Het is voor velen van ons de leukste vakantie van het jaar: wintersporten met het hele gezin. Samen van de piste, een lekker hapje eten en ‘s avonds spelletjes spelen. Als de kinderen het naar hun zin hebben, ontspan je zelf ook… toch? Belangrijk is dan wel dat het dorp waar je naartoe gaat ook leuk is voor de kids. Is er een goede oefenweide voor de kleintjes en een fijne skischool? Wij gingen voor jou op onderzoek uit en vonden een aantal zeer kindvriendelijke gebieden.

Serfaus – Oostenrijk
Er rijden geen auto’s in het dorp, er is een eigen lift voor kids én zelfs een eigen restaurant voor de kleintjes. We hebben het over Serfaus in Oostenrijk, misschien wel het meest kindvriendelijke skigebied van de wereld. In het hoogseizoen zijn er Nederlandse, pedagogisch geschoolde skileraren die jouw kind het plezier van het skiën willen bijbrengen. Op de ‘Kinder-Schneealm’ kan de hele dag worden gespeeld. En ondanks dat dit familiedorp bekend staat om de goede faciliteiten voor kinderen, kun je ook ‘s avonds de après-ski nog induiken.

Châtel – Frankrijk
In Portes du Soleil, één van de grootste skigebieden ter wereld, vind je het Franse dorpje Châtel. In dit skidorp zijn ontzettend veel mogelijkheden die de wintersport met je kinderen extra plezierig maken. Zo zijn er twee sneeuwtuinen om je kids kennis te laten maken met skiën, is er een crèche die voor de kleinsten vanaf vier maanden kunnen zorgen én er zijn drie gebieden om te sleeën. En hebben jullie een dagje even geen zin om te skiën… dan is er ook een bowlingbaan!

Grächen – Zwitserland
Ben je geen fan van enorme skigebieden en bevind je je liever in een wat kleiner, authentieker wintersportgebied? Dan is het Zwitserse dorpje Grächen wellicht wat voor jou. De pistes hier zijn in totaal maar 42 kilometer, dus verwacht geen lange skitochten. Dit wordt echter wel gecompenseerd met rustige pistes, geen wachttijden en de charme van een authentiek dorpje. Voor kinderen is er een hoop mogelijk. Er is een mooi kinderland, goede skischolen en speciale gondels. Kortom: een ideaal gebied voor wie er met de kids een wat rustiger gebied wil opzoeken!

Filzmoos – Oostenrijk
Aan de oostkant van de Salzburger Sportwelt vind je op 1.057 meter hoogte het Oostenrijkse dorpje Filzmoos. Een gebied met veel vlakke pistes, wat dit een bijzonder geschikt wintersportgebied maakt wanneer je met je kinderen op vakantie bent. Ook vind je hier een goede skischool, kun je rodelen wanneer je een dagje niet wilt skiën en is er een kinderland aanwezig.

Mocht je naast een kindvriendelijk wintersportgebied ook op zoek zijn naar een kindvriendelijke auto: maak kennis met de nieuwe Renault Captur en Kadjar. Met deze crossovers rijd je veilig naar de plek van bestemming. Heel veel plezier met de kids!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.