Net geen strenge vorst in Groningen, maar wat was het een frisse dag gisteren. En vannacht bereikte ook De Bilt matige vorst. Morgen kijken waar we staan qua Hellmannen.

Groningen, Drenthe en een flink stuk Friesland sluiten deze vroege episode van winter 2021-2022 in stijl af met een ijsdag. Ik zag ergens een eerlijke opmerking langskomen van iemand die zei: “We kunnen allemaal wel mopperen, maar hoe lang is het niet geleden dat we zo’n mooi koude kerst hadden?”

Want kijk nu toch eens aan!

En tja. Nu zitten we in de fase van loslaten. We gaan hard omhoog qua temperatuur. De lockdown jaarwisseling wordt subtropisch. Dus bewaar dat vuurwerk maar voor een dag aan het einde van de lockdown of beter nog aan het einde van de pandemie. Een goede maatstaf voor of we weer terug gaan naar de oude normaal zal zijn of we volgend jaar weer gewon vuurwerk mogen afsteken. Een mooie traditie om demonen uit te bannen. En ben ik naïef als ik geloof dat demonen bestaan en dat we ze inderdaad in een permanent gevecht van ons af moeten slaan? Als je bijvoorbeeld Nederland een beetje gaat haten vanwege dit toch wel zielige klimaat. Zulke lage winterkansen en zo vaak gaat het mis. Als je het verder goed hebt in Nederland gewoon loslaten…. elke nieuwe dag is een dag dichter bij de volgende Elfstedentocht, is een gevleugelde uitspraak.

Niet met blote oog te zien, dus geniet van het plaatje. Lees eventueel nog even mijn artikel over de lancering van de James Webb telescoop.

In de westalpen komt wat neerslag langs vandaag. Oostenrijk en de zuidkant hebben een fraaie dag zoals hier in Innsbruck. Idee: spaar je donaties even tot mijn verjaardag 31 december. Zou leuk zijn. Geniet van een nog redelijke tweede kerstdag. Pas helemaal einde middag schuift uit het zuidwesten regen binnen.

Categorieën: Loslaten

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Frans · 26 december 2021 op 20:33

In Noordlaren vanavond zelfs de eerste marathon op natuurijs!

kirsten_dl · 27 december 2021 op 09:54

De voorpret was mooi, té mooi weer want de afwerking liet te wensen over.
Hopelijk een volgende keer meer geluk. 🙂

Gesloten voor reacties.