Ik heb net de nieuwe hoofdcategorie “And Now For Something Completely Different” aangemaakt. Daar zal ik soms ook wat mijmeren over dingen of een ander aan het woord laten. Vanavond JP Sears die zich sinds Corona ook van pure spirituele komedie is gaan bewegen naar systeemkritische video. Deze sorry aan Facebook is gewoon wel erg goed en authentiek. Deel zo je wilt met derden …

Enne O ja. We houden hier allemaal van wintersport, sneeuw en natuurijs! Dat pakt niemand ons af. Hoewel?

Categorieën: ANFSCD

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Karin Singeling · 20 december 2020 op 12:23

Goed! Ik heb op Facebook de groep En Wel Hierom gemaakt, net zoiets. Daar spuw ik mijn gal, met knipoog. Succes!

Hajo · 20 december 2020 op 12:24

Kom op zeg? Echt niemand een thumbs up voor deze briljante tragikomische sketch van JP Sears? Op FB tenminste wel 4 duimpjes.

    Kirsten_dl · 20 december 2020 op 13:33

    Oh jawel hoor, op YouTube heeft ie van mij meteen een thumbs up gehad maar facebook us wat minder bezocht de voorbije maanden.
    Wanneer je in een discussie verwikkeld raakt en je mening schrijft en mensen jou daardoor kanker gaan toewensen eindigt het voor mij.
    Ik heb op zowel smartphone als tablet de facebook app verwijderd en ik kan het alvast iedereen aanraden, het is een ware verademing !

Aart · 20 december 2020 op 18:30

Top video.
Feesboek? Jaren geleden al in de ban gedaan. LinkedIn volgt. Internet dreigt aan zijn eigen succes ten onder te gaan. De mensheid is ook niet geschikt voor 1-en en 0-en. Kijk naar de hack van diverse Amerikaanse ministeries en overheidsdiensten. De NSA te kakken gezet. Lees het boek: het is oorlog, maar niemand die het ziet. Schrikbarend! Daar zijn de cookiemonsters kinderspel bij. Gebruik de browser Brave, scheelt een hoop reclame 🙂
Delen met derden? Het heeft weinig zin. De tweedeling in de samenleving is een feit. Als je de overheid niet gelooft ben je een wappie. Punt. Geen discussie meer mogelijk.

En dan is een nog besmettelijker variant van sars-covid-2 onderweg. Maar gelukkig kan het gloednieuwe mRNA vaccin daar gewoon aan aangepast worden. Betekent dat dan 2 injecties?

Gesloten voor reacties.