Ja echt waar, dit was zondag. Als je hoog genoeg zat was die dump dubbeldwars binnen. Maar zoals je waarschijnlijk weet moet je heel hoog gezeten hebben om de alpenmoesson als dump te definiëren. Hajo berichtte er al over, in Tignes op 2100m had het geregend, oke ik geef toe dat het op de foto hierboven ook later even heeft geregend. Maar nee dit is geen Frans skidorp met hoogbouw, dit is Zwitserland in haar puurste vorm, ik presenteer Val d’Anniviers. Chandolin om precies te zijn, een chaletdorpje tussen de bomen op 2000m(!) hoogte.

Grimetz

Grimetz

In Val d’Anniviers is ieder dorpje authentiek en nog onontdekt door het massatoerisme. Voorloper van authenticiteit (of moet ik dan achterloper zeggen) is het dorpje Grimetz, alsof de tijd heeft stil gestaan. Er is alleen 1 hypermodern gebouw en dat is het dalstation van de verbindingslift met het gebied van Zinal. Over nieuwe liften gesproken, ze laten er geen gras over groeien want begin dit seizoen werd nog een nieuwe lift in St. Luc geopend. Deze snelle 6-zitter brengt je naar 2600m en verzorgt daar de verbinding met Chandolin en tevens een prachtig panorama, zie hieronder voor het panorama van gistermiddag

zinal nieuwe lift

Het smalle inner-alpine dal zorgt niet alleen voor de mooiste vergezichten maar ook voor top-condities! De sneeuw blijft hier langer goed dan in de klassieke stauzones en ook dankzij de hoogte van Val d’Anniviers zit je hier eigenlijk vanaf half november tot ver in het voorjaar wel goed. Niet overtuigd? Check dan even de webcampagina. Wat mij betreft heeft het gebied ook een van de mooiste webcams van de alpen, hij staat in Zinal en kijkt richting het einde van het dal. Wat vind jij? Heb jij een mooiere post hem dan in de reacties!

zinal webcam

De sneeuwzekerheid en topconditiezekerheid geeft Val d’Anniviers de mogelijkheid om 26 maart nog honderden wintersporters hetzelfde spoor te laten skiën/boarden. Dan organiseert Vercorin de langste slalom ter wereld! Maarliefst 300 poortjes moet je passeren over 1000 hoogtemeters. De fanatiekelingen zullen zich natuurlijk als gekken in het diepe storten, maar over het algemeen zal het een hele gezellige competitie worden met kinderactiviteiten, livemuziek en zelfs een tussenstop in de slalom voor als je een biertje nodig hebt om het vocht aan te vullen ;-). Want meedoen is belangrijker dan winnen, toch? Ohja niet vergeten, snowboarder of telemarker, als je glijdt mag je meedoen aan de “The 300-gate challenge”.

Heb ik je al genoeg uitgedaagd om mee te doen? Of ben je je spullen al aan het pakken vanwege de topcondities? Hij staat in ieder geval op mijn lijstje!


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

8 reacties

Gesloten voor reacties.