 5. nils schreef:

  In het kleinwalsertal hebben wij ook een keer op dezelfde hoogte als het voetbaldoel op de sneeuw gelopen! Noordstau is daar bizar!!

 6. Stefan Kaptein schreef:

  Net Eric gesproken in het Brixental. Toch wel vreemd dat er mensen zijn die 20 tot 30 cm sneeuw zijn tegen gekomen vandaag terwijl Eric hooguit 9 cm op de auto heeft liggen. Nu weet ik dat het voor veel mensen moeilijk is om sneeuwhoogtes in te schatten en daarom wordt dat ook vaak te hoog ingeschat.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Ok stefan ik heb familie in hopfgarten zitten en die melden toch echt17 cm neuschnee op 900mtr hoogte in een gasthof!!!!!

   • Valentijn schreef:

    Ga maar eens naar de andere kant vd skiwelt aan de zijde van Ittet, Scheffau, Ellmau en Going 😉 alleen al hoe de langlaufloipes daar geprepareerd werden zag je dat het dik pak betrof door het hoogteverschil tussen geprepareerd en ongeprepareerd

 7. Roland schreef:

  Beste heer Kaptein, de afgelopen dagen niet of nauwelijks op het forum geweest. Mogelijk allemaal iets te positief? Laat mensen toch geloven hoeveel sneeuw zij meten. Deze sneeuw is een heerlijkheid voor en ieder die de komende maanden gaat skiën.

  • Stefan Kaptein schreef:

   Klopt is zeker een heerlijkheid en is heel hard nodig. En wat mensen willen geloven moeten ze zelf weten. Ik stel alleen even vast dat er heel veel mensen hier waarschijnlijk ook een l.l van 30 cm hebben. Ben wel benieuwd wat er vanacht nog bij gaat vallen in Skiwelt.

   • Eric | schreef:

    Stefan, hier in Brixen ligt echt max met afronding naar boven 10 cm op auto. Vandaag in het gebied geweest en als ik het moet afronden naar boven dan is er max 20 cm op de toppen bij gekomen maar daar zijn we natuurlijk wel blij mee. Op de dag heeft het gesneeuwd klopt alleen heeft dat absoluut geen centimeters aan sneeuw gegeven. Ik hoop met je mee dat er nog wat bij gaat komen. Op dit moment is het kurkdroog en je hoort wel in het hele dal maar ook hogere op de kanonnen aan staan.

 8. Niels Weverling schreef:

  Hans,
  Leuk om te lezen, ik ben op dit moment in Mittelberg en bewonderenswaardig hoe alles in goede banen word geleid
  Het is lang geleden dat ik zulke sneeuwval heb meegemaakt, ongelofelijk!! Het zicht om te skiën is matig, dus ik hoop dat de zo’n nog doorkomt.
  Succes Hans!

 9. Robbie schreef:

  Vandaag aangekomen in Val Gardena, vrij harde wind en koud maar de pistes leken vanuit het dal gezien er goed hard bij te liggen. Ski’s laten waxen en slijpen en dan zien we morgen wel hoe het er allemaal bij ligt

 10. Adrie schreef:

  Afgelopen week doorgebracht in het Montafon gebied. De eerste keer sinds jaren dat ik niet of nauwelijks zon heb gezien. Alleen gistermiddag, een waterig zonnetje door waardoor de Alpenwereld een ander gezicht kreeg en het skien een stuk soepeler ging dan dat je met sneeuwval en laaghangende bewolking je weg naar beneden zocht. Vanochtend vroeg vertrokken in de hierboven bejubelde sneeuwval en met bewondering gekeken naar de efficiency die de Oostenrijkers aan de dag leggen met hun nationale sport ‘sneeuwvrij houden’ van hoofd en zijwegen. Moe maar voldaan kijken we met veel plezier terug op de Montafoner gastvrijheid en de prima skigebieden.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.