Wellicht is de openingsfoto een beetje vreemd, maar dat is met een reden. Gisteren vroeg Paul, een van de vaste reageerders,  of ik wist wat het weer voor volgend weekend zou worden. Mijn antwoord op die vraag was dat het volgende weekend eigenlijk nog best ver weg is. Volgend weekend begint tenslotte met vrijdag de 13 -de!! Whoeps!

NL

En wat zien we als we naar de bovenstaande pluim kijken ? Dan is alles zeker voor de komende week, behalve richting het weekend. Jammer dat nu net op vrijdag wederom een behoorlijke spreiding te zien is. Vrijdag de dertiende. Brengt het geluk of ongeluk voor Paul of voor ons? Oei, wel veel leden gaan voor nog koeler, maar niet veel leden gaan voor warmer weer. Ik zou me helemaal te pletter duimen voor een beter en warmer vervolg van de nazomer tegen volgend weekend. De temperatuur blijft dan wel wat achter maar van dikke neerslag is geen sprake. Wishing all the best for and after Friday the 13th.

]

Eigenlijk is het een gelopen zaak voor aankomende week. Stukken koeler, geregeld kans op neerslag en de (na)zomer is zelf even op vakantie, lijkt het. Groot gelijk want het heeft de afgelopen weken voldoende zijn best gedaan. Als ik mij de afgelopen weken een drie slag in de ronte zou heb gewerkt en het end in mn bek zou hebben gehad (typisch Amsterdamse en Noord Hollandse uitdrukkingen) dan zou ik ook even vakantie nemen. Komende week wordt de regie overgenomen door een koud hoogte laag. En het kreng komt juist boven ons hoofd kamperen. Met alle respect, ga lekker kamperen boven Frankrijk of weet ik veel waar, maar niet boven ons hoofd alstublieft!! Alle gekheid op een stokje, het is zoals het is, helaas. Komende week gematigde temperaturen.

Rtavn12617[1]

Zoals het er nu uitziet wordt woensdag het dieptepunt van de week. Best fris, met alleen in het noordoosten een krappe 18° C. Teleurstellend natuurlijk, maar we zijn erg verwend de laatste tijd. Gelukkig loopt de temperatuur weer op na woensdag en zien we de 20° C alweer in zicht tegen het weekend. En kijk eens naar de alpen? Dit zijn de maximum temperaturen voor woensdag.

Ja ja. De eerste sneeuw is te zien op woensdag. Net boven de 1000 meter. Kriebel kriebel? Nou bij mij wel. Maar niet teveel van aantrekken. De volgende dag is alles alweer gesmolten. Zodra er echt een winterse uitbraak op de kaarten staat zijn wij echt de eersten die daarover berichten. We zijn niet voor niets WINTERSPORTWEERMAN. Sneeuw en kou forecasten zit in ons bloed. 🙂 

En kijk nu eens! Een voorbode voor de kaarten die we in de winter gaan plaatsen? Wauw…. 8 cm in Vorarlberg en Tirol. Kijk aankomende week maar eens op Kaikowetter en scroll naar Engadin. De hogere pistes kunnen daar zomaar wit kleuren.  Lekkah.

Tja….en voor de echte sneeuw moet je toch echt naar het zuidelijk halfrond op dit moment. Wellicht wordt het een beetje eentonig, maar voor de beste condities moet je in Nieuw Zeeland zijn.  ” Mount Hutt is open “ en met elke dag hele dikke sneeuw de komende week. Vandaag met een sneeuwgrens rond de 1300 meter, maar de komende dagen dalend onder de 1000 meter. En hé, het skigebied van Mount Hutt begint pas rond de 1400 meter, oplopend tot 2100 meter. Jaloers makende  omstandigheden naar mijn mening. Maar we pakken ze komende winter lekker terug. Niet alleen met dikke sneeuw in de Alpen en geweldige omstandigheden, maar ook met vette vorst voor de Lage Landen. Met veel sneeuw en schaatsplezier voor jong en oud. Daar maak ik mij sterk voor!! En jullie??

K3

We hebben in Nederland en België een nieuwe vorst gekregen dit jaar.  Laat ze aankomende winter streng regeren. Dan zijn wij tevreden. De vorst heerst over de Lage Landen….in ieder geval vanaf, laten we zeggen, begin december?  Iedereen een fijn weekend.

Categorieën: Nieuws

Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

22 reacties

Gesloten voor reacties.