ecmwf 22 januari

Klik voor grotere kaart

Op dit moment is er maar 1 weermodel dat tamelijk consequent een winterse koers vaart en dat is het ECMWF model wat ook hét model is van het KNMI. Zowel voor het aanstaande mini-wintertje berekent dit model scherpere koude als de andere modellen, maar vooral voor wat er na de warmtefrontpassage op 18 januari gebeurt. Ook in de nieuwe 12u berekening blijft het zo dat het model de grote moederdepressie naar het oosten laat wandelen met flinke koude-advectie naar de LL als gevolg.

Op dit moment is alleen nog het 10-daagse ensemble binnen. In de Wintersport Weerkamer 3e knop van links hieronder kun je het komende uurtje ook de 15-daagse zien binnenkomen.

Ik laat het er voor vanavond even bij en wil afsluiten met vier waanzinnige Bizztravel Sneeuwhoogte App uploads….

[fbphotos id=327972677236944]

Die uit Tignes is “wahnsinn” zoals ze in Oostenrijk zeggen. En de twee uit Val Tho van Erik! En Flachau… Dank voor het inzenden weer!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

47 reacties

Gesloten voor reacties.