Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de mooiste hutten of maak er zelfs een 4-daagse wandeling van!

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

ECMWF model gooit handoek in ring, veel sneeuw Alpen

check ook eens

73 Reacties

 1. Eric schreef:

  Orf.at geeft vanaf donderdag sneuuwval op in tiro met sneeuwvalgrens tussen 1000 en 1600 meter

 2. erwin schreef:

  Goedemorgen mannen.

  Het scenario wat zich ontwikkeld heeft (het bijdraaien van het Europese weermodel richting GFS) was precies waar ik gisterenavond al bang voor was en opver schreef. Kon bijna niet uitblijven!).

  Als dat idd uitkomt hebben we alleen februari nog voor een serieuze wintermaand en kunnen alle broodprofeten die zo zo zeker waren van een ‘horrorwinter die zijn weerga niet kent’ eens goed in de spiegel gaan kijken.

  Het weer op lange terwmijn is totaal onvoorspelbaar en degene die dat wel denkt te kunnen doet aan een ongezonde vorm van zelfverheerlijking (zie bijvoorbeeld de heer Putto op weerprimeur).

  We blijven duimen voor toch nog wat winterkou in de LL.

  Erwin

 3. Ab schreef:

  @Erwin, het kan nog altijd goed komen. En daarom blijft ik de moed erin houden. En duim met je mee voor alsnog winterweer. En idd is de LT onbetrouwbaar om daar veel waarde aan te hechten zoals sommige doen (oa die putto) Niets is veranderlijk dan het weer.

 4. Dany schreef:

  Goede morgen,

  2 weken geleden met de kinderen in Tsjechie gaan snowboarden.
  Volgende week woensdag richting Oostenrijk ( Obertauern )met de vrienden. De vooruitzichten zien er alvast weer goed uit. Hajo, doe zo voort met je site. Was je wel even kwijt, maar heb je terug gevonden

  Groetjes,

  Dany

 5. a.f.koeling schreef:

  Hierrrrrr is nog een geweldig verhaal, over een winter die maar geen winter wilde worden, totdat de legendarische februari van 1956 aanbrak! 😀 Hoop doet leven 😉

 6. a.f.koeling schreef:

  Er is nog zoveel meer moois te vinden over die bijzondere februari maand. kijk maar op google: http://www.google.nl/#hl=nl&cp=10&gs_id=10&xhr=t&q=winter+1956&pf=p&sclient=psy-ab&source=hp&pbx=1&oq=winter+195&aq=0&aqi=g4&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=4983f25642cd43ca&biw=1247&bih=817

 7. Hajo schreef:

  @Dany: welkom terug! Zegt het voort! Fijne vakantie volgende week gewenst!

 8. Hajo schreef:

  @a.f.koeling: inderdaad is dat het verhaal dat niemand maar dan ook niemand moet vergeten die dit of dat roept over wel of geen winter. Omgekeerd waren de weermodellen vorig jaar eind december heel erg stug in het berekenen van nog heftiger winterweer in januari. Harry Otten profeteerde dat er zeker een elfstedentocht zou komen. En ineens sloegen de kaarten om en was het winterweer voorbij.

 9. a.f.koeling schreef:

  Zo is het Hajo. Er kan nog zoveel moois gebeuren deze winter. Heb al een top wintersport gehad, dus wat wil ik nog meer. Ik blijf genieten van je site en de verhalen, ga zo door!

 10. PaulMere schreef:

  Net terug uit St Anton en dan lezen dat er nóg meer sneeuw komt. Houdt het dan nooit op? Kan toch niet zo zijn dat ik drie keer in een seizoen moet gaan 🙂 Voorlopig is dat een droom, maar als diegenen die de komende weken gaan hier erg enthousiast ‘posten’ over de condities, wil ik erover nadenken. Hoe dan ook, iedereen veel plezier!

 11. Leo schreef:

  Hajo, KNMI LT verwachting wordt idd maar 1x per dag bijgewerkt, meestal zo tussen 2 en 4 snachts. NB meer dan 25% is het idd niet meer.

 12. tommie schreef:

  Dat is toch wel erg dat de wc waarschijnlijk de bovenhand krijgt en nu zag het er toch goed uit, het is straf dat het deze winter maar niet echt wil lukken

 13. Thomas schreef:

  Als ik zo gauw even door de GFS 06h blader, lijkt het mij dat de moeder depressie aan het eind, Maandag 23 Januari om 06h ‘s morgens boven de Oostzee ligt. Dus als ik mij niet vergis, dan betekent dat oost/noordoosten wind hier in de LL.

 14. a.f.koeling schreef:

  Schitterend weer in de alpen. http://wolken.buienradar.nl/nl/alps

 15. Arjan schreef:

  Ha die Hajo, Ik lees altijd met veel plezier je berichten en verhalen. Voor het eerst ga ik naar Madonna di Campiglio, Altijd Fankrijk of Oostenrijk, maar weinig berichten over de zuidalpen. Kan ik er met een gerust hart heen?
  Goed werk Hajo, complimenten!

 16. Thomas schreef:

  En de ensembles van het GFS geven aan dat rondom woensdag op 850hpa de temperatuur in een keer onderuit schiet naar gemiddeld -3 tot -5. En de hoofdrun is een warme uitbeiter in het ensemble. Zijn de modellen aan het stuivertje wisselen? Achja, we zullen het zien. En tot die tijd, omarmen we de onzekerheid.

  @ab,
  Wat een lekkere uitspraak is dat toch.

 17. Ab schreef:

  De GFS pluim van 6u voor ZO NL laat iets meer koude lijntjes zien vanaf 21/22jan dan vanochtend. Met voor Zuid-Limburg ook een sneeuwkans van 45 tot 60% volgend weekend volgens deze pluim. En de GFS hoofdrun is opnieuw een uitbeiter op zowel de 2m tempr als op 1500m. Maar gezien het ENS gem lijkt aankomend weekend iets lager uit te pakken. Maar bij lange na niet overtuigend genoeg gezien de dan enorme onzekerheid en spreiding van de lijntjes. Dus het kan nog alle kanten. Zacht blijven of alsnog koud worden. Hier de pluim http://www.meteociel.fr/cartes_obs/gens_diplay.php?x=511&y=170&run=6&runpara=0&type=3&ext=1

 18. Gerda schreef:

  Ja @a.f.koeling fantastisch weer daar. Ik kijk altijd even naar mijn favorite plaats Lermoos,de Grubigstein baadt in het zonlicht,schitterend.

 19. a.f.koeling schreef:

  @Thomas, dat van die oostenwind zie je verkeerd. Stroming om hogedruk rechtsom (met de klok mee), bij lagedruk linksom. GFS hoofdrun berekend 23 jan. 6:00uur westelijke stroming dus.

 20. Sydney schreef:

  @ a.f. koeling.

  Leuk verhaal over 1956. Zo kan het dus ook gaan.

 21. Sydney schreef:

  @ Hajo

  zijn daar nog kaarten van 1956 ?? en kan je daar uit concluderen dat de kaarten toen ongeveer net zo lagen als nu en dat het misschien (ik weet is niet voorspelbaar) misschien nu weer zo kan worden ?

 22. Ab schreef:

  @Sydney, tuurlijk zijn daar nog kaarten van. Je moet kijken op http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsreaeur.html en zoek dan februri 1956 op en begin dan lekker kaarten kijken van 1febr tot het eind febr. Je zal schrikken hoe mooi die kaarten waren voor menig winterliefhebber 🙂 Wie weet februari 2012 ook 😉

 23. Hajo schreef:

  @Sydney: nee, dat is nu precies weer de verkeerde “mechanistische” benadering van het weer. Als je snapt wat het betekent dat het weer een “chaotisch” proces is dan weet je ook dat het helemaal niets zou uitmaken of de weerkaarten van 1956 er misschien op 15 januari precies hetzelfde uitzagen. Denk altijd aan een voetbalwedstrijd: stel je vriest een moment in op 13.05 in de 2e helft en je gaat in een database zoeken naar alle eerdere spelmomenten ooit waarop de mannen en de bal ongeveer op op dezelfde plek stonden…. en dan vind ik een wedstrijd uit 1912 toen alle spelers precies hetzelfde stonden en ook die pass precies in die richting werd gegeven. Destijds viel 1m25s later de goal. Denk je nu echt dat dat dan ook maar iets zegt over wat er na 13.05 in de wedstrijd van vandaag gebeurt? Nee dus…

 24. Thomas schreef:

  @a.f.koeling, oke. Dat wist ik niet. Dat is dus erg jammer.

 25. Stefan schreef:

  Zo, iedereen weer met beide beentjes op de grond? Jammer dat de ECMWF het niet heeft kunnen waarmaken, ik heb er wel zin in, echt winterweer. Daarom vertrek ik aanstaande vrijdag samen met mijn vrouw nog voor een paar dagen richting Oostenrijk om daar van echt winterweer te genieten. Ik zal de sneeuwkettingen in de buurt houden, want als het uitkomt wat de kaarten ons voorschotelen dan zijn we weer aan de beurt, en daar ben ik niet rouwig om. Ik zal blijven duimen voor winter in Nederland, maar begin zo langzamerhand eelt op mijn duimen te krijgen.

 26. Herbiek schreef:

  28 januari gaan we naar La Plagne, hopelijk is het dan weer gestopt met de voorspelde nieuwe sneeuw en lekker zonnig.

 27. Harm schreef:

  4 februari naar Villaroger (Paradiski). Heb er zin in!

 28. Leo schreef:

  Brrr… Nou mooi, kan ik hier nog even een (niet overdreven) positief bericht posten over de winteraanval voor de LL a.s. weekend. Want ik heb hem nog niet afgeschreven hoor! Ok het ziet er niet goed uit natuurlijk, maar zeker nu het gfs met steeds meer koude lijntjes komt (ja al komend weekend!) blijft het spannend. En 4 van de 5 afgelopen runs (hoofdrun + ensemble) van het ECMWF waren te overtuigend om die zomaar links te laten liggen. In die van hedenmorgen is de kans een stuk minder, maar toch nog altijd zo’n 25%. Ik wacht i.i.g. die van vanovond met spanning af!

 29. Leo schreef:

  @afkoeling. 1956: ik ga er nu even goed voor zitten 🙂

 30. Sydney schreef:

  @ ab

  Dank voor je reactie. Die kaarten zien er anders uit dan toen dus we blijven maar duimen.

  gr sydney

 31. Sydney schreef:

  @ Hajo

  Gelukkig heb ik meer verstand van belastingen en administraties 🙂 Daarkan je wel zeggen als je dit doet is dat de uitkomst.

  Ik blijf bij mijn leest 🙂

 32. Leo schreef:

  @afkoeling. Smullen! Mooi he dat dagboek. Ook het filmpje (winter in Nl 1956) is geweldig. Opmerkelijk hoe veel en goed er ook toen al gsekied en geschaatst werd. Ook de beelden van de grote rivieren zijn bizar. Kans is natuurlijk per definitie klein, maar van mij mag het weer gebeuren hoor!

 33. Leo schreef:

  @Sydney. Maar zo gek was je vraag niet hoor 🙂 Mooie uitleg en vergelijking van Hajo trouwens!

 34. Sydney schreef:

  @ Leo

  Weet ik en het leuke is dat je het hier ook als leek zo kan vragen. En helemaal mee eens inzake uitleg Hajo.

 35. Niek schreef:

  @Hajo: Wij zitten ook in Les Arcs. Heerlijke skidag gehad. Krijgen we de rest van de week ook dit weer?

 36. Ab schreef:

  Nieuwste GFS hoofdrun van 12u inmiddels bekend t/m 120h en laat forse hogedruk activiteiten zien boven groenland en een koude laag dat komt afzakken naar zuid scandinavie daardoor. Spannend!!!

 37. Ab schreef:

  GFS hoofdrun lijkt eerder naar ECMWF te neigen, Nu bekend t/m 144h. En koude laag boven centraal europa. En azorenhoog richting scandinavie. En NO wind voor NL. Wordt vervolg!!!!!!

 38. Mark schreef:

  @Hajo, allereerst de complimenten voor je nieuwe site. Ik miste je op Sneeuwhoogte, maar heb je gelukkig weer teruggevonden.
  Donderdagavond vertrek in naar mijn geliefde Montafon (Schruns). Interpreteer ik je vooruitzichten goed als ik veronderstel dat ik onderweg dus waarschijnlijk regen/natte sneeuw kan krijgen? Of krijg ik waarschijnlijk heel de weg te maken met sneeuw?
  Gr. Mark

 39. Hajo schreef:

  @Mark: in eerste instantie regen die pas in de Alpen in sneeuw overgaat. Ga naar de Wintersportweerkamer hieronder meest linker knop en bekijke de sneeuw/regenkaarten in stapjes van 6u. Elke 6 uur nieuwe kaarten. Geeft je voldoende houvast voor de rit denk ik. Heb je winterbanden? Alles beter dan zaterdag qua reisdag zou ik zeggen. Leuk dat je weer aan boord bent trouwens. Zegt het voort!

 40. Ab schreef:

  Vanaf 168h (22jan) vooruit barst er een strijd los tussen opkomende depressies vanuit het westen en het Russische beer op de GFS kaarten van 12u. Met zowaar kans op sneeuw voor NL op 22jan in de nacht. En dat bij tempr van iets boven nul voor de kust en -4gr voor ZO NL. Vanaf 23jan lijken de depressies het te winnen ff. En voor NL weer een ZW wind en 2m tempr weer wat stijgen. Na 25jan geeft het Russische beer gas tegen die depressies, die dan een zuidelijke koers moeten gaan nemen. Met succes. Met dan een uitloper naar scandinavie toe op 27jan en ook toenemende hogedruk vanuit het hoge noorden. Met als gevolg een scandi hoog van 1040hpa op 29/30jan. En een extreme kou uitbraak door oostenwinden vanuit Rusland naar Duitsland en beetje NL op de GFS kaarten van 12u. Veelste ver weg en erg onbetrouwbaar. En zo zie maar weer eens hoe onbetrouwbaar het is om verder dan 5dagen vooruit te kijken en er vervolgens veel waarde aan te hechten. @Hajo kom maar op met een nieuw weerbericht omtrent de GFS hoofdrun van 12u 🙂

 41. Ab schreef:

  En zo lijkt juist GFS eerder bij te draaien naar ECMWF die de voorgaande runs al met mooie oplossingen kwam voor de LL. Maar dit is nog te voorbarig, kan de volgende run weer anders. En dat is nou het leuke van kaarten volgen. Je weet het nooit. Ik laat mij lekker verrassen elke dag door die onzekerheid te blijven omarmen en daarmee lekker zielsgelukkig wordt 🙂

 42. Ab schreef:

  Ook GEM 12u (geldig t/m 144h op meteocoel) is bijgedraaid naar het ECMWF scneraio voor de LL van voorbije dagen. Want ook hier een afzakkende koude laag vanuit het NW door hogedruk activiteiten boven Groenland. En vervolgens zoekt het azorenhoog verbinding met de Russische beer op 21jan (144h). Wat een spanning toch op de kaarten. Er is nog niets beslist. Hou de moed erin laaglanders!! Niet te snel afhaken , je weet alles na 5dagen is onbetrouwbaar. En dat blijkt maar weer eens vanavond hoe de kaarten snel kunnen veranderen.

 43. Ab schreef:

  De GFS pluim van 12u voor ZO NL is een stuk kouder geworden na 20jan. Met nu een ENS gem dalend tot onder nul in nachten en iets boven nul overdag. Met nu zelfs de helft van GFS leden die voor winterkou gaan. En zelfs een sneeuwkans van 70% in nacht van 21 op 22jan op de GFS pluim voor Zuid-Limburg. Wel uiteraard natuurlijk een grote onzekerheid en spreiding. En dus nog helemaal niets beslist. Maar ziet er dus wel veel beter uit dan zijn voorgangers. Hierrrrr de pluim.

 44. Gerard schreef:

  @Mark, Ik hoop dat de regen/sneeuw meevalt en er een klein hoogje boven het Motafon gaat hangen. Dan heb ik namelijk ook mazzel. Ik ben er woensdag.
  Ja, en dan de droom dat als we terug komen in NL zondag er een Russische beer de scepter zwaait. Wat is het weer toch een mooie onzekere zekerheid.

 45. Hajo schreef:

  @Ab: mooie analyse weer. Ik wil eraan toevoegen dat ik vooral smul van de joekel van een Scandihoog en koude-uitbraak aan het einde van de run. Zo iets zou pas potentie hebben. Ik ruil mijn BV3 graag in tegen een kansje op dat scenario. 1956# Trending topic!

 46. Leo schreef:

  Wat een bizar toeval @ afkoeling.. Of heb je een direct lijnt met Thialf? Uiterrad is dit zeer virtueel, dromen en voorpret, maar daarom alleen al erg leuk! Het staat op de kaart:-) NB discussie loopt op 2 draadjes. Welke pakken we?

 47. Leo schreef:

  @Hajo. Hoe luidde BV3 ook alweer exact? Kan het zo snel niet vinden (ook niet met de tag BV3!). Hoe dan ook± met beetje geluk morgen eerste ijsdag!

 48. a.f.koeling schreef:

  @leo. Dat zal je altijd zien 😀 Laat maar komen. Nu ECMWF nog @ab. Spanning ten top 😉

 49. a.f.koeling schreef:

  ECMWF is back in bizznizz 😀

 50. a.f.koeling schreef:

  @ab. Kom der maar in met analyse.

 51. a.f.koeling schreef:

  Oosten van het land gaat hard Twente -2,5 http://www.knmi.nl/actueel/

 52. Ab schreef:

  Ook de nieuwste ECMWF hoofdrun van 12u komt weer met een afzakkende koude laag richting de LL vanaf 20jan. Met ook hier een uitloper van het azorenhoog naar het noorden toe. Die vervolgens op 21/22jan contact heeft gevonden met het aanstormende Russische beer op de EC kaarten van 12u. En daardoor een kou uitbraak op 1500m hoogte naar NL door NO winden. Met dan -8 tot -10gr en ook kans op sneeuw in de loop van 21jan in de avond en nacht van 22jan bij een 2m tempr weer dalend tot het vriespunt of eronder. Vervolgens daalt de 2m tempr nog verder op 22jan. Met in de nacht naar 23jan kans op matige vorst -5gr en overdag rond 0gr. Ondertussen woedt er ook op de EC kaarten van 12u een strijd los tussen depressies vanuit het westen en de Russische beer vanaf 23jan. Met NL zelfs in echte winterkou vanaf 23jan. Met overdag lichte vorst en in de nacht naar 24jan lichte tot matige vorst en voor ZO NL zelfs -12gr. Vanaf 24jan lijken de depressies iets terrein te winnen. Maar moeten tegelijkertijd een iets zuidelijke koers volgen en gaan richting de LL dan. En dat door opnieuw hogedruk activiteiten vanuit het hoge noorden naar scandinavie op het einde 25jan. Wel dan aanhoudend koud op 25jan voor NL ondanks die komst van depressies. Wel op 25jan sneeuwval voor een groot deel van NL en belgie op de EC kaarten van 12u. Veelste ver weg en erg onbetrouwbaar. En zo pakt de ECMWF hoofdrun van 12u een stuk kouder uit vanaf 20jan en erna. Met zelfs aardige sneeuwkansen. Wat een verrassing in de avonduren 🙂 Niet te vroeg juichen. LT is en blijft onbetrouwbaar.

 53. hero schreef:

  @ab, mooie analyse, ik ben benieuwd naar het ensemble straks…
  In het hier en nu, lekker koud avondje zo hier in ‘t oosten van ‘t land. Genieten buiten!

 54. Leo schreef:

  Niet om het een of ander, maar ik zei het toch 🙂 Gisteren verwachtte ik in de komende runs meer sneeuw (..), en vanmorgen lag ik niet wakker van die ene mindere run (..)

 55. Jeroen075 schreef:

  @Ab, het is weer een feest om je analyse over een mogelijke winter voor de LL te lezen. Het blijft een spannende strijd tussen de verschillende luchtstromingen en -ook al is het met allerlei onzekerheden omgeven- een mogelijke kou-inval is in ieder geval nog niet van de (ECMWF) kaarten verdwenen! Ooit komt er een moment dat je helemaal in de roos zit (en wie weet is het dat wel volgende week….)

 56. Ab schreef:

  @Leo, ik lag er ook niet wakker van vanochtend. Omdat ik toch een gevoel heb dat EC consistenter is dan bijv GFS. Maar dat is mijn mening. En jn paniek raak ik nooit. Het weer is juist leuk om te volgen. En daarom laat ik me ook dag in dag uit verrassen wat het gaat worden. En ook houd ik de moed erin!!!! 🙂

 57. roland zwammerdam schreef:

  Morgen een skitour geboekt bij stuben am arlberg. Zal een uitgebreid verslag doen. Een feest zal het zeker worden. Vanacht waarschijnlijk -20 of kouder

 58. Ab schreef:

  @afkoeling, Twente koelt echt behoorlijk af momenteel. Nu al -3,8gr om 21u. Duikt het onder de -5gr vannacht??? Eerste matige vorst???

 59. jeroenh schreef:

  Hajo….nog extra commentaar … we wachten gewillig op de winter 🙂 🙂

 60. Ab schreef:

  De EC 10daagse pluim van 12u ziet er een STUK kouder uit vanaf 20/21jan. Met nu een ENS gem dalend tot onder nul in de nachten en iets boven nul overdag. En dat tot het einde aan toe 25jan. Wel nog steeds een grote onzekerheid en spreiding dan. Maar dus een stuk meer koude lijntjes. Met oa de EC oper en controle run onder het vriespunt vanaf 21jan. En dus de winter toer opgaan. Straks ff het vervolg zien en de sneeuwkansen. Hier de EC 10daagse http://www.knmi.nl/exp/pluim/

 61. Leo schreef:

  EC 10daagse is tot zondag, en dan met name vrijdag en zaterdag stukje minder koud geworden in vergelijking met de 0h (alwaar de hoofdrun bovenin het ensemble zat). Nu zit de hoofdrun eigenlijk onderin het ensemble. Maar nog altijd gaat zo’n 60 a 70 % voor (lichte)vorst! Maar daar waar het merendeel van het ens van de 0h vanaf zondag verzachting liet zien is dat nu omgekeerd: zo’n 60% houdt de vorst vast! Benieuwd wat de 15daagse doet. Er lijkt aan het eind van de 10daagse (woensdag over een week) een dooiaanval te komen, in de hoofdrun waarschijnlijk met sneeuw overgaand in regen. Spannend!

 62. Leo schreef:

  Ik zeg het niet helemaal goed: het moet zijn: geen vorst t/m zaterdag. In de 0h run zat een flink aantal lijntjes dat de vorst al vrijdag liet invallen, nu zit bijna 100% boven 0 tot de nacht naar zondag. Maar daarna moet het goedkomen dus. Nou ja, nog wel ver weg natuurlijk.
  NB Ab, ik zit net jou reactie te lezen. Misschien heb je de 12h met de vorige 12 h vergeleken?

 63. Ab schreef:

  @Leo, ja daar keek ik ook naar. En wat je zelf al zegt op 20/21jan minder koude lijntjes klopt ook. Juist erna een stuk meer koude lijntjes had ik moeten zeggen ipv vanaf 20/21jan. Probleempje opgelost.

 64. Frederic schreef:

  Ook andere weermodellen (Canadese GEM, Japanse JMA en zelfs Britse Met Office) geven een zelfde winters weerbeeld voor komend weekend in de LL. Wat er na gebeurt loopt dan weer sterk uiteen. Zeer onzeker dus.

 65. Ab schreef:

  De EC 15daagse ziet er beter uit als vanochtend na 21jan. Met dan een stuk meer koude lijntjes en ook lagere ENS gem. Wel loopt ie wat op richting het einde. Maar dan nog genoeg kansen voor winterkou. Voor de rest is de EC oper een eenzame uitbeiter op de sneeuwpluim voor 25jan. En voor 22jan een stuk minder sneeuwlijntjes. Afwachten maar de verdere ontwikkelingen van dag tot dag. Wel spannend zo http://www.knmi.nl/exp/pluim/vijftiendaagse/index.html

 66. Leo schreef:

  Verassend weinig sneeuw idd. Met name op vrijdag wel vrij veel neerslaglijntjes, maar dus bijna allemaal als regn. Bij temperaturen van maar net boven 0. Is dus opnieuw dubbeltje op zijn kant. Kan ook sneeuw worden. Dat zou het ideale scenario zijn: eerst sneeuw, daarna vorst! NB Zou het scandihoog er ook in zitten? I.i.g. 1 lijntje dat (op het eind) ook overdag strenge vorst doet!

 67. erwin schreef:

  @ab, je analyse met sneeuwkansen zie ik ook terug op http://www.winterplaza.nl/,
  Je ziet idd dat Nederland tussen 22-26 januari kans op (wat) sneeuw maakt. Ook de kans op vorst/ijsdagen ziet er weer wat beter uit….

  Maar goed, morgenvroeg kan weer alles anders zijn. We blijven hoop houden omdat 4 van de 5 run van het ECMWF winters zijn.

  Groeten Erwin

 68. a.f.koeling schreef:

  Zien jullie dat koudste lijntje in de 15-daagse, dat is de 1956 run 😀 Duimen jongens, kom op 😉

 69. Hajo schreef:

  Heb een nieuw bericht gepost: https://www.wintersportweerman.nl/2012/01/15/2804/weermodellen-krijgen-er-ineens-weer-zin-an/

  Op naar de 100 reacties…. ik ben benieuwd of het bolletje links dan explodeert!

 70. Ronaldo schreef:

  Gezellig vanavond hier. Helaas net thuis, en alles gemist. Wel alle reacties gelezen, en wat schetst mijn verbazing…. Goed nieuws. Top. Ik ga zeker verder duimen. Heb helaas alleen nog stompjes over van al dat geduim de afgelopen weken. 😉

 71. a.f.koeling schreef:

  @Leo. Als het sneeuw wordt, dan schieten de min. temp ook naar beneden in of na het weekend. Dan kunnen we echt lachen 😀

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.