Gisteravond plaatste ik eindelijk weer eens een avondupdate. Ultrakort. Een mooie kiek van fotowebcam.eu. En ineens stroomden de kiekjes binnen van sneeuw in Nederland. Ik had géén idee. Natuurlijk had ik het in weerberichten diverse malen genoemd, maar de exacte timing ontging me plus dat ik het superdruk heb momenteel op alle fronten. Neem dat positief,. Het gaat me voor de wind en dat ga je aan dit platform ook terugzien. Ik beloof jullie weer avondupdates in alle fantastische winters die gaan komen. Maar omdat de kiek van de Hohe Salve vanochtend zo tof is krijgt die toch net even voorgang boven de Hollandse kiekjes van jullie. Hoeveel sneeuw boven? 7cm schat ik.

Uitgezoomd is het zo’n droomplaatje. Snel door met de Hollandse kiekjes ….

Schitterend! Bedankt. Ga vandaag nog even door en vooral ook bij de volgende sneeuwval in het zuid-oosten en in Vlaanderen want die wordt bijzonder.

Misschien wel 5cm in de planning. Met een maximum in de oluim van 12,5cm zelfs.

De regenpluim is 2,5 millimeter hoger dus er zit natte sneeuw bij. En heus zullen de andere delen van Nederland ook nog verrast worden.

Hier de sneeuwval in het Europese model. Die doet eindelijk ook mooi mee in de berekening van de sneeuwval terwijl het voorheen enkel regen was.

Mark verrast me vanochtend met een hele mooie sneeuwmeter. Die komen volgend jaar beschikbaar in de nieuwe shop op deze website met vermoedelijk een nieuw logo. Ben benieuwd wat hij donderdag gaat insturen qua centimeters.

In de Franse Alpen heeft het ook al gesneeuwd natuurlijk zo lezen we in de reacties. Mooi laagje maar het is nog niets. De sneeuwplosie staat er weer helemaal op vanochtend. Ongelofelijk.

Hier het bijbehorende ensemble. Met de mega dump tussen 8 en 11 maart nog pure meteofiction.

Dat is deze dump.

De oostelijke Alpen worden ook weer dikker getrakteerd met hier en daar een sneeuwgrensprobleempje maar dat is later te bezien. Eerst maar eens even genieten van….

… een hele mooie winterse fase! Kijk maar eens naar de sneeuwgrens in deze berekeningen. Strak laag dus. Waarbij ik me wel verbaas over de middagtemperaturen die zijn aangegeven. Mmmm. Help ff uitzoeken wat hier aan de hand is ajb. Ik zie in het Amerikaanse ensemble lage maxima vanaf 5 maart in elk geval en idd nog meerdere dagen met +5 in het dal. Fijne dag allemaal. Ik ga de pistes op voor weer een dag met het mooiste beroep van de wereld…

Ja en het was ijzig!! Ideaal voor mijn leerlingen om beter te leren roetsjen. De 3 helden op deze foto hebben de zwarte zuidwand van de Hohe Salve overleefd gisteren. Chapeau!


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

35 reacties

Gesloten voor reacties.