Afgelopen maandag ochtend rond 12.00 aangekomen in königsleiten in de Zillertal Arena na een overnachting te hebben gehad in het Duitse dorpje Leutkirch. Het had de dag er voor lekker gesneeuwd dus hadden wel verwacht dat de sneeuwkettingen op de gerlospas om de banden moesten. Gelukkig hebben we contacten in dit gebied die ons zeer goed de situaties op de weg konden vertellen. We kwamen aan in königsleiten waar we na onze spullen hadden gedumpt in ons appartement (wat vlak voor de Dorfbahn ligt) natuurlijk direct de piste zijn op gegaan. Het weer was ligt bewolkt en de zon kwam er af en toe nog doorheen. Al snel werd de bewolking dikker en dikker en zijn we naar beneden gegaan om ons appartement maar eens van dichtbij te bekijken.
IMG_2005

IMG_1991

Zoals jullie in de filmpjes van ons hebben gezien heeft het gisteren de gehele dag gesneeuwd. Tot laat in de nacht heeft het lekker doorgesneeuwd. De complimenten voor de mensen die hier de wegen de gehele dag schoon gehouden hebben zodat automobilisten vanuit andere omliggende dorpjes hier altijd weer kunnen komen. Wij waren gister op de Gerlosplatte te vinden waar het heerlijk skiën is. Dit gebied is heerlijk overzichtelijk en de pistes zijn lekker breed. Uiteindelijk werd het zicht slechter en zijn we naar beneden gegaan om heerlijk uit eten te gaan.

Deze dump die gisterochtend begon heeft uiteindelijk tussen de 30 en 50 cm verse sneeuw opgeleverd. Gisteravond ging het nog gewoon door. Prachtig! Vandaag bij dageraad was dump Martin voorbij en trok het hier helemaal open. Zo wil je wakker worden wanneer je op wintersport bent. Een dag sneeuw en ‘slecht’ weer moet kunnen in een vakantie.
20150127_181411

20150128_075927

Een schitterende dag hebben we vandaag gehad. Natuurlijk kwamen er op de rode en zwarte pistes wel de bekende heuvels tevoorschijn en was het af en toe flink werken in de dikke laag poedersneeuw. Gelukkig hebben we geen enkele banaan of helikopter gezien vandaag.
IMG_2058
20150128_091143

IMG_2054

We hebben geprobeerd het gehele gebied door te skiën tot Zell am Ziller aan toe. Dat is niet zo heel moeilijk wanneer je goede pistes en prima zonnig weer hebt zoals we vandaag hadden. Wat wel een echte benenbreker vandaag was, was de afdaling vanuit Gerlos naar königsleiten. Deze zwarte piste wat tevens de enige mogelijkheid is buiten de lift om naar beneden te komen leek wel een buckelpiste aan het einde van de middag wat begrijpelijk is na een dump van 30 a 40 cm. Desalniettemin hebben we tot n u toe 3 verschrikkelijk verschillende maar geweldige dagen gehad. Morgen nog 1 dag en dan vrijdagochtend weer naar huis.
20150128_114543


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

11 reacties

Gesloten voor reacties.