ecmwf 22 januari

Klik voor grotere kaart

Op dit moment is er maar 1 weermodel dat tamelijk consequent een winterse koers vaart en dat is het ECMWF model wat ook hét model is van het KNMI. Zowel voor het aanstaande mini-wintertje berekent dit model scherpere koude als de andere modellen, maar vooral voor wat er na de warmtefrontpassage op 18 januari gebeurt. Ook in de nieuwe 12u berekening blijft het zo dat het model de grote moederdepressie naar het oosten laat wandelen met flinke koude-advectie naar de LL als gevolg.

Op dit moment is alleen nog het 10-daagse ensemble binnen. In de Wintersport Weerkamer 3e knop van links hieronder kun je het komende uurtje ook de 15-daagse zien binnenkomen.

Ik laat het er voor vanavond even bij en wil afsluiten met vier waanzinnige Bizztravel Sneeuwhoogte App uploads….

[fbphotos id=327972677236944]

Die uit Tignes is “wahnsinn” zoals ze in Oostenrijk zeggen. En de twee uit Val Tho van Erik! En Flachau… Dank voor het inzenden weer!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

47 reacties

Gesloten voor reacties.