De GFS run van afgelopen nacht wijkt dusdanig af van hetgeen tot nu toe is gepresenteerd, dat ik er weinig vertrouwen in heb. Ik laat dan ook maar geen kaartjes zien die zijn afgeleid van deze run. GFS laat de depressie boven West-Frankrijk niet samenvloeien met het Genua laag, maar pal naar het zuiden trekken richting Noord-Afrika.

De ECMWF en de GEM runs van afgelopen nacht houden de ingeslagen koers, zoals de voorgaande 2 dagen is aangegeven, wel vast. Het is echter wel even afwachten hoe intensief de neerslaggebieden gaan uitvallen. Zie onderstaande 2 kaartjes die de verschillen verduidelijken tussen GFS en ECMWF.

GFS dinsdagnacht

ECMWF dinsdagnacht

Verder is het ook op de ensembles in de spreiding te zien dat de uniformiteit van gisteren wat verder uit elkaar licht. Meer warme leden, maar gelukkig ook nog genoeg die het aan de koude kant houden. Zie onderstaand de ensembles voor punten nabij Grenoble en Innsbruck.

Ensembles punt nabij Grenoble

 

Ensembles punt nabij Innsbruck

Een stuk kouder zijn de ensembles voor een punt nabij het Tsjechische Spindleruv Mlyn. En dat is goed nieuws voor de Tsjechië-gangers onder onze lezers. Zie onderstaand:

Punt nabij het Tsjechische Spindleruv Mlyn

Vanavond maar weer afwachten of het GFS weer in de pas gaat lopen.
Als alles meezit vanavond weer een bericht (incl. filmpje met Bizztravel-wintersportweerbericht) van Hajo.

 


Wijnand

Wijnand (64) vervangt Hajo al sinds 2011 als die eens te krap in tijd zit om een weerbericht te schrijven. Wijnand is voormalig meteoroloog van de Koninklijke Luchtmacht. Sinds maart 2012 met FLO (Functioneel Leeftijds-Ontslag). Gek op sneeuw en ijs. Fervent skiër, golfer en caravanner.

20 reacties

Gesloten voor reacties.